18. april 2017

Mogens Lykketoft efter Erdogans valgsejr (2007): Tyrkiet vil fortsætte ‘demokratiske reformer’…

Tilbage i foråret 2007 citerede jeg her på siden Erdogan, der som borgmester i Istanbul i 1990’erne ikke vaklede mellem Islam og demokrati. Han blev blandt andet citeret for følgende.

“For os er demokrati ikke et mål, med et hjælpemiddel. Vi er tilknyttet til demokrati, indtil vi når målet. Det er for os ligesom et S-tog, når vi kommer frem til vores station, så hopper vi af.”

“Moskéerne er vores kaserner, minareterne er vores spyd/harpun, kuplerne er vores skjold, troende muslimer er vores soldater… koranen er vore grundlov, tørklæde er vores fane…”

Tre måneder senere blev præsident Erdogan genvalgt. Herunder lidt fra et Ritzau-telegram fra 23. juli 2007, hvor Mogens Lykketoft kommenterer valget. Via Fyens.dk

“Tyrkiet vil forsætte økonomiske og demokratiske reformer og forhandle med EU efter den store valgsejr, som gav et klart mandat til det konservative regeringsparti AKP.

Det vurderer udenrigsordfører Mogens Lykketoft (S) efter det tyrkiske valg.

– Vi må tage for pålydende, at de ikke vil ændre Tyrkiets ikke-religiøse statsdannelse og forsætte forhandlingerne med EU, siger han til Ritzau.

AKP kan ikke sammenlignes med islamistiske grupper fra den arabiske verden, som har en helt anden holdning til islam.”

(‘Sultan Erdogan’; Foto: Russia Now)

Oploadet Kl. 09:42 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/82618/trackback

21 Comments »

 1. Mogens Lykketoft i en nøddeskal. lefler for det diktatoriske, og forholder sig som sådan overhovedet ikke tilhvad Islam er (nemlig en usekulær diktatorreligion- med en profet som Fuhrer).

  Kommentar by Michael Unna — 18. april 2017 @ 09:44

 2. Det stemmer jo helt fint overens med, hvad en “god” rødgardist har af holdninger til de blodtørstige muhamedanere.
  Det er en uhellig alliance mellem 2 voldelige ideologier rettet imod os stakkels, ordentlige borgere.

  Kommentar by Holger Madsen — 18. april 2017 @ 09:50

 3. Den opblæste Lykketoft er som bekendt også en stor beundrer af det kommunistiske diktatur i Kina!

  Man kan dog glæde sig over, at Mogens “Che” Lykketoft ikke genopstiller ved næste folketingsvalg, så gammelkommunisten vil herefter blive kørt på historiens mødding til evig glemsel….

  Kommentar by Revisoren — 18. april 2017 @ 09:57

 4. Enig 2. Holger Madsen. Hvis Mogens Lykketoft ikke havde støttet de palæstinensiske terrorister havde han aldrig fået det lukrative job som formand for FN’s generalforsamling fra september 2015 til september 2016.

  Kommentar by A-mad — 18. april 2017 @ 10:21

 5. Og, danskerne lader sig trække rundt ved næse af inkompetente politikere der har gjort karriere ved at tage fejl i hver eneste af deres forudsigelser.

  Kommentar by Santor — 18. april 2017 @ 10:56

 6. Ja, enig 2. Holger Madsen, der er “en uhellig alliance mellem 2 voldelige ideologier” Mogens Lykketoft og FN er bl.a vha FNs UNRWA engageret i kampen mod Israel. Bla.a lærer FN vha UNRWA palæstinensiske børn i Gaza at hade jøder!

  “Gazan children learning war
  A newly released 10-minute online video produced by the Jerusalem-based Center for Near East Policy Research says that many of the Palestinians who have murdered Israelis during the so-called “stabbing intifada,” which began in September 2015, were educated in schools run by the United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA).”

  https://www.youtube.com/watch?v=SnLIzNGb9gI

  (PS. UNRWA finansieres direkte af donorlande også af Danmark. UNRWAs generalkommissær er Karen Koning AbuZayd, en amerikansk statsborger, som er gift med en Sudanesisk professor. Hun efterfulgte Peter Hansen, en dansk statsborger i 2005. Professor cand.scient.pol. Peter Hansen indrømmede, at han også havde Hamas-medlemmer på UNRWA’s lønningsliste)

  Kommentar by A-mad — 18. april 2017 @ 11:20

 7. Flot billede af Vædderen eller Gedebukken.
  Gid svinet må rådne op.

  Demokratiet.
  Det vil vel altid være en af de bedste vittigheder i Demokratiet:
  At det selv gav sine dødsfjender de midler, der fik det til at gå
  til grunde.

  Kommentar by Sindsro — 18. april 2017 @ 11:21

 8. De fleste muslimer har ikke nogen dyb forståelse eller sympati for demokratiet, det er og bliver et fremmed vestligt koncept.

  Et sekulært politisk koncept i strid med islams grundlæggende teokratiske model. Og tyrkerne gider meget forståeligt ikke en samfundsmodel de ikke tror på.

  Med Erdogan har tyrkerne stemt på Sultanatet/Kalifatet og en tyrkisk anført sunni-islamisk imperialism.

  En imperialisme på sikker konfrontationskurs med den neo-liberale vestlige globalisme!

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 18. april 2017 @ 11:59

 9. For billigt at være så bagklog. Lykketoft udtalte sig på baggrund af den viden, der fandtes dengang, og han havde ret i mange år efter udtalelsen. Tyrkiet var en demokratisk bro mellem Østen og Vesten.

  Sagen er jo, at Erdogan agerede demokratisk, og fredssøgende med kurderne gennem en årrække, men masken er så sandeligt faldet de sidste par år, da han ikke kom igennem med sin sande dagsorden af den vej. Det blev for besværligt, og så røg fløjlshandskerne og han er en blevet en ny Lukashenko, Putin, Ghadaffi, Mugabe eller hvem man nu helst vil sammenligne ham med..

  Kommentar by Zatopek — 18. april 2017 @ 12:04

 10. Lykketofts fornemmelse for verden har altid været i en klasse for sig

  Kommentar by BB — 18. april 2017 @ 14:43

 11. Zatopec (#9)! En klog og ærlig politiker ville slutte alle de opmuntrende sætninger af med følgende: Vi skal nok holde et vågent øje med, at Tyrkiet ikke vakler, når de demokratiske principper skal udmøntes.
  Glemte man ikke lige at forlange, at forfatningen skulle være demokratisk og naglefast. I demokratiske lande kan forfatningsændringer ikke lade sig gøre uden kvalificeret flertal, dvs 2/3 eller 3/4 af de stemmeberettigede. Hvordan har man under forberedelserne til Tyrkiets optagelse i EU kunnet overse, at forfatningsændringer kan gennemføres med marginalt flertal på 51 procent? Jeg glemmer ikke, at udgangspunktet muligvis kan have været så uacceptabelt, at forestillingen om kvalificeret flertal var irrelevant. Men det lugter langt væk af, at intet blev gjort, kikkerten blev sat for det blinde øje. Det kan man nok forstå med tanke på, at de for EU besværlige forfatninger, fx den danske grundlov, har været en hæmsko i overførslen af magt til EU, omend en ret ineffektiv en af slagsen.

  Kommentar by Tommy Jørgart — 18. april 2017 @ 14:52

 12. En god ting er at Erdogan understreger forskellen mellem den kristne vestlige verden, og den anti kristne muslimske verden… Lad endelig Tyrkiet fortsætte deres “ridt” mod ægte mellemøstlige værdier… Demokrati og vestlige værdier har under alle omstændigheder ikke en chance i Islam… Jeg hilser Erdugals fremmarch velkommen… Lad os få et nyt “jerntæppe”…

  Kommentar by ny kommentator — 18. april 2017 @ 16:49

 13. Er der andre end Lykketoft som tager Lykketoft alvorligt ?

  Kommentar by For_Mangfoldighed — 18. april 2017 @ 16:51

 14. Grundlæggende er det så ganske udmærket med lakmusprøver som Lykketoft, Ellemann, Trads, Zenia “om 20 år er de alle som os” Stampe og talrige andre:
  Man kan med sindsro indtage det modsatte standpunkt af disse tossers og vide, man er på sikker grund.

  Kommentar by Henrik Petersen — 18. april 2017 @ 17:12

 15. Mogens Lykketoft, tjah, man kan jo vente lidt af hvert fra den kant, så hvorfor ikke også forsvar for det muhammedanske kalifat.
  I 80 erne forsvarede VS, Socialdemokratiet, Radikale og DKP det sovjetiske diktatur. Danmark var på nippet til at ryge ud af NATO på den konto. Naiviteten længe leve, hurra.

  Kommentar by Allan Gorm Larsen — 18. april 2017 @ 22:55

 16. #9 -Arres/Simon/…. Har du overhovedet læst det indledende eller skal du bare være professionelt på tværs?

  – Tilbage i foråret 2007 citerede jeg her på siden Erdogan, der som borgmester i Istanbul i 1990’erne ikke vaklede mellem Islam og demokrati. Han blev blandt andet citeret for følgende.

  “For os er demokrati ikke et mål, med et hjælpemiddel. Vi er tilknyttet til demokrati, indtil vi når målet. Det er for os ligesom et S-tog, når vi kommer frem til vores station, så hopper vi af.”

  “Moskéerne er vores kaserner, minareterne er vores spyd/harpun, kuplerne er vores skjold, troende muslimer er vores soldater… koranen er vore grundlov, tørklæde er vores fane…”

  Kommentar by PBrad — 19. april 2017 @ 04:36

 17. Den store socialdemokratiske tænker, viser for gud ved hvilken gang hvor dum han er.

  Kommentar by Nielsen — 19. april 2017 @ 05:03

 18. Pæren falder ikke langt fra hesten/æblet falder ikke langt fra træet i Mogens Lykketofts tilfælde. Han er (angiveligt) biologisk barnebarn (dattersøn) af Den Røde Hærs grundlægger, som fik en datter med en jødinde i Danmark, https://da.wikipedia.org/wiki/Lev_Trotskij

  Kommentar by barfbag — 19. april 2017 @ 08:37

 19. Lykketoft har taget fejl i alle sine analyser og spådomme.
  Han har hyldet diktaturer, hånet og foragtet anstændige danskere.
  Han fortjener en plads på historiens mødding.

  Kommentar by Jern Henrik — 19. april 2017 @ 08:55

 20. Ellemann og Lykketoft – fordi de kender verden…

  Kommentar by Peter Andersen — 19. april 2017 @ 09:05

 21. Zenia Stampes nye motto: om 20 år er vi som dem.

  Kommentar by zatopek — 19. april 2017 @ 09:48

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper