8. juni 2017

Mikael Jalving: “Mainstreamjournalister… foretrak solstrålehistorien, længe leve de positive nyheder”

Jeg har blogget om sagen, men citaterne hører hjemme i det evige arkiv. Den gode Mikael Jalving sætter ord på – Kognitiv dissonans på Østerbro, Aalborg Universitet, i Dansk Erhverv, LG Insight og andre fine steder.

“Mød Connie Gripping, hun er konsulent og partner i LG Insight, som interviewede nyligt ankomne asylansøgere for seks danske kommuner: ‘Jeg har talt med advokater, revisorer, journalister, tandlæger, ingeniører og faglærte. Mange af dem har haft store virksomheder eller advokatpraksis i hjemlandet, som de har måttet sælge.’

Det er kun to år siden. Flygtninge og asylansøgere var det nye sort, borgmestre, sagsbehandlere, konsulenter, psykologer, minoritetseksperter og andre akademikere stod i kø for at smadre deres lokalmiljø, for der var penge, status og karrieremuligheder i sagen – medmenneskelighedssagen…

‘Syrerne, som udgør hovedparten af de nuværende asylansøgere og langt hovedparten af de interviewede, sprudler af kompetencer og motivation for at komme i gang med at arbejde’, strålede Connie Gripping. …

Vi var i virkeligheden heldige at kunne modtage sådanne menneskelige ressourcer, lød det fra management- og indvandringsindustrien, suppleret af bl.a. Manu Sareen, daværende integrationsminister, Stine Bosse, oraklet fra Østrebro, Henning Jørgensen, professor ved Institut for Samfundsvidenskab på Aalborg Universitet, Peter Halkjær, chefkonsulent i Dansk Erhverv, og politikerne klappede i deres små, fedtede hænder…

Marianne Jensen, der er forstander ved sprogcentret Lærdansk i Aarhus, kan udmærket huske, at der blev talt højt og flot om de højtuddannede syrere, men tilføjer: ‘Vi undrede os, for det var sådan set ikke det, vi så, når de kom her’.

Mainstreamjournalister fandt det åbenbart irrelevant at spørge ude i den sociale virkelighed, de foretrak solstrålehistorien, længe leve de positive nyheder

En socialpsykolog ville nok sige, at de og vi lever fint med vores kognitive dissonans. Gabet mellem forestillinger og virkelighed betyder ikke længere det store for postmoderne vesteuropæere, slet ikke for de karrierebevidste.”

Anne sophia Hermandsen har flere citater.

“Regeringen er godt klar over, at mange syrere er veluddannede. Derfor skal kommunerne kompetenceafklare syrerne tidligt og hurtigt, så de kan blive skubbet i retning af arbejdsmarkedet og bidrage til samfundet.” (Manu Sareen, daværende integrationsminister, Jyllands-Posten, 8. november 2014)

“Billedet ser mere lyst ud, end den offentlige diskussion har afspejlet. Meget lysere. Der er virkelig basis for at bruge de gode uddannelses­mæssige forudsætninger, syrerne har. De kan blive et rigtigt godt tilskud til det danske arbejdsmarked, når flaske­halsen sætter ind.” (Professor Henning Jørgensen, Berlingske, 6. november 2015)

“Statsministeren har jo fået det til at lyde, som om vi er ved at blive rendt over ende af en flok analfabetiske landsbytosser, mens virkeligheden er, at der ligger enorme ressourcer gemt i gruppen af syrere, som vi kan bygge oven på. Især kvindernes uddannelsesniveau er overraskende højt, og det gælder nu om at få dem organiseret og ud på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt.” (Professor Henning Jørgensen, Magisterbladet, 25. februar 2016)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/84030/trackback

11 Comments »

 1. https://www.b.dk/nationalt/ny-og-omfattende-undersoegelse-syriske-flygtninge-til-danmark-med-meget-lav

  Så alle udtalelserne om horderne af hjernekirurger og raketforskere fra Syrien har i den grad været FAKE NEWS.

  Hvem stiller Manu Saren for en rigsret for at have vildledt og misinformeret folketinget og det danske folk ?

  Kommentar by For_Mangfoldighed — 8. juni 2017 @ 22:17

 2. Det var selvfølgelig løgn, men det lød godt. Sandheden derimod havde fået landets flygtningepolitik til at fremstå fuldstændig tåbelig.

  Kommentar by Jakob — 8. juni 2017 @ 22:30

 3. – Og det får ingen konsekvenser for nogen af dem, overhovedet. Jyllandsposten havde den der leder i går hvor de spurgte om de ikke burde stilles til ansvar, hvorfor helvede gør de det så ikke selv?? Det er en af landets største aviser, deres JOB er at stille folk til ansvar for deres udtalelser!!! Fuck jeg er træt af hele det her cirkus danmark efterhånden!

  Kommentar by Per — 8. juni 2017 @ 23:34

 4. Vi har nu en del der kunne se igennem propagandaen og sludderet lige fra begyndelsen..

  Det er kendetegnet på et sygt samfund, at den slags sludder kommer ufiltret i medierne.

  Kommentar by hans01 — 9. juni 2017 @ 04:43

 5. Helt enig med Per og hans01. Det vrimler med fjolser på offentlig forsørgelse, som ikke bestiller andet end at undskylde muslimer og deres forbryderorganisation: islam.

  Kommentar by Nielsen — 9. juni 2017 @ 05:28

 6. Efter sidste folketingsvalg blev klovnen Manu Sareen som bekendt ikke genvalgt for halalhippierne hos de radigale.

  Til næste valg stiller den uduelige neger så op for Gøglerpartiet i stedet.

  Pengekassen er vel ved at være tom, og tossen har indset, at ingen kan bruge ham…

  Kommentar by Al Capone — 9. juni 2017 @ 07:29

 7. “Mange af dem har haft store virksomheder eller advokatpraksis i hjemlandet, som de har måttet sælge.”

  Javel ja, hvem var køberne? ISIS?

  Kommentar by Wazzla — 9. juni 2017 @ 07:37

 8. Det undrede også mig, hvor kompetencerne blev af.
  Jeg arbejdede frivilligt med hjælp til dansk og andre lektier blandt flygtninge.
  Syrerne glimrede ved deres fravær; dels ville de ikke være i rum sammen med de farvede migranter.
  Dels lod de til at have så mange penge, at de købte store fladskærme, som de kiggede på hele dagen mens de røg vandpibe og mærkelige cigaretter – hvor de så havde dem fra.
  Dansk sprog og kultur interesserede dem ikke en fis.
  Og det lader det fortsat ikke til at gøre. De har ikke tænkt sig at røre en finger i Danmark – endsige lære sproget.
  De er dovne og vil gerne leve i fred for de penge, danskerne forærer dem uden krav om modydelser + det, de får sat ind på kortet af familien i Syrien.
  De kunne aldrig finde på at arbejde, når deres løn bliver reduceret med 30% (skat) – og ligeså med alle de andre migranter – UNDTAGEN 1 gruppe – nemlig tolkene. De har kronede dage med høj løn for at hjælpe migranter, der ikke gider selv.
  At disse forhold ikke slutter fra dansk side efer 2 år med tilbud om sprogskole og erhvervskultur ER MIG EN GÅDE

  Kommentar by Inge — 9. juni 2017 @ 07:47

 9. Til dem der endnu ikke har forstået det: det handler om GRUNDFORTÆLLINGEN. Det har længe være det nye sort i sproget, lidt a la ‘den lange bane’.

  Grundfortællingen er så vigtig, at den skubber virkeligheden til side, og alle står og tilbeder grundfortællingen som den nye Gud.

  Grundfortællingen handler om vision, altså hvordan vi gerne vil have at noget skal være. Den skal bare gentages tilstrækkelig mange gange, så begynder folk at TRO.

  Goebbels havde også en grundfortælling, som de fleste nok husker.

  Kommentar by Per747 — 9. juni 2017 @ 08:27

 10. De kan blive et rigtigt godt tilskud til det danske arbejdsmarked, når flaske­halsen sætter ind.” (Professor Henning Jørgensen,

  Spørgsmålet er, om Professor Henning Jørgensen ikke havde kigget for dybt i flaske­halsene, inden han kom med sine profetier.

  Kommentar by MartinH — 9. juni 2017 @ 22:40

 11. Overtager jihadisterne Europa? https://da.gatestoneinstitute.org/10504/jihadister-overtager-europa

  Kommentar by Christian — 10. juni 2017 @ 04:50

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper