8. februar 2017

Ritzau fandt en brugbar sætning i PET-rapport: Falske nyheder er et ‘kæmpe problem’, skaber mistillid

Tirsdag udgav Center for Terroranalyse den årlige trusselsvurdering, der i lighed med tidligere år – i sagens natur, næsten udelukkende omhandler islamisk terror. Den 10 sider lange rapport afspejler i relation til venstre- og højreekstremisme, i høj grad det politiske klima. Eksempelvis noteres det, at “at aktioner fra højreekstremister kan føre til modreaktioner fra militante islamister eller fra personer i det venstreekstremistiske miljø i Danmark”. Venstreekstrem vold mod højreorienterede, er en modreaktion – ikke omvendt. Dybt forankret i varm luft.

Et enkelt citat fra rapporten er værd at gengive i sin helhed.

Sociale medier anvendes i stigende grad til at fremsætte truende og fjendtlige bemærkninger, herunder overfor offentlige personer, og til at sprede rygter og falske nyheder. Mens hovedparten af disse ytringer ikke fører til konkret angrebsplanlægning, vurderer CTA, at sådanne tilkendegivelser kan påvirke visse psykisk uligevægtige eller meget påvirkelige personer til at begå voldelige handlinger, der har karakter af terror.” (s. 8)

(PET, Center for Terroranalyse, Vurdering af terrortruslen mod Danmark, 7. februar 2017)

Den understregede sætning bruger Ritzaus Bureau som udgangspunkt for en hel artikel om falske nyheder. Journalist Jan Birkemose påpeger, at det her ‘kæmpe problem’, kan medføre at folk mister tilliden til ‘alt det sande, som for eksempel Ritzau skriver’. Fra EB.dk – Terror-advarsel i ny PET-rapport: Falske nyheder er et KÆMPE problem.

“Jan Birkemose, journalist, medieanalytiker og indehaver af medietrends.dk, som beskæftiger sig med tendenser i mediebranchen, kalder spredningen af falske nyheder for et kæmpe problem.

Han vurderer, at de kan være med til at sætte gang i nogle stemninger, som bliver forstærket af misinformationer. Det kan påvirke svage sjæle.

– Jeg kan sagtens se for mig, hvordan falske nyheder kan igangsætte en følelse, som får et ekstra twist, når man ikke skal forholde sig til sandheden. Det kan selvfølgelig påvirke både psykisk ligevægtige og uligevægtige, siger Jan Birkemose.

– Falske nyheder er et kæmpe problem. Man kan ikke bare isolere problemet til den falske nyhed alene. De ødelægger vores generelle tillid til informationer, så sande nyheder faktisk også risikerer at miste troværdighed, siger han. …

– Når selv USA’s præsident fuldstændig notorisk og med fuldt overlæg spreder falske nyheder, ender vi i en situation, hvor ingen kan stole på noget som helst. Heller ikke alt det sande, som for eksempel Ritzau skriver, siger Jan Birkemose.”

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/80604/trackback

31 Comments »

 1. Her kommer de glædelige virkelige nyheder fra virkelighedens verden!

  Europeans Reject Muslim Immigration In HUGE Numbers
  https://www.youtube.com/watch?v=sZuwoxD8tTU

  Kommentar by FreeDenmark — 8. februar 2017 @ 05:54

 2. Sociale medier gør folk anti-sociale, asociale.
  Eller også er det mig.

  Kommentar by Peter Buch — 8. februar 2017 @ 05:56

 3. Surt for medierne, at DE som største leverandør af løgn til det danske samfund, nu står i opposition til en præsident, som siger sandheden.

  Kommentar by FreeDenmark — 8. februar 2017 @ 06:00

 4. Jan Birkemose er ikke sit job værdigt. Det er jo netop de ’sande medier’ som bliver ved med at latterliggøre Trump og beskylde ham for det ene og det andet, det er dem som opildner til terror og undergraver de demokratiske værdier. I (venstreorienteret) burde skamme jer at vildlede folk til terror på falske grundlag, åndssvage tabere.

  Her er jeres loyale støttere, klap jer selv på skulderen: https://www.youtube.com/watch?v=k62MLDibwGw

  Kommentar by Kim — 8. februar 2017 @ 06:03

 5. “Heller ikke alt det sande, som for eksempel Ritzau skriver, siger Jan Birkemose.”

  Hvis man postulere det i ramme alvor, er man ikke journalist men propagandist.

  Kommentar by Bror Lerbror — 8. februar 2017 @ 06:18

 6. “Heller ikke alt det sande, som for eksempel Ritzau skriver”

  LOL… tak for grinet her en ellers kedelig og mørk onsdag morgen.

  Kommentar by M.P. — 8. februar 2017 @ 06:58

 7. ja vi må hellere gå i gang med at cencurere. Det er selvfølgelig den politisk korrekte presse, som skal cencurere, hvad -fake news – er, og derefter bestemme over Google og fjæset. :-) :-) :-).God onsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 8. februar 2017 @ 07:31

 8. Altså. Hvis man advare imod islamisk terror, så er man skyldig i at de begår den………På den måde var det vel også Churchill der var skyld i at Hitler dræbte så mange Jøder. Det er vel moralen i denne foragtelig svinske ide. God onsdag trods alt. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 8. februar 2017 @ 07:34

 9. Som Pravda tordnede imod kritikkerne af USSR, tordner Rizau/den øvrige løgnepresse imod kritikkere af EUSSR

  Kommentar by benny bomstærk — 8. februar 2017 @ 07:38

 10. Det næste bliver vel forbud mod papirfremstilling da dette materiale har et kæmpe potentiale for spredning af løgn. Og nej, dette er ikke rettet mod EB!!!

  Kommentar by pseudonym — 8. februar 2017 @ 07:44

 11. Jan Birkemose har en fortid på “avisen der tier hvor andre tør”, så selvfølgelig ved han hvordan man koger suppe på “en fjer ud af fem høns”.

  Kommentar by Birger Jensen — 8. februar 2017 @ 09:41

 12. Vi ved alle, hvor mange terrorangreb imod hårdt arbejdende sandhedssøgende journalister, som Rokokoposten har været årsag til.

  Kommentar by Bastardo — 8. februar 2017 @ 09:50

 13. -Ud fra personligt bekendtskab med Jan Birkemose og hans grådighed og ligegyldighed overfor alle andre end ham selv.
  må jeg desværre beklage ham og hans lunkne luft.
  mvh

  Kommentar by Hul igennem? — 8. februar 2017 @ 09:50

 14. Jan Birkemose, journalist, medieanalytiker og indehaver af medietrends.dk laver selv ‘falske nyheder’ sammen med Ritzau ved at bruge PETs årlige trusselsvurdering til at angribe modstanderne af islamiseringen af Europa i stedet for at angribe det, som trusselsvurderingen handler om, nemlig islamisk terror. Jan Birkemose serverer på den ’snedige’ måde vha Ritzau et giftigt ‘hold kæft bolche’ til det flertal af danskerne, der som resten af europæerne ønsker et total stop for muslimsk indvandring nu.

  MSM løgnemediernes dødskamp bliver mere og mere uhyggelig. Lad dem dø en stille død. Desværre vil de nok kæmpe med alle midler indtil da. Deres fælles løgnecentral, Ritzau, er en vigtig del af Venstrefløjens Propaganda apparat.

  PS. Jeg forsøgte lige at bestille “David Horowitz. Big Agenda: President’s Trump’s Plan to Save America” på Amazon, men pga restriktioner af en art må de ikke sende den til DK. Er der nogen, der ved hvordan man kan købe den og få den leveret asap?

  PPS. Jeg ønsker at læse den som modgift mod MSM løgnemediernes propaganda og fordi jeg savner en samlet gennemgang af Trumps ideer og politik, som vi jo aldrig vil få af statens DR og Tv2 og de øvrige løgnemedier, der før hadkampagne mod Trump. Se evt dette interview med David Horowitz:
  http://www.frontpagemag.com/fpm/265724/video-david-horowitz-tucker-carlson-frontpagemagcom

  Kommentar by A-mad — 8. februar 2017 @ 10:07

 15. En såkaldt “journalist” med en fortid på rufferi-sprøjten EB, som gør sig selv til overdommer for, hvad der er sandt eller falsk.

  Det må sgu da være en “nyhed” fra Rokokoposten….

  Kommentar by Al Capone — 8. februar 2017 @ 10:22

 16. 4.Kim. Hvorfor er denne video ikke vist i statens tv-stationer, DR og Tv2?
  Som David Horowitz siger i ovennævnte interview er en amerikansk præsidents ‘honey moon’ normalt 7 måneder inden han bliver helt nedsaplet af MSM. (Det er normal fair play, som dog ikke bevilges til republikanere). Donald Trump fik ikke 7 sekunder før kampråbet om at smadre ham lød i gaderne bakket op af MSM. De vil se blod, så det kan sagtens ende med endun et præsidentmord! David Horowitz nævner at det demokratiske parti er fuld af had, de skal have ud. Det kan gå helt galt, som man ser på dit link, Kim. (Det var så uhyggeligt at se den, at jeg stoppede halvvejs og jeg vil først se resten, når jeg kan klare det.)

  Kommentar by A-mad — 8. februar 2017 @ 10:41

 17. Det var i 1865, at John Wilkes Booth fra det Demokratiske Parti skød og dræbte Abraham Lincoln, der var den første amerikanske præsident fra det Republikanske parti.

  Kommentar by A-mad — 8. februar 2017 @ 11:15

 18. Ja – hvis det ikke var så tragisk, ville man skrige af grin. Lige siden min barndom har staten via sit meningsmonopol fyldt mig og andre danskere med løgn, og nu hyler de, fordi sandheden kan komme for en dag. Hold da kæft, hvor er vi langt ude.

  Kommentar by Svend — 8. februar 2017 @ 11:40

 19. Grundinformationen fra PET indeholder 10 sider om alvorlige muhamedanske trusler og 4 linier om at ‘fake news’ kan påvirke psykisk uligevægtige personer.
  Reuter tager de fire linier og blæser dem op. MSM skriver bevidstløs af efter Reuter.

  Tak til alle involverede for at synliggøre, hvordan ‘fake news’ opstår.

  Kommentar by Bastardo — 8. februar 2017 @ 12:12

 20. Jan Birkemose har et firma i mediebranchen. Det betyder, at han er forretningsmand, og ligesom de fleste andre forretningsmænd interesserer han sig hovedsageligt for sin egen privatøkonomi.

  Vi kan lige så godt se det i øjnene: Der er ingen penge i at være højrepopulist, islam-kritiker, EU-modstander eller i at støtte Trump. Forretningsmænd som Jan Birkemose lægger altid deres sympati der, hvor det økonomisk bedst kan betale sig. Det betyder også, at deres synspunkter er inderligt uinteressante.

  Der er farligt at være højrepopulist. Såvel offentligt som privatansatte risikerer at blive afskediget, hvis de giver udtryk for højrepopulistiske synspunkter. Er man forretningsmand flygter kunderne, og er man en kendt kunster, skuespiller eller lignende bliver man trukket gennem sølet i medierne og bliver offentligt hængt ud som et uhyre.

  En svensk politimand har netop taget bladet for munden og fortalt om indvandrernes kriminalitet. Han er blevet tiltalt for “hetzt mod folkegruppe” – alligevel tror langt de fleste mennesker, at vi her i Norden har demokrati og ytringsfrihed. Det siger mere om deres egen indskænkede horisont, end det sige om, hvordan samfundet er indrettet.

  Kun selvstændigt tænkende højreintellektuelle, der orienterer sig i de alternative medier, er rigtige mennesker. Alle andre er bare hjernevaskede idioter, der er dumme at høre på, og som ligger under for mediernes løgnepropaganda.

  De fleste journalister er venstreorienteret djævleyngel. Folk er bange for dem, fordi de sætter dagsordenen i den offentlige debat, og fordi der ingen grænser er for, hvor løgnagtige og gemene de er. Den kurs, de har sat, fører lige lukt i Helvede. Kun ved at knække ryggen på det, som folk kalder “den frie presse”, kan vi få genskabt ordentlige forhold i samfundet. Derfor at Trumps krig mod pressen også vores krig.

  Kommentar by Søren — 8. februar 2017 @ 12:24

 21. til 14.PPPS.Det lykkedes at bestille bogen hos UKPaperbackshop. Estimated delivery: 15 Feb. 2017 – 24 Feb. 2017. Krydser fingre:-)

  Kommentar by A-mad — 8. februar 2017 @ 12:36

 22. Man får altid at vide af islamapologeterne, at vi begår den fejl at “tage tingene ud af kontekst” når man påpeger de klokkeklare skriftsteder i koranen.
  Nogle må åbenbart gerne klippe sætninger “ud af en kontekst”.Bare det er i den gode sags tjeneste…

  Kommentar by Margrethe — 8. februar 2017 @ 12:40

 23. #14 A-mad
  Du kan formodentlig sagtens købe bogen af David Horowitz på det engelske “Amazon,UK”.
  Som du sikkert ved, så er Amazon 2 ting. Dels internetboghandelen Amazon og dels et marked hvor andre boghandlere kan tilbyde deres bøger. Søger du på en bog så vil såvel Amazons som alle de andre boghandleres priser fremgå.

  Fordelen ved at købe fra en af de andre boghandlere er at deres priser er langt lav end Amazons.

  For at kunne sælge gennem Amazon skal de andre boghandlere imidlertid acceptere Amazons regler, herunder at fragten på en bog sendt fra England til EU skal være £4,02 uanset om det er lille eller stor bog.
  Dette beløb dækker overhovedet ikke posttaksterne mellem England og Danmark, så derfor er det næsten umuligt at finde en boghandel der vil sende bøger til Danmark, da det er rent tilsæt, bortset fra meget små lette bøger.

  Amazon er imidlertid ikke omfattet af sine egne regler.. De tager det beløb det koster at sende en bog. De eneste problemer er bare at såvel bogprisen som posttaksten er højere.

  Så hvis du vil betale, så er der ingen problemer hvis du køber direkte fra Amazon.

  Kommentar by bjarne Binee — 8. februar 2017 @ 13:13

 24. Jeg faldt lige over denne video på nettet. Den viser, hvorledes de venstreorienterede behandler folk som dig og mig, der går op imod etablissementet:

  https://www.youtube.com/watch?v=GCYnG9tYS0E

  Kommentar by Søren — 8. februar 2017 @ 13:19

 25. a-Mad: https://www.amazon.de/Big-Agenda-President-Trump-s-America/dp/1630060879/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1486556797&sr=8-1&keywords=david+horowitz+Big+Agenda%3A+President%E2%80%99s+Trump%E2%80%99s+Plan+to+Save+America

  Kommentar by Hodja — 8. februar 2017 @ 13:27

 26. Tak for hjælpen. Binee og Hodja. Jeg fik først en meddelelse med rødt! om at den ikke kunne leveres i DK pga ‘distributary restrictions’ eller noget i den stil. Nu har jeg bestilt den online hos én de henviste til UKPaperbackshop, så håber jeg på det går – desværre lang leveringstid ‘Estimated delivery: 15 Feb. 2017 – 24 Feb. 2017’ (Donald Trump kan være skudt inden jeg får bogen?:-(

  Kommentar by A-mad — 8. februar 2017 @ 15:14

 27. Hver gang jeg læser en falsk og fordrejet nyhed produceret af rødgardisterne i MSM pirres min lyst til modstandskamp.
  Der ligger en stor fare i at tirre befolkningen med de idelige falske og fordrejede nyheder, som MSM hele tiden disker op med.

  Kommentar by Holger Madsen — 8. februar 2017 @ 15:19

 28. FYI (især Binee og Hodja) Fik lige denne email fra UKPaperbackshop: “We are very sorry, we no longer offer delivery to Denmark as we are unable to collect Denmark VAT on such orders.”:-(
  (Prøver om jeg kan få den sendt til mit firmai stedet)
  Undskyld for den evt ulejlighed med mine ‘private problemer’ til Uriapostens læsere!
  Håber at få bogen “David Horowitz. Big Agenda: President’s Trump’s Plan to Save America” på en anden måde!:-)

  Kommentar by A-mad — 8. februar 2017 @ 16:51

 29. >28
  Hvad blev der lige af det højtbesungne indre marked?

  Kommentar by Erik — 8. februar 2017 @ 16:58

 30. Erik (#29) og A-mad (#28)! Det indre marked skulle give os fri handel med henblik på fri udveksling af varer, tjenesteydelser og arbejdskraft. Vi er ikke nået længere end til fri indvandring af negre og arabere i EU. Fordelen er indlysende. Du behøver ikke bestille dine negre og arabere på Amazon eller andre leverandører. De kommer selv.

  Kommentar by Tommy Jørgart — 9. februar 2017 @ 02:21

 31. Tak for link til den fantastiske video 24.Søren. Den viser at venstrefløjen er gået amok i et sandt voldsorgie, støttet af MSM løgnemedierne. Jeg har stor respekt for Milo. Han er sand frihedskæmper, der går op imod venstrefløjens løgnere og voldsmænd.

  Det er rigtigt, som det understreges i videoen, at det er vigtigt for os der er modstandere af venstrefløjens løgnere og voldsmænd, at vi ikke selv griber til vold, men kun bruger ordet – også når det inden længe bliver pay-back time og selvom det er svært at holde hænderne i lommen, når venstrefløjens tæskehold går til angreb på én!

  (Som selvforsvar må det vel være tilladt at bruge peberspray, når man bliver overfaldet af venstrefløjens tæskehold?)

  Kommentar by A-mad — 9. februar 2017 @ 09:14

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper