10. februar 2017

Frustrerede Arne Jensen til Peter Brixtofte (1991): “Hvor mange kan vi tage og hvornår stopper det?”

I forbindelse med Den Danske Forenings 25 års-jubilæum i 2012, lagde foreningen en række optagelser online fra 1991. Det være sig eksempelvis en Arne Jensen der går i rette med liberale Peter Brixtofte med ordene: “Hvor mange kan vi tage og hvornår stopper det?” Foreningen pointerer at optagelserne ikke er blevet uaktuelle, og det kan tages helt bogstaveligt. Luftige idealer trumfer stadig danskernes hævdvundenne ret.

Torsdag formiddag var der debat i Folketinget om ‘B 48’, lovforslag om loft for tildeling af danske statsborgerskaber. Dansk Folkepartis Christian Langballe argumenterede for at danskernes tarv måtte være det essentielle, og min bedre halvdel forsøgte to gange at få Venstres udlændingeordfører Marcus Knuth til at sætte tal på en eventuel maks-grænse for tildelingen: “… hvis man ikke sætter en grænse, er adgangen jo egentlig ubegrænset.” og lidt senere “Er der en grænse for, hvor mange vi skal optage?” Svaret var helt i Brixtoftes ånd: Nej til et ‘arbitrært tal’.

Ole Hasselbalch, Den Danske Forening: … noget som kom fra Radio Falkon her for nylig. Det er Peter Briftofte, Venstres Peter Brixtofte, som er i studiet. Og således får lytterne lejlighed til at stille spørgsmål til ham. Peter Brixtofte har været anset for at være en af de politikere, som er mest kritiske overfor den nuværende udlændingelov og altså ønsker den strammet. Men prøv nu at høre her hvordan det går, når han kommer i clinch med Arne Jensen, som lytteren hedder. …

Arne Jensen, lytter: Men nu skal De høre her, jeg har et problem, som jeg gerne vil have, de løser for mig. Os’ for mange andre danskere.
Nu siger vi jo nok med hensyn til indvandrere, at vi skal skaffe titusinde arbejdspladser herhjemme til almindelige danskere, hvad det nu er. Men der kommer jo stadig titusinde fremmede ind i landet. Nu spørger jeg så dem: Hvor mange kan vi tage og hvornår stopper det?

Peter Brixtofte: Først vil jeg sige tak for dine pæne ord. Det er sådan, at det ikke er noget problem for Danmark at have indvandrere, hvis indvandrere lærer det danske sprog og kommer i arbejde, fordi – det vil jeg godt sige – jeg kender mange indvandrere… Langt de fleste er ligesom de fleste danskere interesserede i at yde en indsats, arbejde og tjene deres egne penge. Dét, der er problemet er mange ikke kan sproget. Det er det helt grundlæggende problem. Selvom vi i løbet af de kommende år kunne komme af med vores arbejdsløshedsproblem, så ville der stadigvæk være det restproblem, at vi havde indvandrere, som ikke kunne få arbejde, fordi de ikke kan sproget. Derfor er det så utrolig vigtigt, vi sikrer, at man lærer sproget. Når børnene kommer ind i skolen, så lærer de dansk fra starten af, sådan så de efterhånden kan klare sig i skolesystemet. Og når de så kommer ud, kan de klare sig. Men der hvor der er problem, det er når man bliver gift, så får man sin kone til Danmark i en alder af f.eks. 20-22 år. Så er man ikke gået igennem vores skolesystem, og så har man så ikke lært sproget.

[…]

Arne Jensen: Det vil så sige, at hver gang der kommer en op i landet, så kan man gange det med tre? Faktisk, jo ikke? Med familiesammenføring.

Peter Brixtofte: Jo, men jeg mener ikke, at det er et problem i sig selv at mennesker har en anden hudfarve eller de har en anden…

Arne Jensen: Ej, men det har ikke noget med det at gøre. Jeg er 68. Jeg får hverken mere eller mindre ud af det. Det er ikke det jeg snakker om. Jeg snakker for mine børn og børnebørn. Jeg så i fjernsynet ovre i Århus, at de havde 519 i skole, men om fem år ville der være 5000! Hvad ender det med til sidst? Jeg spørger kun Dem om at få et konkret svar. Der var indvandrerstop fra 1973. Nu kalder I dem ikke flygtninge mere, nu kalder I dem indvandrere. Hvornår stopper det?

Peter Brixtofte: Der er indvandrerstop.

Arne Jensen: Men hvornår stopper I? Det er indvandrere, tag og gå en tur ned af Vesterbrogade…

Arne Jensen: Er der det?

Peter Brixtofte: Den eneste måde man kan komme ind i landet på er familiesammenføring. Det vil sige som du selv sagde. Forældre, ikke os?

Arne Jensen: Hvorfor stopper I det ikke? Det jo, det jo vanvittigt det der. Det er jo en bombe under landet. Kan I da ikke se det? Få da øjnene op og vær ærlige. Det der, det går ikke. Vi kan ikke have det! Vi har nok, vi kan ikke klare det. Vi skylder en halv billion væk, og I bliver ved med at ligge og fodre for alle mulige rundt omkring.

Radio Falkon, vært: Nu tror nok Hr. Jensen vi lige må have…

Arne Jensen: Ja men det er sgu et hjerteproblem for mig, for mine børnebørn.

Peter Brixtofte: Jamen prøv lige at hør.

[…]

Peter Brixtofte: … Hvis man skulle lave begrænsinger der, så skulle man forbyde folk at gifte sig med nogen fra et andet land. Og det vil jeg sige, det kan jeg ikke være med til, en sådan regel. Jeg synes, at man skal kunne gifte sig på tværs af landegrænser.

Arne Jensen: Altså gå hjem i udlandet og gifte sig og komme med hende herop sammen med forældrene?

Peter Brixtofte: Ja, hvis man bor her i landet.

Arne Jensen: Så rejse hjem og tage en kone og så komme herop til. Det er sådan, det foregår.

Peter Brixtofte: Ja, men det kan vi jo ikke blande os i.

Arne Jensen: De siger jo, at vi bliver så beriget, hvis vi bliver indavlet i dem. Men de vil jo ikke have danskere…

Peter Brixtofte: … Det jeg siger er at…

Arne Jensen: Nej, I er for feje. I tør ikke at sige det tre en halv million danskere, de mener. I tør ikke sige det. Tag en folkeafstemning om det, så kan I høre, hvor mange der er af min slags! Jeg er ikke racist. Jeg betaler til et barn nede i Nordafrika. Og der betaler jeg hver måned 200 kroner. Jeg er ikke racist. Jeg vil gerne hjælpe dem i deres eget hjem. Men det herhjemme kommer til at gå udover vores egne små børn. Hvorfor tror de, at der er så mange der melder sig ind i private skoler? … Men det I laver er en forbrydelse mod landet, alle I politikere! I vil ikke vågne op og så se sandheden i øjnene. Og det er ikke en skid med racisme.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/80724/trackback

29 Comments »

 1. Arne har jo i den grad ret!

  Kommentar by Anonym — 10. februar 2017 @ 17:08

 2. Det er vel ikke sket det store siden 91′, og på trods af Koryfæers “stadfæstelser” om system og paradigmeskifter, så er det mest bemærkelsesværdige vel, at venstre side af Folketinget i dag generelt har nedtonet retorikken overfor de “stuerene”, hvorimod de liberale og måske særligt de ellers spåede allierede neoliberale i dag ikke går af vejen for en ‘uden for pædagogisk rækkevidde’ retorik overfor national socialisterne på borgen. Det hele bliver selvfølgelig snart bedre, når Nye Borgerlige, Dansk Samling, danskernes parti og DF går i forbund og danner flertals regering.

  Kommentar by Pedersen — 10. februar 2017 @ 17:26

 3. Jeg kan huske, at den skabsradikale drukkenbolt Peter Brixtofte udtalte før forrige folketingsvalg, at han ville stemme personligt på Margrethe Pestager (Liberal Alliance for Kvinder, RV)

  Det er vist kun godt for os alle sammen, at han nu er taget til de evige rødvinsmarker….

  Kommentar by Al Capone — 10. februar 2017 @ 17:27

 4. Det er faktisk et væsentlig stykke dokumentation. Og en meget fremsynet Arne Jensen. Helt tilfældigt talte jeg forleden med en ældre bekendt, vi kom ind på de realistiske udsigter for fremtiden. Selv for en moderat globalist som min kammerat er der ingen pile der peger i retning af en lysere fremtid, den er “uhyggelig”, som han siger – “når man tænker tilbage på f.eks 1995, og da så det jo sort nok ud, så er nutiden nærmest ekstrem”.

  Dokumentationen herover er et tilbageblik på de “gode gamle dage”, dengang der stadig var håb – dengang de dystre spådomme stadig mest var fremskrivninger og sortsyn, dengang parallelsamfund mest handlede om paraboler og en ged på altanen i Ishøj.

  Datidens fremtid er nutidens virkelighed, og den overgår nærmest fantasien – fremskrivningerne en regulær dødsdom over vor samfundsmodel. Men een ting har ikke ændret sig : “Der er indvandrerstop.“. Den sang spilles stadig flittigt, selv her snart 25 år efter – og efterhånden indspillet i 25 nye coverversioner.

  Kommentar by Davidk — 10. februar 2017 @ 17:42

 5. Vi har sjældent haft så svag en regering som nu, og vist aldrig haft en statsminister, der så desperat som nu, klynger sig til taburetten – endda en “borgerlig” én af slagsen, og dermed en person, som man skulle tro, at det private erhvervsliv ville love guld og grønne skove, skulle han ønske at træde ud af politik. Men nej, det er svært at forestille sig at nogen “seriøs” virksomhed vil vove eksperimentet med at ansætte en sådan person … lige så svært som det er at forestille sig at vælgerne nogensinde ville udstyre ham med et nyt mandat ;-)

  Med andre ord burde situationen være den ideele for DF til endelig at gøre nytte af deres mandater. Men igen nej?!

  Nu da vi har fået et alternativ, så lad os da få et valg!

  Jeg er udemærket klar over, at meningsmålingerne giver rød blok et klart flertal. Det er bare endnu bedre – Enhedskammeraterne, Radikale og Alternativet kommer ikke til at holde en socialdemokratisk regering ved magten i mange dage over tre måneder. Det vil kun styrke et nationaltsindet folketingsflertal på længere sigt.

  Min frygt er, at disse befolkningsfjendske partier inkl. DF kommer til at klamre sig til magten i en pendant til Merkels brede koalition hen over midten!

  Kommentar by Migranter gider ikke telte — 10. februar 2017 @ 17:56

 6. Det er groft uansvarligt, at de ikke har fortalt Pedersen, at det ikke er særligt sundt, at skylle sin psykofarmaka ned med absint, inden de sendte ham hjem på weekend-udgang fra Sikringen….

  Kommentar by Al Capone — 10. februar 2017 @ 18:05

 7. Det var i 1991 og argumenterne er stadig de samme på trods af at vi, Danmark, nu har Min. 25 års erfaring med en ikke fungerende indvandring der splitter landet, dræner kassen og destruere de unge, både fysisk og psykisk, der kommer i kontakt med indvandringen.

  Første argument : “Det er ikke et problem”. Jow det er, det kan man se overalt man vender sig.

  Andet argument : “Der er indvandrestop / Vi fører en streng indvandringspolitik” Nej der er ikke og nej I gør ikke og har aldrig gjort det. Det er derfor vi har de samme problemer i dag som for 25 år siden.

  Tredje argument : “Du er racist”. Nej vi er ej! Efter det er der ikke flere argumenter.

  Kampen kommer til at foregå foran din egen hoveddør og i dit eget hjem.

  Kommentar by Santor — 10. februar 2017 @ 18:23

 8. Selvforsørgelse, lovlydighed og danskkundskaber – så er alle glade? Så enkelt er det ikke.

  Man kan kun påstå den slags, hvis man – pga. ideologisk tænkning – er blind for, hvad kultur og religion betyder i folks og menneskers liv.

  Kommentar by BE — 10. februar 2017 @ 18:32

 9. # 8

  Danskkundskaber er vist ikke noget vi bruger hér. Ét eksempel, sagen med den nok så omtalte 16-årige afghanske skoledreng (der er meget større end alle andre).

  Hvorfor mon medierne er blevet forelskede i hans storebror? Tør man gætte på, at forældrene ikke taler dansk?!

  Kommentar by Surprise, surprise — 10. februar 2017 @ 19:17

 10. > 6 Al Capone

  Der er muligvis en dybere mening med det. Måske håber de han fordamper.

  Kommentar by Erik — 10. februar 2017 @ 19:34

 11. En regering der kan sige, at der sidste år (2016) “kun” kom lidt over 6.000 bekvemmeligheds flygtninge til landet, kan ikke have styr på hvad dette indebærer.
  De over 6.000 kan man godt gange med tre eller fire, hvis det kan gøre det. Endnu en dødvægt, endnu flere lejligheder til muslimer, endnu flere penge til muslimer, endnu mere kriminalitet fra muslimer, endnu mere utryghed i nærsamfundet, udøvet af Allas lystige svende.

  Denne regering gik til valg på bl.a. en såkaldt straksopbremsning, det er jo det rene skuespil for folket. Vi bliver som etniske danskere pisset på af vore såkaldte løgne politikere.

  Kommentar by der Adler — 10. februar 2017 @ 20:00

 12. Fuldstændig rigtigt Arne Jensen. Satans politikere.

  Kommentar by Anonym — 10. februar 2017 @ 20:02

 13. -Hvis det kan glæde så er der udløb på statsministre. Stefan Löfven er nok heller ikke lige drømmen.

  Kommentar by Hul igennem? — 10. februar 2017 @ 20:06

 14. @ David K.: ““Der er indvandrerstop.“

  Brixtoftes retorik er på linje med dagens udmeldinger. Fra Støjbergs ministerium modtog undertegnede for et halvt år siden det glade budskab, at der var blevet foretaget 10.000 kontroller ved Danmarks grænser. En tysk forretningsmand? En polsk lastbilchaufførEn canadisk turist? Uanset hvad, er grænserne fortsat ikke 100 procent bevogtede. Det hedder “stikprøver!”

  Forleden kom en officiel information fra Støjberg: vi har foretaget 44 stramninger. Venstre lovede “straksopbremsning”. Det løfte blev ikke opfyldt. Nu udsendes mere varm luft og tom retorik.

  Kommentar by Torben Snarup Hansen — 10. februar 2017 @ 20:59

 15. “Kairos” er et oldgræsk ord, der betyder “afgørende øjeblik”, som ikke vender tilbage. Et sådant oprandt for DF i juni 2015, da Helle måtte overdrage roret til en regnedreng fra Græsted. Han lovede “straksopbremsning”, og Kristian Thulesen Dahl havde her en chance for at blive medansvarlig for en ny kurs det gode skib Danmark. Men Kristian havde ikke løst til stormvejr. Derfor mister Dansk Folkeparti vælgere. I stedet kom Samuelsen, der ofrer det danske samfund på den politiske korrektheds alter.

  Kommentar by Torben Snarup Hansen — 10. februar 2017 @ 21:09

 16. Paralellen til i dag er krystalklar. De liberales luftige principper står i vejen for en jordbunden nationalkonservativ styring af landet.

  Kommentar by Ung konservativ — 10. februar 2017 @ 21:13

 17. Kun omkring 4.000 havde løst billet til koncerten BT91

  Kommentar by Peter Buch — 10. februar 2017 @ 21:18

 18. Lyst til storm…

  Kommentar by Peter Buch — 10. februar 2017 @ 21:19

 19. Nogen steder lever folket

  https://www.youtube.com/watch?v=x1W39BJJVqo

  Kommentar by PBrad — 10. februar 2017 @ 21:22

 20. Administration handler om det forudsigelige. Politik handler om det uforudsete. Den britiske Labourleder Wilson erklærede engang i 1960’erne: “I hate events”. Her er et symptom på en ikke-politisk politiker. Dem har Danmark også for mange af. Politik er bedrag, teater, konflikt, snyd og svindel. DF-lederen er djøf’er og undgår helst besværlige knaster i politikken – metaforisk: “storm”. Han holder ikke af at tage chancer og vil ikke tage en konflikt. DF burde fyre kaptajnen og finde en anden blandt det udmærkede mandskab!

  Kommentar by Torben Snarup Hansen — 10. februar 2017 @ 21:50

 21. Det var nu mere løst til stormvejr, i den bogstavelige version jeg fandt løjerlig…
  Den verbalt sprognævnskorrekte stavemåde må være- lyst til stormvejr.

  Kommentar by Peter Buch — 10. februar 2017 @ 22:38

 22. Kommentar by Pedersen — 10. februar 2017 @ 17:26:
  …når Nye Borgerlige, Dansk Samling, danskernes parti og DF går i forbund og danner flertals regering.

  Den var go´ Pedersen – god ironi – kommer aldrig til at ske..!

  Kommentar by Black Watch — 10. februar 2017 @ 23:05

 23. Forhåbentlig trænges de uansvarlige liberale og socialister tilbage til små øer i vælgerlandskabet som i U.S.A.:https://www.washingtonpost.com/news/the-fix/wp/2017/01/31/yes-democrats-are-in-real-danger-of-becoming-a-regional-party-just-look-at-these-2-maps/?utm_term=.38c=b4a01eed

  Kommentar by barfbag — 10. februar 2017 @ 23:11

 24. Nu vi lige minde om tonen. Vi skulle jo nødigt fornærme nogen, mens de venter på at springe os i luften.

  Kommentar by XXXXX — 10. februar 2017 @ 23:25

 25. Det klip er guld værd for det dokumenterer enestående klart, hvorfor reaktionen må indtræffe om end den har ventet længe på sig.

  Kommentar by monse — 10. februar 2017 @ 23:32

 26. Pragtfuldt og rystende radioklip. Manden på gulvet havde jo jordforbindelse , mens svaret fra det politiske parnas er ganske banalt: Det går jo nok!

  Kommentar by Jakob — 11. februar 2017 @ 00:56

 27. http://jyllands-posten.dk/deba

  10.02.2017 KL. 09:11

  De etablerede partier har ingen svar

  Trump eller ej. Modstanden mod den arabiske indvandring vokser og vokser i Europa, mens ledende politikere venter på, at problemerne driver over.

  Kampen mod Trump er ved at udvikle sig til et internationalt brand, der strækker sig fra CNN og Hollywood via Mexico og ayatollah Khamenei i Iran til Bruxelles’ nomenklatura, den tyske kansler og vor egen udenrigsminister for ikke at nævne JP’s kulturredaktør Palle Weis, der onsdag var ved at trimle ned fra sin kontorstol med tanke på præsidentens syv dødssynder.

  Det er næsten bedårende at se al denne globale fordømmelse og lokale enighed. Næsten.

  For bag den gratis teatertorden lurer alvoren og vigtigheden af i Europa at træffe de politiske valg, der kan restaurere de europæiske nationalstaters suverænitet, deres indre orden og politiske friheder.

  I den forgangne uge fik vi sågar sat nogle tal på den stigende modstand mod indvandringen. Hele 55 pct. af 10.000 adspurgte europæere fra 10 lande, heriblandt Belgien, Tyskland, Frankrig og Østrig, mener ifølge en undersøgelse foretaget af The Royal Institute of International Affairs i London, at deres lande skal standse migrationen fra muslimske og arabiske områder helt og aldeles. Kun 20 pct. er imod, mens 25 pct. undlod at svare.

  Fordelingen er markant hos begge køn og med relativt små forskelle afhængig af alder, uddannelse og bopæl, og skyldes formentlig den stadig mere gængse hverdagserfaring, at de indvandringsrelaterede problemer i Europa allerede opleves som voldsomme. Samt udsigten til, at de bliver værre.

  Jeg er selv en af dem, der imødeser trangere vilkår for mine børn og børnebørn i et Europa under voksende demografisk og politisk indflydelse af islam, og det glæder mig, at jeg for en gangs skyld tilhører et flertal.

  En af dem, der ikke tror så meget mere på multikulturalismens poptoner, er den svenske politichef fra Örebro Peter Springare, som har rejst en levende debat på den anden side af Sundet ved at beskrive en typisk dag på kontoret og fremhævet, at hans opgaver ved afdelingen for grov kriminalitet hovedsagelig handler om at rydde op efter arabiske og muslimske mænd. Bare det at skaffe tolke er et hyr og koster en svensk ødegård i timen, men at tale offentligt herom gør man naturligvis ikke ustraffet i det multikulturelle paradis, hvor politichefen er blevet politianmeldt, og hvor det stadig opfattes som kontroversielt eller ulovligt at udtrykke noget, der kan give mindelser om kendsgerninger forbundet med den islamiske transformation af Sverige. Alligevel har mere end 100.000 svenskere erklæret deres støtte til politimanden via de sociale medier.

  Råheden og illusionsløsheden kombineret med den politiske afmagt hænger som en uigennemsigtig tåge over de større byer fra Malmø til Luleå. Det urbane Sverige splintres til molekyler på grund af indvandringens ubønhørlige konsekvenser, men befolkningen, heriblandt politifolk, enkelte forfattere og skuffede borgerlige er begyndt at sige fra.

  Trump er begyndelsen, men fortsættelsen i Europa kommer til at handle om, at de ledende politikere og etablerede partier ikke har nogen troværdige svar, men sidder og venter på, at problemerne driver over som sommerregn på en junidag.

  Sagen spidser til.

  Kommentar by Bjovulf — 11. februar 2017 @ 10:05

 28. En meget klog mand, ham Arne! Ærgerligt, at det aldrig er den slags folk, der kommer ind på Borgen..

  Ham den bette, der sidder der nu, er intet værd, og hvor opholder han sig egentlig? Man hører intet til ham? Er han på Seychellerne, eller hvad? Selv Thorning gav pressemøde med jævne mellemrum. Lars den Lykkelige formår intet! Absolut INTET!

  Men hvor mange muhammedanere, der vælter ind over den danske grænse hver dag, dét formår han dog at skjule for offentligheden! Gad vide om MSM får penge for at tie stille….

  Kommentar by Kuffar — 11. februar 2017 @ 21:26

 29. @ 28

  “Ham den bette, der sidder der nu, er intet værd, og hvor opholder han sig egentlig? Man hører intet til ham? Er han på Seychellerne, eller hvad?”

  Efter hvad jeg hører på vandrørene så skulle han for tiden være dybt nedbøjet af sorg efter at hans hund Bella døde af kræft……

  Kommentar by Bøje fra nr. 16 — 11. februar 2017 @ 22:56

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper