23. juli 2017

Rune Selsing: “.. den rapport som Linda Kjær Minke henviste til som støtte.. viser præcis det modsatte”

Marxisterne satte sig tungt på kriminologien, og professor Flemming Balvig har forlængst dannet skole. Jyllands-Posten bringer i disse dage en artikelserie om straf, hvor de med henvisning til Balvig et al, forfægter, at ‘at højere straffe ikke virker – ifølge forskningen’. God blogpost af Rune Toftegaard Selsing, der bør læses i sin helhed på JP.dk – Det er løgn og propaganda, at straf ikke virker.

“Eksperterne bag artiklerne er Flemming Balvig, Sysette Vinding Kruse og Linda Kjær Minke, der i flere artikler fastlår om strafforøgelser, at ‘al forskning viser, at den ikke har en gavnlig effekt’. Som (eneste) evidens herfor henviser sidstnævnte til en rapport som Justitsministeriets Forskningskontor offentliggjorde i februar 2016. …

I første omgang blev jeg skuffet over, at der overhovedet ikke var tale om noget metastudium, men snarere en effektundersøgelse af nogle straffeforhøjelser, som Fogh-regeringen gennemførte. Til gengæld blev jeg overordentligt positivt overrasket over rapportens konklusioner.

I rapporten skelnes der mellem tre former for virkninger af straf. Der er en afskrækkende effekt, en resocialiseringseffekt og en uskadeliggørelseseffekt. Førstnævnte er uhyre vanskelig at undersøge uden et kontrolleret forsøg…, og derfor nøjes rapporten med at beskæftige sige med resocialisering og uskadeliggørelsen. …

Om resocialisering konkluderer rapporten, at strafforøgelsen er alt for lille til, at man overhovedet kan forvente en effekt, mens der for de strafformer, hvor straffeforøgelsen er substantiel (6-10 måneder), er der for få observationer til, at man kan påvise signifikante effekter. Til gengæld peger rapporten på amerikanske studier (her og især her), hvor straffeforøgelsen har været væsentligt større, og hvor der er fundet en positiv effekt på resocialiseringen.

Endnu mere bemærkelsesværdige er rapportens konklusioner vedrørende uskadeliggørelseseffekten. Forfatteren peger på en hel række udenlandske studier (og et enkelt dansk), der klart viser en positiv effekt. … Rapporten estimerer effekten (af de små) straffeforøgelser, som Fogh-regeringen gennemførte og når frem til følgende:

Simpel vold er strafforøget med (sølle!) 9 dage, hvilket estimeret giver mellem 13 og 25 færre lovovertrædelser for 1.115 lovbrydere. (1-2 færre overtrædelser per 100 forbrydere)

Grov vold er strafforøget med (sølle!) 20 dage, hvilket estimeret giver mellem 22 og 33 færre lovovertrædelser for 564 lovbrydere. (4-6 færre overtrædelser per 100 forbrydere)

Uagtsomt manddrab i trafikken er strafforøget med 135 dage, hvilket estimeret giver mellem 8 og 19 færre lovovertrædelser for 75 lovbrydere. (10-12 færre overtrædelser per 100 forbrydere)

Voldtægt er strafforøget med 218 dage, hvilket estimeret giver mellem 36 og 43 færre lovovertrædelser for 187 lovbrydere. (19-23 færre overtrædelser per 100 forbrydere)

Som det (selvindlysende) fremgår er effekten markant større, når straffeforøgelsen også er det.den rapport som Linda Kjær Minke henviste til som støtte til påstanden om ‘at al forskning viser, at straf ikke virker,’ viser præcis det modsatte af, hvad hun påstod.

Læren for journalister er den følgende. Når kilder udtaler, at straf ikke virker, så er der som udgangspunkt tale om løgn og propaganda. Tillad mig at understrege: løgn og propaganda.

I bedste tilfælde er påstanden et propagandistisk forsøg på at lade som om, at straf alene handler om resocialisering kombineret med uvidenhed om, hvad forskningen faktisk viser. I værste tilfælde er der tale om ideologisk motiverede løgne.”

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/85480/trackback

15 Comments »

 1. Det er meget fint, men han spænder ben for sig selv med de radioprogrammer. Hvem gider at høre på radiotransmitterede skænderier, hvor Maude og Hans Christian angriber venstrefløjens mest lavthængende frugter i selvretfærdig vrede? Det er ærgerligt, når nu han tydeligvis har noget fornuftigt at byde på.

  Kommentar by Ruby Tuesday — 23. juli 2017 @ 10:22

 2. Niggers opførsel.
  KKK genopstår garanteret.

  https://youtu.be/Ix-5vZEVkOM

  Kommentar by Sindsro — 23. juli 2017 @ 10:23

 3. Så JP er FAKE NEWS?

  Kommentar by Mikkel — 23. juli 2017 @ 10:34

 4. Jeg tillod mig i en kommentar til artiklen at bemærke, at der er et element i straf, som ikke omtaltes i artiklen: Hævn. Som jeg skrev, så ønsker de fleste ofre og familie til ofret hævn over de skyldige. De vil have dem spærret inde, og nøglen smidt væk, men, tilføjede jeg, det var jo en privat følelse, og da den socialistiske stat, der jo ejer alle mennesker, ikke føler sig berørt af tyveri, vold og andre overgreb mod den enkelte, så blev hævn ikke taget med i betragtning.

  Det er vel overflødigt at bemærke, at kommentaren blev slettet.

  Kommentar by Svend — 23. juli 2017 @ 10:38

 5. Der er altid tre parter. Gerningsmand, offer og samfund. Jeg undrer mig over at der altid fokuseres på gerningsmandens vilkår, og ikke offerets krav om retfærdighed og samfundet, der får en pause ved at gerningsmanden sidder inde.

  Men forklaringen er som sædvanlig kulturmarxismen, der mere end noget andet har ødelagt den akademiske sektor.

  Kommentar by Sigwar — 23. juli 2017 @ 10:54

 6. 10:38 Større ære findes ikke, end at blive censureret eller angrebet af venstrefløjen (alle danskere/socialistiske europæere) for at være nazist, racist eller ekstrem højrefløj. Det svarer til ridderordenen af det runde bord.

  Det beviser blot, at dit synspunkt rammer direkte i centrum af et af deres utallige skeletter inde i deres bøsseskab fuld af krænkede tossesynspunkter og andet hyklerisk nonsens de aldrig har tilladt dem selv at opdage. Da de aldrig nogensinde betragter sig selv i et spejl og anser sig selv for at være ufejlbarlige. De ved det selvfølgelig godt alligevel, men skjuler det for dem selv, ved at råbe af andre, da de fleste er dumme svin.

  Kommentar by Alexander — 23. juli 2017 @ 10:57

 7. Venstrefløjen lever med den forestilling at vold og kriminalitet ikke må have konsekvenser.
  Jesper Petersen(S)foreslår f.eks.at fjerne 1000kr sedler for at svække banders aktivitet. Han vil ikke fjerne bander, men staafe dem der sagtens kan omgå store sedler uden at være i konflik med loven

  Kommentar by k.m. — 23. juli 2017 @ 11:00

 8. 10:38 Det sjove er jo, at de kan ikke acceptere hævnmotivet, som et motiv, hvorefter de hævner sig ved, at slette din komentar. Du burde jo ikke straffes for at anvende din ytringsfrihed, så motivet må være andet end almindelig straf, altså hævn.

  Derefter anvender de statens skjulte censurmekanisme, som udtrykkeligt forbydes i grundloven, gennem deres lakajer, pressen, som – som offentlig understøttet virksomhed burde overholde den og beviser, at de ikke regner mennesket og deres synspunkter for en skid, ved blot at censurere i modstrid med al intention om en form for debat, da de generelt ikke regner mennesket og dets synspunkter for en skid, da staten jo ejer os alle, og dem.

  60% af en normal population er autoritære og dermed per automatik ikke i stand til at forme selvstændige tanker, så de tør ikke udfordres.

  Kommentar by Alexander — 23. juli 2017 @ 11:27

 9. @ Alexander

  Vi er aldeles enige. :-)

  Mvh. Svend.

  Kommentar by Svend — 23. juli 2017 @ 11:38

 10. Den vigtigste virkning af lange straffe for bestemte forbrydelser, er signalet om, at noget er helt, helt uacceptabelt, og noget, man skal holde sig langt væk fra, hvis man ikke vil være en taber.

  I dag er voldsmænd ikke tabere. De er tværtimod eftertragtede af kvinder. Den fascination – som er en spore for mange seksuelt hjemløse muslimske mænd – ville dale noget, hvis vold var vejen til et liv i fængsel.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 23. juli 2017 @ 13:11

 11. Og tillad mig nok et lille opstød: De kriminelle, der fylder de danske fængsler, er ikke havnens hurtigste knallerter. Jeg kender nogle, der som teenagere aspirerede til til en kriminel karriere, og sandelig om de ikke fik det. Det vidste vi børn – ringe åndsevner og kriminalitet følges ad.

  Siden Frankfurtskolen holdt sit indtog i 68, har vi helt forladt sådanne observationer, for i stedet at alliere os med de kriminelle – Først og fremmest ved at gøre dem til ofre, og Balvig og andre småt bemidlede fortæller os så, at de indsatte ikke bliver bedre af at være spærret inde! Ja det vidste vi sgu da godt – intet kan ændre et menneskes iq, men vi kan beskytte os mod dem.

  Balvig og konsorter ønsker tilsyneladende, at vi ikke skal kunne beskytte os.

  Kommentar by Svend — 23. juli 2017 @ 14:06

 12. Det allervigtigste for mig mht. straffe er da for pokker, at vi får lortet væk fra jordens overflade i længere eller kortere tid, helst længere. I den tid kan de da ikke udføre vold o.a. forbrydelser mod andre.
  Den med at tro, at lortet skulle forbedre sig eller blive resocialiseret, er nogle numre for naivt. Det viser historien med al mulig tydelighed.
  Vi skal bare ind på, at fængslerne ikke skal være så dyre at drive. Kan idioterne ikke opføre sig bare nogen lunde ordentligt, skal de lukkes inde i små bure uden ret til noget som helst ud over vand og brød. Når vi kan byde uskyldige dyr sådan en tilværelse, kan vi vel også byde en forbryder de samme vilkår?
  Man kunne indgå aftale med Putin om at genåbne Gulag så russerne kunne byde på opgaven med at håndtere vanvittige kriminelle.

  Kommentar by Knud — 23. juli 2017 @ 14:39

 13. Enig 5.Sigwar: “et element i straf, som ikke omtaltes i artiklen: Hævn. Som jeg skrev, så ønsker de fleste ofre og familie til ofret hævn over de skyldige”.

  Helt utroligt er det lykkedes at få afvæbnet befolkningen, så de ikke tyr til blodhævn, som i gamle dage.(Det er så nu så småt kommet igen med muhammedaner indvandringen). Blodhævnenen tager staten sig af på vores vegne som modydelse for at vi lagde vores våben i våbenhuset og ikke krævede dem tilbage ved udgangen. Hvis de ikke opfylder deres del af kontrakten, begynder vi selvfølgelig på blodhævn igen!

  Kommentar by A-mad — 23. juli 2017 @ 14:55

 14. https://youtu.be/EUomXBPCDoE

  Kommentar by Alexander — 23. juli 2017 @ 19:10

 15. Der er dog visse områder, hvor kulturmarxisterne tror på, at hårdere straffe virker: Færdselslovens område og lovgivning omhandlene forretningsdrift såsom bl.a. skat og arbejdsmiljø.

  Kommentar by Hans Und — 24. juli 2017 @ 06:34

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper