3. september 2017

Mads Kastrup: Det er en ‘omfangsdiskussion’, DR må gøre hvad de kan ‘med de tilbageværende midler’

Intet tyder på at medielandskabet vil blive væsentligt forbedret, hvis DR forsvandt, men i det mindste ville det værdipolitiske højre slippe for at betale søm til egen kiste. Ekstra Bladets opionionsredaktør Mads Kastrup kommenterer på EB.dk – DR er Danmarks Versailles.

“DR-ansatte og sympatisører synger stadig omkvædet om, at den nuværende kritik af Danmarks Radios toplønninger har en kedelige konsekvens: Den ødelægger den rigtige diskussion, den om indholdet.

Men modsat årtiers overlevering er det også godtgjort, at det ikke er en fordom, når nogen snakker om, at DR først og fremmest er en omfangsdiskussion, og så må DR siden finde ud af, hvad de kan med de tilbageværende midler. …

Det er netop, fordi Danmarks Radio er blevet frataget parykken og sminken, at man er begyndt at se på, hvem de i virkeligheden er. Ikke omvendt. Jeg taler ikke om at hakke hovedet af nogen, blot om at få styr på proportionerne, finde lugtesaltet frem og vågne til en ydmyghed, licensbetalerne vil finde klædelig.”

Oploadet Kl. 10:15 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/87151/trackback

12 Comments »

 1. MSM og DR er et og samme gylle. Af og til skubber de lidt til hinanden så det skvulper, men ikke så meget at det løber over. Stanken er ens.
  De har alle snablen i samfundskassen, så udtrykt kritik af kollegaer bunder sikkert mere i misundelse.

  Kommentar by Birger Jensen — 3. september 2017 @ 10:40

 2. Nissebanden lederen, kommunisten og nasserøven Flemming Jensen råber ude i skoven at regeringen sulter de fattige og giver til de rige, så længe Flemming Jensen får lov til at føre an i debatten og udtale sig på vegne af hele den statsstøttede underholdnings og mediekorrumperede samling tosser så er der ingen på tinge der tør fjerne en krone fra disse nasserøve, der er ingen tvivl om at DR skal fratages alt støtte pga. nepotisme og ragen til sig, at en såkaldt borgerlig regering passivt kan acceptere det er skammeligt og en hån mod den Danske befolkning, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 3. september 2017 @ 10:52

 3. Keld Heick gav for nylig en sønderlemmende kritik af DR. Han gider ikke slås mere med dem om programtilrettelæggelse, især hvordan dansktoppen og de ældre lyttere lades i stikken.

  Kommentar by k.m. — 3. september 2017 @ 11:25

 4. Jeg tror desværre ikke at der er noget håb for den kulturradikale og marxistiske svulst der igennem så mange år har tappet Danmark for livskraft, kreativitet og politisk mangfoldighed.

  Det er på tide at DRs dødelige metastaser stoppes effektivt, og derfor er det nødvendigt at bortamputere DR og give ansvaret til demokratiske dansksindede mediefolk der er deres opgave voksen og brænder for at give dansken kulturel støtte og værdi.

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 3. september 2017 @ 11:32

 5. Broadcast tv toppede i forrige århundrede og i 1950’erne, 1960’erne, 1970’erne og det meste af 1980’erne indtil oktober 1988, havde kun DR lov til at sende radio-og tv i Danmark. Kan nogen huske hvorfor?

  Den private reklameradio, Radio Mercur*, blev bordet og beslaglagt vha af en særlov, der fjernede deres kattelem, der bestod i at sende fra et skib i Øresund. Vi måtte kun høre dansk monopolradio, DR. Kan nogen huske hvorfor?

  DR fik i 1988 ‘konkurrence’ på broadcast tv med en anden statsejet medieinstitution, TV2. DR skulle nu være det danske ‘Pravda’ og TV2 skulle være det danske ‘Isvestia’, så folk havde noget at vælge imellem. ‘Modellen’ var inspiret bag jerntæppet i Sovjet og DDR. Sidstnævntes tv, Deutscher Fernsehfunk (DFF), havde DR et tæt samarbejde med under den kolde krig.

  *Radio Mercur var en dansk reklameradio, som sendte i perioden 2.august 1958 til 31.juli 1962. Siden hen begyndte Radio Mercur at sende igen d. 13-14-15. august 1962, hvor det så blev endegyldigt stoppet. Radio Mercur var en rent reklamefinansieret radio, som sendte på FM-båndet (88,00 MHz) fra et skib i internationalt farvand i Øresund, og senere også i Storebælt. (wiki)

  Kommentar by A-mad — 3. september 2017 @ 13:16

 6. Der var engang hvor DR havde undervisningprogrammer i Engelsk og Tysk, Biologi (dr Lieberkind), Jaque Custau etc. Dengang man kunne lære noget af at se Dansk TV…..bortset fra lidt historie engang imellem…så er det lang lang lang tid siden.

  Kommentar by Michael Unna — 3. september 2017 @ 13:26

 7. Jeg tror faktisk det ville forbedre medielandskabet betydeligt, hvis DR forsvandt.

  Man skal jo huske, at mere end 40% af vælgerne stadigvæk ligger til højre for LA. Og der kræver det altså ikke en doktorgrad i markedsøkonomi, at se et potentielt marked for mere borgerligt orienterede medier. Bare se på Den Korte Avis, der på trods af annoncørboykot, omsatte for næsten 1,5 mio. sidste år. Og lad os være helt ærlige her. DKA har aldrig været noget fyrtårn, hverken med hensyn til kvalitet eller ambitioner.
  Derfor er jeg heller ikke i tvivl om det ville ændre medielandskabet markant, hvis DR forsvandt. Det er i hvert fald ikke mit indtryk, at danskerne er en grå masse, der kun vil have midtersøgende/venstreorienterede og multikulturalistiske medier. Markedskræfterne kan bare ikke bære tilførslen af 3-4 mia. om året til Danmarks Radios multikulti-propaganda.

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 3. september 2017 @ 15:14

 8. Lige præcis, Mads Kastrup:

  Den virkelighed, jeg ville finde “klædelig”, var at kunne vælge frit mellem kanaler, om de så var global-liberalistisk omfordelingsbegejstrede, men så kunne jeg jo vælge dem fra, til bedre tider….

  Men det er jo nok ikke det, som den kære MK mener, lidt DR har vi alle brug for (at give til hinanden og veninderne), og hvis vi synes modsat, så er det ligesom vidnet til ulykken, der afslår psykolog samtalen…..

  Kommentar by Henrik Larsen — 3. september 2017 @ 15:36

 9. -Hvorfor har konvertitter altid grisefjæs? Ja men jeg spørger bare..

  Kommentar by Hul igennem? — 3. september 2017 @ 18:16

 10. Jeg ønsker ikke DR død og begravet, selvom jeg højst sandsynligt har skrevet det før. En lang og pinefuld udmagring hvor de sælger ud af deres kulturradikale holdninger for at holde på seerne er mere tilfredsstillende. Ramaskrig og blodbad på direktionsgangen samt en udstilling af deres totale inkompetence stillet overfor at skulle producere underholdning uden en overflod af konsulenter, forfattere og producere. Lad os se hvor meget politisk ideologi de kan frembringe hvis man halvere licensen.

  Kommentar by Frank Hagmann — 4. september 2017 @ 06:19

 11. Når DR producerer en TV-serie, sørger de for, at det er DR selv, der har en af de største hovedroller; fx. Borgen, hvor halvdelen af scenerne foregår i “DR-TV-avisens studie” og “TV-avisens studievært” har en imponerende rolle i handlingen over det hele.

  Kommentar by AN — 4. september 2017 @ 12:35

 12. En ting har længe undret mig:

  Hvorfor er det altid den opblæste nar, bestyrelsesformanden Michael Christiansen, som står frem, og forsvarer alle DDRs utallige møgsager i medierne?

  Hvad fanden laver Danmarks højst betalte embedsmand, fru Rønn, for hendes eksorbitante løn?

  Er det kun hendes job at sætte et nyt videobånd i VHS-maskinen med Matador hver lørdag?

  Kommentar by 4760 — 4. september 2017 @ 20:14

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper