10. juli 2017

Eva Selsing: “Haagerup og kompagni er fangerne i Platons hulelignelse. Siddende i den mørke grotte.”

Eva Agnete Selsing kommenterer Ulrik Haagerups seneste Deadline-optræden med vanlig bid. Fra Berlingske – Ulrik Haagerup er en pixibog.

“Der er noget bemærkelsværdigt enfoldigt ved det Haagerupske verdensbillede. Siden hvornår er politiske holdninger blevet et produkt af endimensionel viden? Måske er det ikke sådan, at befolkningen går ned i stemmeboksen med røster inde i hovedet, som messer, at et bestemt antal muslimer er for meget, eller hvad arbejdsløsheden er for tiden. …

Tænk engang. Måske er politiske holdninger bestemt af erfaringer, følelser, fornemmelser og ideologi, og ikke af nøje udvalgt smal fakta? Haagerup ser verden gennem en snæver prisme af selekteret, værdifri fakta og når frem til sin påstand om massernes uvidenhedsbaserede stemmeafgivelse. Det er udtryk for et kognitivt niveau nede omkring TV-Avisens. …

Heldigvis har Haagerup en redning for journalistikken, og dermed ‘demokratiet’ (the selvovervurdering). Som leder af et virkeligt eksisterende institut ved Aarhus Universitet med det frapperende navn Constructive Institute docerer han, at vi skal stille det, ’som jeg kalder de konstruktive spørgsmål, som handler om OK, hvad så nu, og hvordan?’

Så i stedet for at kigge på (og tale om?) årsagerne til problemerne, skal vi spørge, hvad vi stiller op. Journalistik som pixibog.

Haagerup og kompagni er fangerne i Platons hulelignelse. Siddende i den mørke grotte. Uden forbindelse med eller interesse for virkeligheden udenfor og de mennesker, der bebor den. De andre, pøblen, som udsættes for realitetens skarpe, nådesløse(!) lys, er dumme. De lader sig forføre af de kendsgerninger, som erfaringer jo er, men som er for komplekse og ideologisk forkerte til, at pixibogs-journalismen kan og vil gengive dem.

Ulrik Haagerup er bunden af eliten. Du kan kende den på dens incestuøse brug af ord som ‘viden’, ‘fakta’ og ‘populisme’, hvor meningen som regel er forskudt fra det, vi ellers forstår ved dem. Nå ja, og så på uvidenheden om egen uvidenhed.

(Platons hule)

Oploadet Kl. 22:59 af Kim Møller — Direkte link11 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/85032/trackback

11 Comments »

 1. Eva Selsing er utroligt skarp. Og hendes formuleringer er guddommelige.

  Kommentar by Ole Madsen — 11. juli 2017 @ 01:27

 2. Hun refererer blidt til Runes fandenivoldske gennemgang af nyhederne på tv. Det var også en god fest, som sagtens kan tåle en spinoff.

  Det er sørgeligt at en så indskrænket virkelighedsforståelse som den Haagerup udtrykker, kan tiltrække sig så mange ressourcer.

  Kommentar by Høgsbro — 11. juli 2017 @ 01:55

 3. Eliteshaming?:-)

  Kommentar by Frank Hagmann — 11. juli 2017 @ 04:53

 4. Hvem søger for at Haagerup aflevere sit SAS kort?

  Jeg tror at det bliver til stor skade for Århus Universitet, at de nu udlejer et lokale til Haagerup og hans rygklapper. Selv om direktøren for Århus Universitet har været ude og understrege at Konstruerede Nyheder intet har med Universitet at gøre, så har der flere gange nævnt at Konstruerede Nyheder er placeret på Universitetet, Ja de har lejet et lokale intet andet.

  Lad os få lukket DR.

  Kommentar by Anders Nielsen — 11. juli 2017 @ 06:36

 5. Nu dejligt af han blev fjernet fra sin post på DR, Sandy French bliver et frisk pust af kontinuaritet.. Hvem fanden ansætter disse virkeligheds fjerne fjolser?..

  Kommentar by hans01 — 11. juli 2017 @ 07:07

 6. “Ulrik Haagerup er en pixibog”

  Så kan det ganske enkelt ikke formuleres bedre!

  Kommentar by Korsfarer — 11. juli 2017 @ 07:49

 7. Årene ved DR har tydeligvis sat sine spor på Ulrik Haagerup, og gjort ondt værre. Jetlaget, og indøvede og mange gange gentagne fraser, har sat sine tydelige spor og er svære at slippe. Rød propaganda for fuld udblæsning.

  I Arthur Koestler bog “Yogien og Kommissæren”, er “eliten” repræsenteret af Kommissæren, der befinder sig i den infrarøde ende af spektret:

  Kommissæren tror på forandringer udefra. Han tror at alle menneskehedens plager, indbefattet forstoppelse og Ødipuskompleks, kan og vil blive afskaffet ved revolution; det vil sige ved en radikal reorganisation af produktionssystemet og fordelingen af goderne, og at dette mål retfærdiggør alle midler, inklusive vold, list, forræderi og gift.
  https://www.gaderummet.dk/a%202010/1942%20Yogien%20og%20kommissaeren.pdf

  Kommentar by Birger Jensen — 11. juli 2017 @ 08:04

 8. Berlingske er blevet til forstadsfruernes fællesfront. Det er meget fint og sødt hvad lille Eva Agnete skriver i sin poesibog, men ikke videre originalt.

  Kommentar by Ruby Tuesday — 11. juli 2017 @ 08:11

 9. # 8

  Fornemmer man en lille misundelse som gnaver…

  Kommentar by Korsfarer — 11. juli 2017 @ 10:08

 10. >8 Ruby Tuesday
  Det er fint, at nogen tager til genmæle overfor statsradiofonien. Og Eva Selsing gør det godt. Det er ikke nok at opfordre til civil ulydighed (licensframelding). At nogen udstiller Krasnik-Kjærsgaard segmentets medieprostitution er prisværdigt.

  Kommentar by Nielsen — 11. juli 2017 @ 13:31

 11. Sandheden bag de “konstruktive nyheder” er at øvelsen går ud på at overføre magt til at foreslå løsninger på samfundsproblemer fra befolkning og politikere til journalister. Og journalister er som bekendt set over en kam ræverøde. Så de løsninger de kommer til at foreslå vil også blive ræverøde.

  Eller sagt på en anden måde: Hvis problemet er kriminalitet blandt muslimske indvandrere bliver de foreslåede løsninger at sende flere penge i retning af indvandrerne samt at lovgive om restriktioner på retten til at ytre sig kritisk om selvsamme. Løsningen bliver aldrig stop for muslimsk indvandring eller mere og mere effektiv udvisning af kriminelle.

  Kommentar by JR — 11. juli 2017 @ 13:40

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper