3. februar 2017

Århus: Indbrud medtages ikke i døgnrapporter, da ‘den slags informationer’ ikke er ‘tryghedsskabende’

Det er mange år siden det gav mening at følge politiets døgnrapporter, og de mere og mere overfladiske lister er typisk blevet forklaret med manglende ressourcer. Nu fortæller en talsmand for Østjyllands Politi så, at de i Århus opererer på ‘Need to know-basis’, og ‘You don’t need to know’. Ordet er mine, men det er jo det han i virkeligheden siger. En historie fra Århus Stiftstidende – Borger: Politiet leverer falsk tryghed.

“Niels Højgaard er forarget over, at Østjyllands Politi redigerer i virkeligheden og censurerer indbrud bort fra døgnrapporten, der sendes til medierne og er offentligt tilgængelig på politiets hjemmeside.

– Jeg gik her og troede, at jeg boede i Danmarks mindst kriminelle by. Der er nærmest aldrig omtale af indbrud på politiets døgnrapport eller i avisen mere. Og det var der ellers ofte førhen. Men her fornylig fandt jeg helt tilfældigt ud af, at der havde været tre indbrud i Spentrup. Uden at det havde stået noget sted, siger Niels Højgaard, 66 år.

Han kontaktede avisen for at få bekræftet, at der ikke havde stået noget om indbrud i hans kvarter. Og den var god nok. Det har der ikke.

Forklaringen fra pressekoordinator Marianne Morgen, Østjyllands Politi, lyder:

– Ledelsen har truffet den beslutning, at der ikke længere generelt oplyses om indbrud på døgnrapporten. Det er besluttet, fordi politiet ikke mener, at den slags informationer er tryghedsskabende for borgerne. Kun i de tilfælde, hvor der er oplysninger i sagen, som politiet vil kunne bruge i efterforskningen, eller som er til gavn for borgerne, så fortæller vi om indbrud. Sådan har det været det seneste års tid, siger hun.”

Oploadet Kl. 10:06 af Kim Møller — Direkte link14 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/80432/trackback

14 Comments »

 1. Det er nok ikke det eneste sted, at man fjerner ubekvemme facts.
  Vi bliver holdt for nar HELE TIDEN!

  Kommentar by Holger Madsen — 3. februar 2017 @ 13:48

 2. Tiltaget er nok indført efter, at citronmåneminister Søren Pape har fået et “godt” råd fra hans nyansatte “særlige rådgiver” skabsislamisten Jakob Sheikh!

  Kommentar by Al Capone — 3. februar 2017 @ 13:57

 3. Det er det jeg siger. Løgn og bedrag – med vilje og fuldt overlæg….

  Kommentar by Black Watch — 3. februar 2017 @ 14:59

 4. To keep the social cohesion of the community, som det hedder i Storbritannien, når politiet tilbageholder oplysninger om muslimers kriminalitet.

  Kommentar by barfbag — 3. februar 2017 @ 15:49

 5. Intet mindre end en kæmpe skandale. Omvendt kan man alligevel ikke regne med tallene, for indbrudstallene har i mange år været manipuleret. Eks kalder man indbrudsforsøg for forsøg på husfredskrænkelse eller simpelt hærværk. På den måde har man kunnet holde tallene i ro, selvom sandheden er, at indbrudsraten kun har gået én vej, hvilket er op.
  Alle etatens medarbejdere ved det, men mange har givet op over for ledelsen maipulation og ikke mindst undertrykkelse af deres før så loyale medarbejdere.

  Kommentar by Revser — 3. februar 2017 @ 16:08

 6. Løgn, bedrag og fake news er officiel politik i Danmark – konsulent i Sundhedsstyrelsen Anne-Marie Sindballe om Somaliers khat misbrug og problemerne med omskæring af piger:

  “Sundhedsstyrelsen har samarbejdet med pige omskæring foreningen, og i dette tilfælde holdt man sig ude af offentligheden. Sundhedsstyrelsen foreslår, at det samme gøres i tilfældet med khat forebyggelse – den brede offentlighed behøver ikke kende til alle kulturelle problemer i diverse grupper, da det kan bestyrke visse fordomme”

  http://web.archive.org/web/20100114170749/http://www.khatforebyggelse.dk/nordisk.html

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 3. februar 2017 @ 17:05

 7. De ansætter kandidater udklækket fra Syddansk Uni hos politiet og derfor sker den slags..

  Kommentar by Martin — 3. februar 2017 @ 17:39

 8. I fordums tid når landets forrædere blev afsløret i landssvig og dømt for samme var straffen kløvning af skalpen med økse, i dag er der ingen straf for landsforræderi, med landsforræderi menes offentlig ansattes fortielse af sandheden omkring udbytning af Danskerne og Danmark, justitsminister Søren Papkasse bør omgående træde i karakter og straffe de formastelig uduelige politidirektører der tror at de er hævet over lovgivningen, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 3. februar 2017 @ 18:35

 9. Der burde være en organisation / hjemmeside hvor man kan melde de anmeldelser som man har lavet hos politiet. Her ville man så kunne være sikker på at den dog blev set af andre end kommunistiske infiltranter hos politiets censurafdeling. Alene at vide, at ens anmeldelse nu vil være offentlig, i stedet for at ligge og samle støv hos politiet, ville styrke lysten til at anmelde forbrydelser.

  Det kunne også være en måde hvorpå man kan overvåge politiets arbejde og statistikker.

  Kommentar by Balder — 3. februar 2017 @ 23:43

 10. Søren Papkasse træde i karakter – det lyder godt nok som en spøg. Han fortjener selv en enkeltbillet til de varme lande, og han kan tage Pind med sig.

  Kommentar by Balder — 3. februar 2017 @ 23:47

 11. De mange kniv overfald beskrives sket og ikke mere. Grupper, så det er kun og gætte. Overfaldsmand fundet og heller ikke mere.
  Tag bare i nat med mindst tre overfald.

  Kommentar by P — 4. februar 2017 @ 09:08

 12. Det virker som om politiet pisser i egen lomme.
  Vi hører dagligt om hvor pressede de er og at de mangler betjente.
  Samtidig kan man læse deres døgnrapporter hvoraf det fremgår at der næsten ikke er kriminalitet i Danmark.

  Hvad skal man så bruge ekstra mandskab til?
  Er man kommet til at købe for stort ind af citronmåner hvor udløbsdatoen nærmer sig?

  Kommentar by Erik — 4. februar 2017 @ 10:25

 13. Sådan begynder det – sådan gør de i Sverige.

  Det der er tryghedsskabende er, at 1. der ingen indbrud er, 2. hvis der er indbrud, så bliver de opklaret i en fart.

  Kommentar by mb — 4. februar 2017 @ 11:22

 14. Noget tyder på, at vi har fået indført en sandhedsstyrelse.

  Folk har ikke godt af al den virkelighed.

  Nogen ved hvor galt det står til, kuren er ligesom i Sverige: på med låget, politi hold kæft og chefredaktører hold tonen, udvis rettidig omtanke, vi vil jo ikke have borgerkrig vel ?

  Kommentar by John Niss Hansen — 4. februar 2017 @ 13:32

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper