20. juli 2017

Politiets udmelding om tilskadekomne var et ‘bluffnummer’, skrev Berlingske-journalist, tidl. Modkraft

Der er tæt forbindelse mellem det venstreradikale miljø på Nørrebro og tilsvarende miljøer i vor nabolande, og det nu lukkede Modkraft berettede eksempelvis ofte fra det autonome miljø i Berlin. Sidste år blev artiklerne skrevet af Peter Schwarz-Nielsen, der eksempelvis problematiserede politiets ‘hævnaktioner’, og citerede anonyme autonome, for at politiet blot ledte efter en undskyldning for at smide dem ud af byen.

Peter Schwarz-Nielsen har som journalist for Modkraft skrevet artikler med Laura Na Blankholm (senere P1) og Alexander Holte Zehntner (Dagbladet Arbejderen mv.), og var aktiv i en periode hvor ‘antifascisme’ blev dækket af Andreas Rasmussen, leder af Antifascistisk Aktion. De revolutionære om Revolutionen. De militante om militans.

Den slags detaljer er værd at huske på, når nu man erfarer, at Peter Schwarz-Nielsen i dag er ansat af Berlingske (BT), og tidligere på ugen fik en medielektor til at undsige danske mediers brug af det tyske politis pressemeddelelser under G20-urolighederne i Berlin.

Fra BT.dk – Blev 500 betjente såret til topmøde, eller var det ét stort bluffnummer?

“‘Næsten 500 betjente såret under optøjer i Hamborg,’ og ‘476 betjente såret efter blodige kampe i Hamborg,’ lød nogle af overskrifterne blandt de danske medier søndag den 9. juli, efter den tyske by havde oplevet voldsomme optøjer, der nogle steder fik byen til at ligne en krigszone. …

Oplysningen om de 476 tilskadekomne betjente kom fra Hamborgs politi, der omkring middag den 9. juli sendte oplysningen ud via en pressemeddelelse. I danske medier er ordene ’sårede’ og ‘tilskadekomne’ brugt i dækningen. Også i BT.

Det amerikanske internetmedie Buzzfeed sår nu tvivl om de oplysninger. … Ifølge mediet begyndte tysk politi allerede at tælle tilskadekomne betjente halvanden uge, før de voldsomme sammenstød mellem politi og demonstranter begyndte at præge topmødedagene. Og mange betjentes skader bestod blandt andet af dehydrering og ikke som følge af sammenstød med demonstranter, skriver

(BT, 18. juli 2017)

Derfor fejler journalistikken både herhjemme og internationalt, når det ikke fremgår af avisernes overksrifter, at oplysningerne kommer fra politiet, mener medieforsker Lars Kabel.

Selv myndigheder som tysk politi har en institutionel egeninteresse. Den egeninteresse har været at fremstille det som om, de nærmest har været i krig. Det repræsenterer deres interesse, at historien bliver vinklet og lagt frem på den måde,’ siger han. …

‘Bare fordi der er tale om en myndighed, betyder det ikke, at den ikke har egeninteresser. Det er selvfølgelig i deres interesse at få det til at fremstå som om, det var et blodigt slag. Det udløser ressourcer, øget opmærksomhed og ros for indsatsen,’ siger han…

Lars Kabel betegner de voldsomme optøjer i Hamborg som en form for koreograferet ballade, der udelukkende har til formal at skabe opmærksomhed.

‘En opmærksomhed som i udstrakt grad leveres af medierne. Og tysk politi spiller spillet ved at lancere et tal, der givetvis er manipulerede,’ påpeger han.”

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/85390/trackback

8 Comments »

 1. Buzzfeed = Failing Pile of Garbage

  Kommentar by Alexander — 20. juli 2017 @ 14:05

 2. Hele listen er her
  https://youtu.be/8kkUzU9OiDI

  Kommentar by Alexander — 20. juli 2017 @ 14:06

 3. https://youtu.be/Ut0TaegQ-kw

  Kommentar by Alexander — 20. juli 2017 @ 18:05

 4. Redaktionen “stoler på journalisternes professionalisme”.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 20. juli 2017 @ 19:02

 5. Jeg undrer mig over at vi ikke har hørt om de stakkels uskyldige “aktivister”, som er kommet til skade i forbindelse med deres egen galskab. Har politiet bare stået og ageret skydeskiver? Helt uden at give igen, bortset fra uskadelig tåregas og lidt sprøjt fra vandkanonerne?

  Kommentar by Hr. Naturli' — 20. juli 2017 @ 21:11

 6. Hvis man gerne vil følge journalistik, vil jeg anbefale Stranahan, som har haft pressekort til det hvide hus og var med i det originale Breitbart
  https://youtu.be/rDoSxp4Oxss

  Kommentar by Alexander — 20. juli 2017 @ 23:26

 7. Nååh kun 21 betjente kunne ikke gå fra skadestuen (kunne fortsætte tjenesten). Så kan de stakkels demonstranter der smadrede Hamborg jo godt fortsætte.

  Kommentar by Michael Unna — 21. juli 2017 @ 05:44

 8. Såvidt jeg har forstået, bliver det næste G20-møde holdt i Saudi-Arabien, gad vidst om venstre-aktivisterne så vil give politiet skylden
  når der bliver skudt med skarpt – eller møder de ikke op for at protestere?

  Kommentar by Henning — 21. juli 2017 @ 22:53

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper