2. februar 2017

P1-vært Esben Kjær om Donald Trump: “Manden er gal… han er ikke helt normal oven i hovedet”

Konservative John Wagner tager næsten rituelt afstand fra Donald Trump, men har et par gode pointer, og et ganske godt eksempel på politisk aktivisme forklædt som journalistik. Kommentar i Berlingske – Latterliggørende DR-journalist forurener den politiske debat.

“Uanset hvor forfærdelig, løgnagtig og skræmmende Donald Trump, der nu har indledt sin tid i Det Hvide Hus og formentlig vil forblive der i fire lange år, opførte sig som præsidentkandidat, legitimerer det ikke, at DR-værter kalder manden ‘gal’ og Det Hvide Hus ‘Gøgereden’ (efter filmen med Jack Nicholson på et psykiatrisk hospital).

… det er ikke OK, når værter i det licensfinansierede DR, der til enhver tid bør tilstræbe neutralitet og folkeoplysning fremfor personlige udladninger, om Trump bl.a. siger: ‘Manden er gal… han er ikke helt normal oven i hovedet…’

Det gjorde den ellers fremragende journalist og interviewer, Esben Kjær, i lørdags i Bagklog på P1 i en samtale med tidl. udenrigsminister Villy Søvndal. … DR-værterne må – efter min mening – gerne være både skarpe og friske. Ja, jeg synes sådan set, at de skal være det. Men det er ikke det samme som, at det er ordentlig journalistik at være personligt fordømmende og latterliggørende. Det ikke bare forstyrrer udsendelserne, men forurener debatten og giver DRs kritikere medvind i de angreb på DRs status, som kan resultere i en voldsom decimering af institutionen.”

Oploadet Kl. 16:17 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/80442/trackback

23 Comments »

 1. P1-vært Esben Kjær om Donald Trump: “Manden er gal… han er ikke helt normal oven i hovedet”
  Jeg vil i stedet sige om: “P1-vært Esben Kjær er gal… han er ikke helt normal oven i hovedet”

  Kommentar by Sindsro — 2. februar 2017 @ 16:35

 2. Ja – tænk sig om DR kritikere fik medvind – hvor kunne vi ikke blæse hen? – op af muddergrøften. John Wagner er som resten af de konservative en nar.

  Kommentar by Svend — 2. februar 2017 @ 17:26

 3. Hvis man mener det tjener noget formål at interviewe Willy Søvndal, så må man absolut være bindegal.

  Kommentar by Jette — 2. februar 2017 @ 17:41

 4. Man kan vel betragte DDR som et stort offenligt aktiverings- og beskæftigelsesprojekt for lettere og svært retarderede personer, som ikke har en chance for at finde beskæftigelse på det ordinære jobmarked…..

  Kommentar by Al Capone — 2. februar 2017 @ 17:45

 5. DR-medarbejdere har, som vi alle ved, en latterligt lav løn. Som kompensation har de allehånde mystiske medarbejdergoder. Cheferne kan fx flyve til og fra arbejde hver dag, og selv beholde bonuspointene (indtil det bliver opdaget), eller få fløjet konernes heste verden rundt (indtil det bliver opdaget).

  De menige medarbejdere må nøjes med at de, med chefernes velsignelse, kan udbrede deres personlige meninger til den undrende befolkning (indtil vi bliver trætte af det).

  Kommentar by Bastardo — 2. februar 2017 @ 18:46

 6. P1-vært Esben Kjær beskriver sig selv “Manden er gal… han er ikke helt normal oven i hovedet”
  Jamen Esben Kjær har jo blot demonstreret hvor lidt integritet og substans der kræves af en DR ansat “journalist”

  Kommentar by pseudonym — 2. februar 2017 @ 19:21

 7. #4 Bastardo

  http://www.seoghoer.dk/nyheder/saa-meget-tjener-skaermtroldene-forgyldt-af-dr

  Kommentar by Hr. Naturli' — 2. februar 2017 @ 19:35

 8. Folk der akkumulere flere Milliarder $ gennem deres livstid kan man næppe kalde “dum i hovedet”.

  Det er skandaløst at DR har medarbejdere der udtaler sig så åndssvagt!

  Kommentar by Santor — 2. februar 2017 @ 19:48

 9. @ 7 Men folk der tjener 3 millioner året i en offentlig stilling FÅR deres penge, de tjener dem IKKE selv.

  DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn tjener 250.000 kr. hver måned.

  Kommentar by Santor — 2. februar 2017 @ 19:50

 10. Trist at DR ikke er apolitisk!

  Kommentar by de Hemmer — 2. februar 2017 @ 19:52

 11. Jesper Steinmetz opfører sig nærmest som en sindssyg, når han rapporterer hjem fra USA. Da Donald den 30. januar fyrede den fungerende justitsminister, Sally Yates, fordi hun afviste at føre hans indrejseforbud ud i livet, kaldte han Trump for ondskabsfuld, skønt enhver statsleder naturligvis vil fyre en minister, der nægter at føre sin regerings politik.

  Og den omgang primitiv propaganda er man som licensbetaler tvunget til at betale for!

  Journaliter

  Kommentar by Søren — 2. februar 2017 @ 20:05

 12. Den anden Pedersen, der er ligeså bindegal som ham der huserer her, huserer i kommentarsporet til artiklen.

  Kommentar by Træt — 2. februar 2017 @ 20:10

 13. “Eliten” fatter seriøst ikke en brik af hvad der foregår i verden. Trump er ikke gal, men hvis DR vil vide hvad Trump er, kan de skæve til Italien, hvor den mægtigste politiske kraft lige nu er en komiker ved navn Beppe Grillo. I bogstaveligste forstand en klovn.

  Hvorfor stemmer italienerne på ham? Fordi at når man lever i en galeanstalt giver det fuldt ud mening at vælge en klovn til leder, og tag ikke fejl, Italien er en galeanstalt. Det er resten af Europa også, og USA, Canada og så videre og så videre.

  I nogen lande er der stadig gode ledere der forsøger at komme frem og redde hvad reddes kan, såsom Wilders i Holland, men det er ved at være sidste udkald og hvis “eliten” ikke forføjer sig, så blive det en Beppe Grillo eller en Trump næste gang.

  Havde jeg selv boet i USA med det uhyrligt dysfunktionelle Washington, havde jeg stemt på Trump uden at tøve, ikke fordi jeg er vild med ham, men fordi alternativerne var for forfærdelige til overhovedet at overveje.

  Det sørgelige er, at Trump var det bedste det amerikanske valgsystem kunne diske op med. Og hvad der er langt mere sørgeligt er, at jeg ville ønske, der var en trump jeg kunne stemme på her i DK. Og netop derfor ønsker jeg de 90% af vore danske politikere hen hvor peberet gror. Gid fanden havde dem.

  Kommentar by Mackety — 2. februar 2017 @ 20:11

 14. Venstrefløjen og karriere politikerne har mistet alle argumenter… Det eneste der er tilbage er “name-calling”… Ekstremist-populist-gal-nazist-fascist-ect ect… Hvis Trump i morgen.. Opfandt en 100% kur mod cancer… Så ville hele PK slænget, hellere dø af cancer, end indrømme at Trump havde gjort noget godt….

  Vestretosserne sidder tungt på medier osv… Men deres tid ER forbi.. Det eneste der er tilbage er desperationen og manglende argumenter for deres utopier.. Afmeld licensen..!!!

  Kommentar by ny kommentator — 2. februar 2017 @ 20:22

 15. Hvorfor tør DF ikke kræve, at DR skal lukke, sælges eller omstruktureres til en mere rimelig størrelse og virke på markedsvilkår (et system uden reklamer, skattefinancieret eller brugerbetalt, med f.eks. et dynamisk indholds pointsystem og udstukne retningslinier for politisk misbrug og manipulation, helt åbne regnskaber og pligt til at offentliggøre alt hvad der foregår.

  Kloge mediehoveder og andre må kunne udtænke en anden mediepolitik, så vi undgår statens 4. magt, repræsenteret ved DR i fremtiden. Ikke så mange tv-kanaler og slet ikke alle de radiokanaler. I fremtiden burde der være en tv-kanal udelukkende med almindelig og ikke mindst alternativ politisk indhold – plain and simple og ikke som i dag hvor alle produktioner, alle udsendelser i DR/TV2, indeholder ensidige politiske budskaber på alle spidsfindige måder – enten ved valg af emner, temaer, vinklinger, studieværter, gæster, debat, billedbaggrund, film og teater osv. Man kan dog stadig se en naturudsendelse uden ret meget politisk agitation ud over miljø- og dyrebeskyttelsesindhold

  DR/Tv2 har alt for meget magt og kan stort set gøre lige hvad de vil og slippe godt fra det – bare ikke det bliver opdaget – lønningerne skal ned på et rimeligt niveau.

  Jeg begriber ikke at nogen politisk strømning får gjort noget
  “radikalt” ved det her…Medieverdenen i fremtiden vil ikke kunne indeholde et koncept som det nuværende DR/TV2 – i takt med at min generation uddør – er verden en anden og de nye generationer vil ikke kunne bruge DR/TV2 i den nuværende form. De kræver frihed og plads til egen ret og til at vælge det de vil tro på og ikke belyves, manipuleres og bedrages for enorme tvangsopkrævne midler.

  Min ringe forstand og indsigt i det her er selvfølgelig ikke stor nok – men det man er vidne til i dag er en skændsel!

  Kommentar by Black Watch — 2. februar 2017 @ 20:42

 16. Danmarks radio er ikke en privat virksomhed,, men en offentlig institution der eksisterer for tvangsmidler og derfor skal indrettes som ærlig public service kanal der leverer nyheder, sport og vejr for kr. 100.00 pr. måned, dette kan gøres ved at udvælge bla. journalister til tidsbestemte ansættelses kontrakter på 6 mdr. og er den håbefulde pode super god til at formidle nyheder vil private medier sikkert hyre vedkomne, DR skal ikke danne lønramme for enøjede socialister, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 2. februar 2017 @ 21:21

 17. “Manden er gal… han er ikke helt normal oven i hovedet”

  Efter murens fald har mainstream-politikernes kurs i Vesten været den globaliserede verdensideologi. Men den kurs har skabt stadig stigende problemer for Vesten selv, godt hjulpet på vej af gigantiske politiske fejl. Tag bare alle de problemer de har fået ophobet i Europa: Halvdelen af Europa er kørt økonomisk i sænk, arbejdsløsheden er eksploderet, demokratiet undergravet af fjerne magtorganer og domstole, uendelige migrantionsbølger undergraver folks almindelige hverdag og hele den sociale orden osv.

  Derfor forstår man godt, at de europæiske befolkninger finder, at nu må det være nok. Eller det har for længst været langt mere end nok. Ikke bare i Sydeuropa, men også i Nordeuropa: Sverige er de facto færdig, Frankrig i undtagelsestilstand og økonomisk kørt i sænk, Tyskland har sat kursen mod egen udslettelse osv.

  Men politikere og meningsmagere flest er kun mennesker, der tænker i faste vaner, i halvdårlige og kantede slogans, i drømme af i går, ligesom andre mennesker. De efterplaprer hinanden og ser og forstår ikke, at deres egen vestlige verden er i stigende problemer netop pga. deres egen globaliserede verdensideologi.

  Når så Trump kommer udefra og lige ind i verdensmagtens centrum og fortæller dem, at deres globaliserede verdensideologi vitterlig er noget destruktivt lort, så hyler de selvsagt op og skælder og smælder. Trump ødelægger deres drømmeverden og de er vrede over at stå afklædt tilbage.

  Men det er nødvendigt at stoppe. Ikke fordi Trump gør det særligt elegant. Men når det er nødvendigt at træde nye stier, så bliver det med en hel del usmart famlen. Det bliver så heller ikke nemmere af, at han er omgivet af dette gigantiske hylekor af forsmåede politikere og meningsmagere.

  Kommentar by traveler — 2. februar 2017 @ 22:06

 18. DR og TV2 er pinlige. Underligt at de ikke selv kan se det. Hvis journalisterne selv ejede og havde købt og betalt deres tv-stationer uden statsstøtte og uden priviligerier ved love vedtaget i det folketing, der ejer dem på statens vegne er ejere – dvs også uden tvangslicens – var de jo underlagt de frie markedskræfters økonomiske love. Så måtte de jo se, hvor mange der ville betale for at abonnere på dem? En tiendedel? En tyvendedel? Et antal abonnenter som (Det Fri)Aktuelt i sin tid?:-)

  Det er et totalitært træk ved det danske samfund, at staten ejer de altdominerende tv-medier. De skulle have været afskaffet for mange år siden. Hvordan kan nogen forsvare, at staten ejer de altdominerende tv-medier og ydermere kræver 2500 kr om året af alle husstande, der har et tv-apparat (en PC eller en mobil telefon)? Og har lovhjemmel til at bruge politi og domstole til at opkræve pengene, hvis du nægter at betale og til at sætte dig i fængsel, hvis du stadig nægter! Det er karekteristikken på et totalitært samfund.

  Kommentar by A-mad — 2. februar 2017 @ 22:32

 19. Er DR (m.f. medier) ikke blot politikkernes skattebetalte kanal, til indoktrinering af borgerne?

  Se bare på forøgelsen af børnekanaler, fra 60’erne og til nu, hvor knap en folkeskolelære (fortsat ikke) tør at sige fra i sin undervisning, over for den massive påvirkning.

  I 60’erne var det “kun” “børnenes” julekalender, der skulle promoveres gennem skærmen og folkeskolens lærer, men nu er der efterhånden ved at være så mange DR-aktioner for børn i gang, gennem folkeskolen og skærmen/mediet, at lærerne nærmest er styret af DR frem for egne udarbejdede læringsmoduler og faglige fokus på læring af basal læsning, skrivning og regning.

  Kommentar by Carstens — 2. februar 2017 @ 23:58

 20. LUK den venstreorienterede propagandastation DR NU !

  Kommentar by Anonym — 3. februar 2017 @ 09:38

 21. Jeg er blevet sparket af Facebook en del gange, for at påpege at det konservative folkeparti er under ledelse af en blej-fed dansker som sutter neger pik.

  Gud, Kongen og Fæderland, yeah right.,

  Kommentar by Dave — 3. februar 2017 @ 12:39

 22. […] gør er en trussel mod alt anstændigt. Så Trump må være sindssyg, eller ‘gal’, som P1 værten Esben Kjær gjorde. En række aviser skrev at alskens psykologer og psykiatrikere havde diagnosticeret Trump som […]

  Pingback by Monokultur » Manden er sindssyg — 6. februar 2017 @ 09:27

 23. […] hvad han gør er en trussel mod alt anstændigt. Så Trump må være sindssyg, eller ‘gal’, som P1 værten Esben Kjær udtrykte det. En række aviser skrev, at alskens psykologer og psykiatere havde diagnosticeret Trump […]

  Pingback by Manden er sindssyg — 14. februar 2017 @ 07:43

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper