10. maj 2017

Høgh-Sørensen: Redaktør fejlciterer mig – “Det er med medier som med mad. Varieret kost er bedst.”

Jeg har tidligere bragt et indlæg af den tidligere korrespondent Erik Høgh-Sørensen, omhandlende de etablerede mediers politiseren. Debatten går højt i Weekendavisen, der dog har valgt ikke at optage Høgh-Sørensens replik til Politikens Jakob Nielsen. Her i fuld længde.

Politikens imamer
I kronikken ‘Politiken som omrejsende imam’ belyste jeg (WEA 7.4) dagbladet Politikens undertiden anstrengte forhold til de nyhedsetiske mål om tilstræbt objektivitet.

Konklusionen var, at avisens journalister har givet ganske mange partiske citater til den toneangivende avis New York Times, hvorpå Politiken i nogle tilfælde bruger udenlandsk medie-kritik som indenrigspolitisk argument, bl.a. i smykkelovsagen.

Den tidligere Politiken-redaktør, Jakob Nielsen, som nu er chefredaktør på Altinget, afskriver imidlertid min kritik som ‘Høghs konspirationer’ (WEA 21.4).

Mine iagttagelser er desværre ikke ‘konspirationer’, men snarere øjenvidneskildringer. Som Bruxelles-korrespondent var jeg øjenvidne til New York Times’ arbejdsmetoder. Jeg kender Dan Bilefsky, som har skrevet nogle af de mest ensidige historier om Danmark, og jeg ved, at Bilefsky næppe forvansker bevidst, men at han ofte afhænger af hjælp fra danske journalister. Det har været Politiken-segmentets chance.

I sit defensorat 21.4 fejlciterer Nielsen mig desværre flere gange. Jeg anførte eksempelvis 7.4 den kendsgerning, at Bilefsky i 2016 undlod at interviewe Flemming Rose om hans nye bog ‘De besatte’. Det er fortsat en kendsgerning, uanset om Nielsen afviser dette med en bemærkning om, at jeg ikke kerer mig om fakta.

Dét at Rose blev underlagt grov censur på JP/Politiken, er en global nyhed værdig, fordi Rose blev en global personlighed under Muhammedkrisen. Her har New York Times fejlet, hvis målet er alsidig dækning af islamdebatten i Danmark. Lige netop den nyhed har JP/Politiken næppe været behjælpelig med.

Videre fejlciterer Jakob Nielsen mig for at ‘anbefale medier som Den Korte Avis og Uriasposten’. Hvad jeg rent faktisk skrev 7.4 var, at New York Times ’stoler på det ‘førende’ dagblad Politiken uden at afsøge modpoler’ som de to nævnte eller NewSpeek eller document.dk. Jeg ‘anbefaler’ således ingen af de nævnte medier i sig selv, heller ikke Politiken, for ingen af dem giver et afbalanceret billede af dagens Danmark. Det er med medier som med mad. Varieret kost er bedst.

Endelig er Nielsen ‘trist’ over min ‘journalistiske deroute’, idet jeg i dag som DF-politiker tillader mig at kritisere Politikens undertiden manglende objektivitet.

Måske var han næppe blevet lige så ‘trist’, hvis jeg havde valgt R, S, eller SF, men i øvrigt stortrives jeg på min ‘deroute’. Jeg har nemlig altid haft det sådan, at jeg aldrig med vilje ville være politiserende journalist. Så hellere melde klart ud og være journalistisk politiker.

Oploadet Kl. 11:03 af Kim Møller — Direkte link13 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/83192/trackback

13 Comments »

 1. Som læser af de etablerede danske avismedier tørster man efter netop objektivititet, og tørsten slukkes sjældent.
  Hvis man ikke kan nævne alternative medier eller fortolkere ved navn uden at det i sig selv bliver opfattet som en ‘anbefaling’, så er det jo sigende. Jeg tørster fortsat. Og læser netop medier fra forskellige lande og af videst mulig forskellig observans primært for at stille objektivitetstørsten. Tilslutter mig 100% Høgh-Sørensens konstatering: “Varieret kost er bedst”.

  Kommentar by Bageren — 10. maj 2017 @ 12:13

 2. Læste med stor fornøjelse Erik Høgh-Sørensen om “Politikens imamer”. Overskriften siger såden set det hele om venstrefløjs – herunder Politiken – kleresiet (kleresi, (lat. clerecia, af clericus klerk, af gr. kleros lod, det præsteskab, der er valgt ved lodkastning), nedsættende klike; slæng)

  Venstrefløjen (og dens medier) søger ikke sandheden, for de arbejder i en højere sags tjeneste. Hvis den ikke ikke vinder et valg protestdemonstrerer den og smadrer måske modstandere og omgivelser.

  Det gør den stadig i USA efter den tabte præsidentvalget.

  Højrefløjen går måske tidligt i seng, hvis den taber, den skal jo typisk tidligt op og på arbejde næste morgen.

  Prøv at forestille jer, hvad der var sket i Frankrig, hvis Marine le Pen var blevet valgt til præsident?

  Og hvorfor er valget af Macron ikke blevet mødt med tabernes protestdemonstrationer og smadring af modstandere og omgivelser?

  SVAR: Højrefløjen er borgerlige demokrater, for demokrati er en borgerlig opfindelse.

  Venstrefløjen, der sætter klassekampen over demokratiet, er ikke sande demokrater, men totalitære troende krigere (ligesom muslimerne)

  Man kan aldrig tale dem til fornuft!

  Kommentar by A-mad — 10. maj 2017 @ 12:49

 3. God kommentar, A-mad.

  Kommentar by Ole Madsen — 10. maj 2017 @ 14:16

 4. Dagens grin : En afrikaner vil have sine 1000 Euro… Link fra Politikstube… https://politikstube.com/afrikaner-stinksauer-wo-bleiben-meine-1000-euro/

  Kommentar by Lightmann — 10. maj 2017 @ 15:16

 5. Da min kone stædigt fastholder, at hun vil holde Politiken, læser jeg den dagligt – som regel tager det 10 minuter.
  Med mit mangeårige kendskab kan jeg kun bekræfte, at Politiken i den senere årrække har indgået et antijournalistisk samarbejde med NYT og Washington Post, således at Politiken først fodrer de nævnte udenlandske MSM med venstreorienteret misinformation, der afskrives af NYT, der derefter citeres af Politiken som sandhedsvidner om, hvordan ‘den store verden’ ser på de pågældense emner – fx meget tydeligt fornyligt fsva den såkaldte smykkelov.
  Men også taget på fersk gerning i mange andre situationer.
  Win-win for MSM, der samtidig gør sig til af, at de bekæmper ‘fake news’. Velbekomme.

  Kommentar by Bastardo — 10. maj 2017 @ 15:40

 6. ==> nr. 5, Bastardo:

  10 minutter? – Det var li’godt meget! For to år siden måtte jeg påtage mig det rædsomme hverv at vise nogle amerikanske gæster rundt i vor gyselige hovedstad, Hafniabad. Undervejs bemærkede en af dem, at der på flere af de små caféer lå et eksemplar af dasbladet Samarbejds-Politiken. Adspurgt om denne tryksag, måtte jeg fortælle dem, at det var en slags pornoblad, med hovedvægten på diverse legemsåbninger, og navnlig sammes in- og output. Dog med den forskel at overvægten af spalteplads gik til afføringsrelaterede emner, især forstadierne og hvor sådanne kunne indtages. Jeg viste dem endda et sådant sted, nemlig Café Victor, hvor de kunne beskue et typisk ‘Pølletiken’-klientel. Så havde de fået nok og ganske mistet appetiten for den by…

  Kommentar by Voldposten — 10. maj 2017 @ 16:14

 7. @A-mad
  God pointe med, at der var ingen voldelige højrefløjsdemonstrationer, da Macron vandt valget, men vi ville have haft vilde voldsorgier, dersom le Pen havde vundet. Og i pardans med medierne, der også ville have erklæret krig mod le Pen – og på alle måder spænde ben for hendes regeringsførelse og være ond i sulet.

  Med Trups valgsejr kan vi stadigvæk ikke stole på noget som helst, der kommer i danske medier om Clinton og Trump. Man bliver nødt til at gå til kilderne for at forstå sagernes rette sammenhæng. Og drejer det sig om påstand mod påstand, er de modstridende positioner værd at vide. Eller sagt på en anden måde: Varieret kost er bedst. Det ville de danske medier aldrig drømme om at levere.

  Inden for dansk kultur kender vi til Bermudatrekanten mellem Danmarks Radio, Politiken eller Gyldendal. Der er endnu tydeligere en journalistisk Bermudatrekant mellem Danmarks Radio, Politiken og New York Times, hvad angår koordinering af nyheder. Eller rettere: En mangekant, eftersom JP og Berlingeren ikke mindst også er med på løjerne.

  Kommentar by traveler — 10. maj 2017 @ 17:41

 8. # 6

  Du er vist ikke helt opdateret!

  Café Victor er sgu da ikke et typisk sted for Politiken-segmentet. Endda langt fra!
  Nærmere et sted for Børsen- og Berlingske-segmentet!

  Hvis du en anden gang vil vise dine udenlandske gæster et typisk Politiken/spelt/hipster-sted, så skal I f.eks. besøge en af de “hippe” caféer på Halmtorvet på Vesterbro.
  Her vrimler det med Christiania-cykler og hipsterskæg!

  Hvis I herefter trænger til at skylle halsen med en stor kold fadøl, kan jeg varmt anbefale Spunk Bar i Istedgade, som er 100 % muhammedaner- og hipster-fri!

  Kommentar by Knights Templar — 11. maj 2017 @ 06:56

 9. ==> nr. 8, Knights Templar:

  Tak for opdateringen! – Jeg søger, så vidt muligt, at undgå at sætte mine ben i Hafniabad, men så vidt jeg husker sad der en 6-7 radigalninge på Victor. De sad i hvert fald – helt skamløst – med et eksemplar af dasbladet Samarbejds-Politiken slået op på ædespalterne og diskuterede, hvor de skulle hen næste gang. Men det glæder mig, at der endnu findes et mohammedaner- og hipster frit værtshus i Hafniabad! – I min tid var Spunk Bar et luder-sted, men hellere det end Victor… Må man stadig ryge på Spunk?

  Kommentar by Voldposten — 11. maj 2017 @ 09:38

 10. # 9

  Victor frekventeres især af duksedrenge fra Hellerup og omegn, som har lånt fars bil og penge til at føre sig frem….

  Ja, du må ryge lige så meget du vil på Spunk Bar!

  Det er rigtigt, at Spunk Bar tilbage i 70’erne og lidt af 80’erne var et temmeligt skummelt værtshus med både ludere, gangstere og rockere.

  Der findes stadig skudhuller efter et opgør mellem HA og Bullshit….

  I dag er Spunk Bar desværre et af de sidste gamle brune værtshuse på Vesterbro, dog uden ludere og rockere!

  Kommentar by Knights Templar — 11. maj 2017 @ 10:06

 11. PS. Weekend-Avisen havde under Anne Knudsen, som var fra 1998 til den 1. januar 2017 chefredaktør på Weekendavisen, en kurs væk fra dagbladet Politiken.
  Da Martin Krasnik blev Weekendavisens chefredaktør frygtede jeg at WA’s kurs vil blive omlagt i retning af Politikens. Den kursændring ser jeg nu i avisen og jeg frygter at jeg snart må opsige mit abonnement på dén også, som jeg gjorde da JyllansPosten skifte sine chefredaktører Mikkelsen og Collignon ud med Politiken politisk korrekt tænkende, radikale venstre agtige multi-kulti og islam positive.

  Kommentar by A-mad — 13. maj 2017 @ 10:27

 12. “Weekendavisen, der dog har valgt ikke at optage Høgh-Sørensens replik” – Hej Martin Krasnik…hygger du dig i din nye stilling ?

  Kommentar by PBrad — 13. maj 2017 @ 14:30

 13. -Forstår ikke Politikens begrebsramme. Hvad er der i det for jer?

  Kommentar by Hul igennem? — 14. maj 2017 @ 19:54

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper