9. februar 2017

Om medie-overfokus på Ry-sag: “‘Hurra! Nu er der endelig etniske danskere, der begår noget brutalt!'”

Der findes ikke to identiske sager, men knivdrabet på 17-årige Mads Skjoldsøge sidste vinter er nok det tætteste man kommer på Ry-sagen. Offeret kom op at skændes med sin senere drabsmand på Facebook, aftalte at mødes, og blev stukket ihjel i en gangtunnel i Hillerød. Jeg var aldrig i tvivl, men har lige tjekket: Intet dansk medie headlinede med etniciteten på gerningsmanden. BT der tirsdag clickbaitede med ‘Fire danske drenge anholdt: Ville brænde afghansk dreng levende’, var anderledes upræcis tilbage i 2015: ‘Anklaget for drabet på Mads: 16-årig gik med kniv på skolen’.

God blogpost af Kasper Støvring der revser Paula Larrain, tidligere nyhedsvært på DR – Larrains misvisende fremstilling af brandoverfaldet.

“Sagen har imidlertid fremkaldt reaktioner, der bringer en bunke fejlslutninger frem. Hovedsynspunkterne har dels været, at havde det været gerningsmænd med ikke-vestlig baggrund, så var forargelsen blevet meget større, og dels at etniciteten på offer og gerningsmænd søges skjult.

Jeg vil tage fat i journalisten Paul Larrain, der skrev en symptomatisk artikel i Altinget, en artikel, der, for nu at sige det ligeud, er ret elendig. I disse fake news-tider må man gå i rette med den. Den er nemlig delt og læst mange gange. Hvor skal man begynde med alle de fejlagtige og misvisende synspunkter? Lad os tage en håndfuld:

Larrain påstår, at sagen har været underprioriteret. Sandheden er, at der derimod har været massiv dækning, også af gerningsmændenes og offerets baggrund. Larrain påstår, at der har manglet de sædvanlige vredesudbrud. Sandheden er, at der har været masser af dem, ikke mindst på sociale medier…

Lad os tage den generelle indvending, som deles af mange andre end Paula Larrain, bl.a. Radio24Syvs Simon Andersen, JP’s David Trads og Deadlines Niels Krause-Kjær, nemlig, at havde det været gerningsmænd med ikke-vestlig baggrund, så var forargelsen blevet meget større, og at etniciteten skjules i visse medier.

(BT.dk om drabet på Mads S., 7. november 2015 & drabsforsøg mod Ali A., 7. februar 2017)

Ud over, at det synes helt forkert, givet de seneste dages massive omtale, går synspunktet glip af en stribe afgørende pointer:

1) At langt de fleste af de ugentlige overgreb begået af udlændinge (indvandrere og efterkommere) overhovedet ikke når frem til mainstreammedierne. Der er altså et rungende fravær af omtale og forargelse.

2) At der allerede foregår masser af etnisk filtrering, hvor gerningsmændenes udlændingebaggrund ikke nævnes, i modsætning til den nærværende sag, hvor jeg endda har set, at den etnisk danske baggrund blæses op i selve overskriften. …

Igen: Der foregår så mange brutale overfald i dagens Danmark, som man kun kan læse som en notits i lokalaviserne. Hvorfor? En del af svaret ligger i en slags mæthed. … Der er ganske enkelt…. alt for mange historier, måske er det også derfor, de sjældent når frem til mainstreammedierne. Men det gjorde den bemeldte sag da i høj grad, og tør man gisne om nogles motiver for at omtale den? ‘Hurra! Nu er der endelig etniske danskere, der begår noget brutalt!’

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/80678/trackback

19 Comments »

 1. jeg vil ikke kippe med flaget. De danske drenge som følte sig truede af afghaner”drengen”, er ofrene her. De vovede at sætte fødderne ned overfor ham, som gentagne gange havde mobbet andre elever. Men de bliver ofret på multikulturalismens alter.

  Kommentar by Nielsen — 10. februar 2017 @ 00:49

 2. Den her bør lige med, ekstra bladet kammer helt over i sympati for den (måske) voldelige afghaner, og de lokale kvinder danner nærmest fredsring om dem imens de får tårer i øjnene over hvor gode de selv er: http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/midt-i-mareridtet-afghansk-familie-roert-over-gaveregn/6527991

  Bemærk at familien ikke mener “at det bidrager med noget” at kommentere på anklagerne imod deres søn om at han måske selv har været voldelig og overfaldet de andre elever gennem længere tid..

  Kommentar by Per — 10. februar 2017 @ 01:12

 3. Trist sag hele vejen igennem, og det bliver næppe den sidste.

  Kommentar by Jakob — 10. februar 2017 @ 01:16

 4. Den afghanske familie blev lukket ind i Danmark, samtidig med at 100vis af unge danske mænd blev dræbt og såret i deres hjemland,hvortil de var sendt .for at bistå afghanerne i en misforstået kamp for et eller andet slags demokrati.- Hvordan har de fået råd til et dyrt parcelhus i dyre Ry. – Naboen Kristine Petterson = nyhipo ?- — Hyldest til de 4 unge frihedskæmpere. Må de danne velkommen attraktiv præcedens.

  Kommentar by dansker — 10. februar 2017 @ 01:21

 5. Vi trænger til et opgør med kritisk hvidhedsforsning / raceteori. Her et indlæg af en journalist, tidligere RUC ass professor og SDU lektor. Fuld af fake story telling og hudfaver: http://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art5826611/N%C3%A5r-ofrene-er-muslimer-t%C3%B8ver-medierne
  http://annelealandsted.weebly.com/cv.html

  Kommentar by anno — 10. februar 2017 @ 02:07

 6. 45-årige Sayed Abbas Akhari flygtede fra Talebans rædsler i 2003. I første omgang til Irans hovedstad, Teheran, og derfra videre til Danmark og Ry. To år senere – i 2005 – fulgte hustruen Maryam Akbari på nu 37 år og de tre ældste børn på dengang 11, syv og fem år i farens fodspor og blev familiesammenført.

  Sayed Abbas Akbari er arbejdsløs og hans hustru hjemmegående med hænderne fulde af omsorgsopgaver for deres ældste søn på 22 år, der er handicappet.

  Sayed Abbas Akbari forstår mange danske ord, men har svært ved at udtrykke sig på andet end sit modersmål, så sønnen Mohammad hjælper med at oversætte.

  De små er naturligvis endnu mere bange end vi andre, og vores forældre tør ikke sende dem i skole. De skal ikke have den bekymring, at når de kommer hjem fra skole, så er vores hus brændt ned

  Flere af mine børn er blevet chikaneret. Jeg har fem børn og tør ikke at sende de to yngste i skole af frygt for, at de også bliver ofre for noget lignende min dreng på hospitalet, siger Sayed Abbas Akbari

  Det er en trist sag for alle parter, og vi kan ikke se, hvad det skulle gøre godt, at vi kaster med mudder, lyder det samstemmende fra far og søn.

  Kommentar by Henrik Sass på Nas — 10. februar 2017 @ 03:06

 7. _De rammer dansk socialhjælp med kompasnåls sikkerhed.
  Som en brevdue finder vej over titusindevis af kilometer rammer de Ry og begynder straks at lave ballade.

  Hvad vil I her udover at nasse?

  Kommentar by Hul igennem? — 10. februar 2017 @ 07:14

 8. @ #2

  Gaveregn? Hvorfor ikke et fakkeltog?

  Jeg kan huske drabet på det tyrkiske avisbud Deniz. Det udløste demonstrationer og fakkeltog. Der kom udtalelser og reaktioner fra tyrkiske politikere i Tyrkiet. Tyrkiske journalister kom til Danmark for at rapportere om forfærdelige levevilkår for herboende minoriteter. Tyrkiske journalister blev interviewet på DR. Og den danske ambassadør i Tyrkiet deltog i begravelsen.

  Hvilken ambassadør deltog i Mads’ begravelse?

  Det her er noget ganske særligt og bemærkelsesværdigt.

  Kommentar by BE — 10. februar 2017 @ 07:32

 9. Efterhånden viser det sig at den afbrændte Afghaner der er noget større i statur en de jævnaldrene skoleelever i samme klasse har terroriseret alle eleverne på skolen, at fire elever beslutter sig for at stoppe den indavlede retarderede terrorist må føres tilbage til de såkaldte voksne ansvarlige på Mølleskolen i RY, den Afghanske familie burde have været udvist af Danmark for mange år siden, så var denne hændelse ikke sket, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 10. februar 2017 @ 09:07

 10. Er den afdankede såkaldte “journalist” Paula Larrain konverteret til “fredens religion”?

  Ligesom den anden skabsradikale “journalist” Ole “Op på fars hat” Stephensen, så forsøgte Paula Larrain jo også at blive valgt til Folketinget for Det Konservative Folkeparti for nogle år siden.

  Speltkællingen blev dog heldigvis fravalgt af vælgerne, og bagefter blev hun så også fravalgt af den nu desværre afdøde danske hædersmand Mads Holger, som hun var gift med.
  (Jeg må sgu også indrømme, at hun er lidt af en latino-MILF!)

  Mon hun er på vej til et “comeback” i dansk politik, måske denne gang enten hos Liberal Alliance for kvinder (RV) eller i Gøglerpartiet?

  Kommentar by Al Capone — 10. februar 2017 @ 11:18

 11. Måske burde vores medier bruge lejligheden til at sætte fokus på, om andre danske skolebørn rundt om i landet bliver terroriseret, og i hvilken grad.

  Kommentar by fidibus — 10. februar 2017 @ 13:20

 12. 10 red, 5 kom tilbage.

  Kommentar by Mr. Reacher — 10. februar 2017 @ 14:53

 13. ja man kan kun gisne.

  Kommentar by Mr. Reacher — 10. februar 2017 @ 14:53

 14. http://nyheder.tv2.dk/krimi/2017-02-10-16-aarigt-brandoffer-var-provokerende-og-voldelig-men-det-berettiger-ikke-angreb

  Det var alment kendt på skolen, at han var voldelig og truede eleverne. Jeg har ikke gået i klasse med ham, men et par årgange over. Når man mødte ham på gangen, vidste man aldrig, om man fik et slag i baghovedet eller gik fri denne gang. Jeg har selv fået et par på hovedet af ham, fortæller 18-årige Peter Adamsen til TV 2.

  I min tid som elevrådsformand gjorde jeg selv flere gange ledelsen opmærksom på problemet – uden at der skete noget. Eleverne var bange for ham, og jeg har selv oplevet, at han har trukket bukserne af piger og kaldt dem ludere. Det havde været bortvisningsgrund for andre elever.

  Det her har intet med hudfarve at gøre. Han (den 16-årige, red.) er ikke bare et uskyldigt offer for racisme. Han har altid været i centrum for konflikter og ballade på skolen. Det kulminerede så mandag på en helt utilgivelig måde, men det kunne være undgået, hvis han havde fået hjælp langt tidligere, siger Peter Adamsen.

  TV 2 har i dag været i kontakt med den afghanske familie, men de ønsker ikke at udtale sig yderligere i sagen.

  Kommentar by Henrik Sass på Nas — 10. februar 2017 @ 16:36

 15. @ #14

  Interessante nye oplysninger. Der tegner sig et billede af, at problemet på ingen måde skulle være dansk racisme – men at manglende indgriben fra myndighederne – i det her tilfælde skoleledelsen – fører til selvtægt.

  Kommentar by BE — 10. februar 2017 @ 18:17

 16. @BE “Der tegner sig et billede af, at problemet på ingen måde skulle være dansk racisme – ”

  Ja egentlig er det lidt en skam. Det havde ellers været fint med lidt tegn på voksende racebevidsthed og stolthed over eget ophav! Helst på anden og mere velgennemtænkt vis selvfølgelig.

  Dansk racisme er en mangelvare, og det er en form for mangel som kan forårsage vores totale udryddelse/underkastelse. “Racismehormonet” som formentlig udskilles af hypofysen er lige som de hvide blodlegemer garant for at fremmed smitte med muligvis livstruende egenskaber bliver uskadeliggjort. Man kan stimulere produktion af dette hormon, ved at gå ture i danske indkøbscentre, eller læse facecrookopslag lavet af ISIS-sympatisører med dansk pas.

  Hormonets giver også en sund ansigtkulør som bieffekt, og højner derved mandens tiltrækningskraft overfor kvinder, som ofte bliver blød i knæene af at se på assertive handlingsklare mandfolk. Så alt i alt; win win situation.

  Kommentar by Balder — 10. februar 2017 @ 23:05

 17. kunne det ikke ogsaa vaere, at han ogsaa har forsoegt at hive bukserne ned paa skolens drenge.

  Afghaners forkaerlighed for mindre drenge er velkendt.

  Kommentar by isaneagle — 11. februar 2017 @ 10:00

 18. Måske har han ikke nøjedes med at hive bukserne ned på drenge,men er gået hele vejen.

  Kommentar by Træt — 11. februar 2017 @ 17:47

 19. Jeg har svært ved at tro på, at de fire drenge har gjort dette pga. af almindelig konflikt/håndgemæng episoder. De har virkelig bevidst forsøgt at give ham en grusom død. Der må være noget som ikke er kommet frem.

  Kommentar by Oliver — 12. februar 2017 @ 14:14

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper