27. februar 2017

Informations redaktionelle oversætter taget i citatfusk: Tilføjede ord til oversættelse, udelod sætning

For et par måneder siden bemærkede Dagbladet Informations redaktionelle oversætter Niels Ivar Larsen i forbindelse med en Breitbart/’fake news’-relateret debat, at der var behov for en liste over ‘dansksprogede propagandasites’, da – og jeg citerer – “… de kryb skal frem i lyset”.

Som oversætter går han ofte til grænsen, men oversættelsen i fredagens avis inkluderer decideret citatfusk. Han har indsat ‘evolutionslærebenægtende’ (om Mike Pence), og udelader samme afsnits ironiske afslutning. At opdigte citater kaldes fabrikation, og er indbegrebet af ‘fake news’.

“The guy has been in the White House barely four weeks, and the talk within the global opposition has passed from how he might be prevented from getting there to how he might legitimately be evicted. Article 4 of the 25th Amendment is enjoying a moment in the sun, providing as it does for the replacement of a president who is ‘unable to discharge the powers and duties of his office’. Enter (briefcase in hand) the sane, sensible, foreigner-friendly President Pence. We are all experts in the US constitution now. (Mary Dejrevsky i The Guardian, 21, februar 2017: Could Donald Trump’s ‘junta’ be his salvation?)

“Manden har kun siddet i Det Hvide Hus i en måned, men hans politiske modstandere verden over har allerede flyttet deres fokus fra, hvordan man kunne have forhindret ham i at havne dér, til, hvordan kan nu lovligt kan smides på porten igen. Artikel 4 i det 25. forfatningstillæg bliver gransket som aldrig før, for her angives de nøjere betingelser for, hvornår og hvordan en præsident kan afsættes, såfremt han skønnes ‘ude af stand til at varetage de beføjelser og forpligtelser, som følger med embedet’. Ind fra højre ville så træde med sin mappe i hånden den helt igennem retskafne og fornuftige, udlændingevenlige, evolutionslærebenægtende præsident Pence.” (Niels Ivar Larsens oversættelse i Dagbladet Information, 25. februar 2017, s. 19: Kan Donald Trumps ‘junta’ være hans redning?)

(Dagbladet Information, 25. februar 2015, s. 19)

Oploadet Kl. 01:12 af Kim Møller — Direkte link27 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/81209/trackback

27 Comments »

 1. Islam skal udskammes, latterliggøres og debatteres MAX Ligesom kristendommen sønder og sammen , i ethvert medie” (MSM det er så der vi har problemet”) NON STOP, præcis som i 1970-80èrne

  Derfor skal medie støtte og DdR afskaffes.

  Et land kan ikke bestå uden grænser og kan ikke ledes af følelser, for andre hårdtarbejdende folks penge !!.
  Og specielt ikke en hash rygende KBHèr.

  Jeg er IKKE bange, sammen er vi mange.
  OG vi vil SEJRE , som gennem 1000 år.

  Hjem sendelser ” , skal ! ske.

  Hvis VI som Danske ikke , vågner i flok …
  Vil vi få en situation , ingen ønsker.

  FUCK EU

  Kommentar by klaus — 27. februar 2017 @ 02:24

 2. Det er jo sandt, krybet skal frem i lyset … :

  Former Satanist Exposes Occult Secrets
  626,947 views
  https://youtu.be/KKBpBrsXMuk

  Kommentar by Røde — 27. februar 2017 @ 05:36

 3. Godt fanget. Et klassisk eksempel på fake news, der lige “listes” ind.

  Kommentar by Henrik True — 27. februar 2017 @ 06:33

 4. Den kan man rigtig smågrine af. For selv om oversætteren sikkert vil forsvare sig med at han bare har udeladt en ligegyldig sætning, ødelægger han ironien i den forrige med sin tilføjelse. En oversætter der ikke kan sit håndværk.

  Kommentar by Michael — 27. februar 2017 @ 07:45

 5. Fake news har længe stået på i vores gennemsyrede røde medier. I min verden er det også skandaløst med alle de udeladelser af fakta, nyheder mv. Eks de seneste bilangreb i Tyskland og Usa, hvor man ikke nævner navne eller oprindelse på gerningsmænd, men kun ofre (det tyske angreb).
  Et andet eks er sagen fra Sverige, hvor en svensk betjent stod frem med kritik og bla forklarede om, hvor stor en andel af forbryderne, som har ikke svensk oprindelse. I den forbindelse lavede DR et indslag på et svensk bytorv, hvor man spurgte tilfældige svenskere ind til historien. Flere af disse kendte intet til historien, da de svenske medier havde tiet sagen ihjel. Skandaløst.!

  Kommentar by Revser — 27. februar 2017 @ 07:55

 6. Det viser at Niels Ivar Larsen trods alt har suget noget lærdom til sig under studiet.
  Undervisningen i løgn og fordrejelser har da ikke været helt forgæves. Så er der da noget der fungerer her i landet.

  Kommentar by Birger Jensen — 27. februar 2017 @ 08:02

 7. Problemet med mediernes uærlighed har altid været der, men er blevet synliggjort med internettets fremkomst, hvor folk nemt selv kan tjekke, hvad kilderne egentlig siger.

  Det er det, der er Trumps mission. At medierne ikke skal have lov til at manupulerer med kildematerialet, så det passer ind i deres politiske agenda.

  Spørgsmålet er så, om Trump bruger for mange kræfter på at bekæmpe fake news, så hans egentlige politik lider under det.

  Kommentar by traveler — 27. februar 2017 @ 08:08

 8. Det er langt fra første gang, Niels Ivar Larsen bliver grebet i decideret fusk i de artikler, han “oversætter”.

  Kommentar by anonym — 27. februar 2017 @ 08:18

 9. Der må da bestemt være nogle skolepenge retur fra hr Larsen, han burde da nok skrive nogle digte istedet, det har han tilsyneladende flair for…
  Rigtig fint eksempel på Fake News i MSM, hvor dumme tror de egentlig “vi” er?
  Samtidig kan man høre at i Köln står 1700 svært bevæbnede betjente klar til at passe på det årlige karneval, de frygter angreb…men selvfølgelig ikke en lyd om hvilket segment der mon ku’ tænkes at stå bag et angreb! Næppe festglade fadølstørstige lokale…

  Kommentar by Fighting Falcon — 27. februar 2017 @ 08:33

 10. 1. Jeg forstår din enighed om at diskutere islam, men ikke kristendommen. Alt hvad du holder af, mit gæt, har du derfra. Redepisser.

  Kommentar by River — 27. februar 2017 @ 09:04

 11. Hvis Omar havde sigtet lidt bedre ved Krudttønden, så havde vi i dag været fri for at høre mere til denne kulturradikale dhimmie….

  Kommentar by Revisoren — 27. februar 2017 @ 09:17

 12. Information er et FAKE NEWS-medie lige som alle de andre irrelevante venstreorienterede mainstream medier.

  Kommentar by Anonym — 27. februar 2017 @ 09:40

 13. Hvordan mon Informations ledelse vil forsvare dette?

  Kommentar by Thomas — 27. februar 2017 @ 09:50

 14. Dagbladet burde ændre navn og hedde Misinformation, der skal lyves så meget at det hele ender i gak gak kaglerier, et frisk eksempel er Oscar nomineringen hvor man havde travlt med at bashe præsident Donald Trump men endte med selv at fejle ved en normering, det viser hvor forvirrede de venstresnoede er, de træder hinanden over tæerne i forsøget på deres bagstræberier, stop alt kultur støtte og forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 27. februar 2017 @ 09:57

 15. Trist at en gammel modstandsbevis er bleven overtaget af den totalitære journalistik, til ´venstre for virkeligheden´ for at tale Kim Møllersk.

  Kommentar by de Hemmer — 27. februar 2017 @ 13:06

 16. Thomas: “Hvordan mon Informations ledelse vil forsvare dette”

  Jeg har deltaget på Informations debatsider gennem flere år (nu en del år siden), og har noteret mig at mange af Informations kernelæsere; venstreorienterede folk af alle afskygninger, beskylder avisens ledelse og journalister for stort set det samme som nationalister, patrioter og islamofober peger på, blot med vægt på andre emner eller aspekter selvfølgelig. Men klagesangen er det samme fra avisens venstrefløjs læsere som den der kommer fra den modsatte side. Medieeliten tjener pengebaronerne og de overstatslige magter, og agerer som håndlangere for deres interesser. Endeløse klager fra alle sider over censur, som bliver slettet osv. . Jeg har ind imellem arkiveret lidt af det.

  Kommentar by Balder — 27. februar 2017 @ 15:48

 17. Et helt fantastisk eksempel på hvor grelt det står til. Niels “der findes ingen dæmninger i Danmark” Ivar Larsen kan glæde sig over, at der ikke er retningslinier for oversættelse i de “presseetiske regler”. Hvis en journalist havde skrevet sin egen version af Guardians artikel, 1:1 planket indholdet uden kildeangivelse men helt i overenstemmelse med den oprindelige artikels indhold og ånd, så var vedkommende blevet fyret. Men en oversættelse af samme artikel, hvor man lige får sneget en personlig kommentar og vinkling ind, som der ikke er belæg for i originalen – den fører næppe til andet end “røde ører”, “ærgrelse over en beklagelig svipser”, ja – det var vel et “fejl-judgement” der ikke vil gentage i fremtiden (så længe altså ingen kigger).

  Kommentar by Davidk — 27. februar 2017 @ 17:00

 18. Man har svært ved at tro, at det venstr ekstreme, landsskadelige medie Information er grundlagt som en modstandsavis under 2. verdenskrig.

  Kommentar by Morten Andersen — 27. februar 2017 @ 17:43

 19. I dette tilfælde udviser Niels Ivar civil ulydighed mod globalistmediernes bestræbelser på at få Trump fældet og Pence udnævnt til præsident ved selv at indføje noget for danskere negativt i skamrosningen af Pence.

  Trump vil sandsynligvis blive myrdet af kræfter i efterretningstjenesterne på samme måde som de gjorde med Kennedy. Nixon blev forsøgt styret af Kissinger, men da han ville rense ud blandt de egentlige magthavere sattes efterretningsagenten Bob Woodward og en journalistkollega på Washington Post til at blæse en pressehetz op til at tvinge præsidenten væk. Reagan var også en fare for de egentlige magthavere, men efter et attentatforsøg blev han ufarlig for magthaverne, så de ikke behøvede gennemføre et nyt drabsforsøg.

  Kommentar by perhag — 27. februar 2017 @ 20:43

 20. Jaja, så blev korrektivet ti de andre medier også taget i at lyve

  http://www.dr.dk/nyheder/indland/faktatjek-zetland-redaktoer-kludrer-i-kr

  Kommentar by Nordsjælland — 27. februar 2017 @ 21:58

 21. Link der duer – haaber jeg

  http://www.dr.dk/nyheder/indland/faktatjek-zetland-redaktoer-kludrer-i-kriminalitetstal

  Kommentar by Nordsjælland — 27. februar 2017 @ 22:07

 22. Medienes dekning av Trump minner om propaganda. Goebbels spøker i Akersgata | Helge Lurås

  http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Medienes-dekning-av-Trump-minner-om-propaganda-Goebbels-spoker-i-Akersgata–Helge-Luras-615669b.html

  Kommentar by Hodja — 27. februar 2017 @ 23:39

 23. Frankrigs Jernlady bliver valgt.

  Kommentar by Sindsro — 28. februar 2017 @ 00:48

 24. @ 17

  Det er en fremragende observation.

  Det samlede mediedanmark har været klar til, nærmest bogstaveligt talt, at smide Pittelkow og Jespersen i lænker, fordi de eftersigende forbrød sig mod fagets ualmindeligt høje standarder. De samme mennesker sidder også og klapper i deres fede hænder, når almindelige danskere bliver dømt for selv de mindste “fortalelser” i de sociale mediers høje bølger. Ligesom de naturligvis går rundt med konstant migræne og søvnmangel, pga. frygt for “fake news” og andet “misbrug” af ytringsfriheden.
  Men lige så snart de selv eller en af deres egne bliver taget med bukserne nede, forsvinder forargelsen og ønsket om mærkbare konsekvenser som dug for solen.

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 28. februar 2017 @ 01:07

 25. Niels Ivar Larsen kommenterer: “… Sikke noget oppisket pis. Alt stof i en avis er underlagt en redigeringsret. Også oversættelser, der ofte versioneres, forkortes, strammes og bearbejdes. Her indrammes en pointe ved at supplere med en faktuel oplysning. Det er der intet odiøst i. Der sker ingen forvanskning af tekstens intention og synspunkter.

  Kommentar by Kim Møller — 28. februar 2017 @ 02:06

 26. @26, Kim Møller -> Det har Niels Ivar Larsen da på sin vis ret i. Men den varedeklarerende forbrugeroplysning omkring Pence har vist ikke andet formål, end at stille ham i et endnu dårligere lys for den danske læser af artiklen. Det er en spidsvinkling.

  Jeg følger ikke DKA, men mig bekendt er de aldrig taget i at fabrikere nyheder, kritikken går jo netop på at de spidsvinkler og har ensidigt fokus. Som Lars Werge (Journalistforbundets formand) forklarede til Berlingske 12.12.2016Det er tydeligt, at man hylder et ensidigt billede af en virkelighed, og det er ikke journalistik“. Forskellen på dette ift at stramme en Guardian artikel, så den “hylder” et billede af Trump og Pence som nogle ensidigt slemme karle er ..?

  Kommentar by davidk — 28. februar 2017 @ 05:05

 27. Re: Niels Ivar Larsens kommentar.

  Mon avisen så også husker at indramme kritik af Jeppe Kofoed og kritiske anmeldelser af Woody Allens film, ved at supplere disse med faktuelle oplysninger om de to herrers seksuelle perversioner?

  Det kan sgu da hurtigt blive både festligt og omfangsrigt, hvis landets bladsmørere skal til at krydre alle citater og oversættelser med alt muligt tilfældigt smuds, de har fået gravet op om historiernes hovedpersoner.

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 28. februar 2017 @ 22:16

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper