2. oktober 2017

Christian Braad Thomsen: “At undervise i jihad er ikke det samme som at billige alle betydningerne.”

I går kunne man høre Hanne-Vibeke Holst rase ud mod den danske højrefløj på DR2, og højrefløj defineres i visse segmenter helt som i 1970’erne. Dengang var det den økonomiske politik, der delte vandene, i dag er det værdipolitikken, men modstanderen er stadig de kontra-revolutionære. Når venstreradikale taler om højrefløjen, mener de ikke kun nationalkonservative, Dansk Folkeparti, Det Liberale Venstre, men også den demokratiske venstrefløj. Folk, som folk er flest.

Filminstruktør Christian Braad Thomsen er ideolog, og vil skabe en ny virkelighed. I kommentaren herunder argumenterer han for fortsat offentlig støtte til jihad-undervisning i muslimske friskoler, fordi friskoleordningen netop blev indført for at folk der var “i opposition til det omgivende samfunds ‘normalitet'”, kunne ‘udvikle’ egne ideer. Når først du er rød er skaden sket.

Fra Berlingske – Angrebet på muslimske friskoler er et angreb på danske værdier.

“Socialdemokratiet tager i disse år afstand fra en række danske kerneværdier. … Den ene grund er, at der på en enkelt friskole er fundet materiale til undervisning i jihad.

Jamen, er det da ikke en almindelig pligt for en muslimsk friskole at undervise i jihad? Jihad har i muslimsk sammenhæng en ganske bred betydning. Grundlæggende betyder det at stræbe efter et højere, idealistisk mål, herunder at bekæmpe ens egne onde tilbøjeligheder, og at arbejde for et moralsk bedre samfund. Men selvfølgelig kan jihad også betyde hellig krig. At undervise i jihad er ikke det samme som at billige alle betydningerne.

Den anden grund til, at Socialdemokratiet vil nedlægge de muslimske friskoler er, at de påstås at modarbejde integration og sammenhængskraft. Der er dog al mulig grund til at tro det modsatte. Det er for længst fastslået, at eleverne på de muslimske friskoler klarer sig fagligt bedre end de tilsvarende elever i folkeskolen, bl.a. fordi der er mere ro i klassen, større koncentration og en tættere forældrekontakt. Dermed bliver eleverne også bedre stillet, når de senere skal ind på arbejdsmarkedet, hvor den egentlige integration jo foregår. …

‘Sammenhængskraft’ er blevet et modeord, som er blottet for betydning. Det danske samfund har aldrig været præget af sammenhængskraft, men af klassekamp.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/88347/trackback

14 Comments »

 1. Sjovt nok skulle Mette Frederiksens egne døtre jo gå på privatskole… mon det også var udtryk for at “det danske samfund aldrig har været prøget af sammenhængskraft men af klassekamp?”

  Kommentar by redneck — 2. oktober 2017 @ 13:24

 2. Helledusseda.

  Kommentar by Bastardo — 2. oktober 2017 @ 13:42

 3. Kunne man forvente andet? – Herunder det polemiske trick, gående på at legalisere en tåbelighed ved at henvise til en anden tåbelighed – Den går ikke hr. Thomsen – Find på noget bedre!
  (Læs hele Braad Thomsens kommentar i linket herover)

  Kommentar by T. Flodur — 2. oktober 2017 @ 13:54

 4. Chr. Braad Thomsen er en repræsentant for den intellektuelle overklasse. Han er helt sikkert svær at bide skeer med, men det drejer sig ikke om at være god til at svinge åndens sværd, vi er ligeglade med, hvor dygtige de er. Der er intet at diskuterer. Det drejer sig om at afvikle dette multikulturelle projekt og intet andet.

  Kommentar by Jeronimus — 2. oktober 2017 @ 13:57

 5. Husker at den klamme filminstruktør for år tilbage forsvarede pædofili.

  Helt i overensstemmelse med den gamle landevejsrøver Muhammeds praksis…

  Kommentar by 4760 — 2. oktober 2017 @ 14:14

 6. Det var det Danskernes Parti ville. De fik godt 5ooo underskrifter.Over 20000 tilsagn, men folk var bange for at lade sig registrere, måske med rette.

  Kommentar by Jeronimus — 2. oktober 2017 @ 14:54

 7. Christian Braad Thomsen er et broddent kar.

  Kommentar by Nielsen — 2. oktober 2017 @ 15:38

 8. Muslimske friskoler, begravelsespladser, moskeer og hvad som helst de finder på at bygge, skal jævnes med jorden.

  Kommentar by Nielsen — 2. oktober 2017 @ 15:40

 9. > Jeronimus
  Kan vi ikke genoplive partiet?

  Kommentar by Nielsen — 2. oktober 2017 @ 15:42

 10. Jeg hørte i dag om en etnisk dansk lærer,der efter et antal år som lærer på en muslimsk friskole, så sig nødsaget til at stoppe, for ikke at blive racist …
  Samme lærer mente også, at virkelig mange børn på samme friskole egentlig var vanrøgtede, men at danske myndigheder ikke havde opdaget det (og ingen på skolen åbenbart anmeldte det).

  Kommentar by Kirsten Damgaard,kulturpsykolog — 2. oktober 2017 @ 22:35

 11. 5/4760

  Det husker jeg også. Det farver alt hvad han siger.

  Kommentar by Liva — 3. oktober 2017 @ 10:50

 12. Til Nielsen
  Ja, der mangler et parti, en ærlig dansker kan stemme på.

  Kommentar by Jeronimus — 3. oktober 2017 @ 12:19

 13. Hvilket belæg har Braad for at påstå at elever i muslimske friskoler klarer sig bedre end elever fra andre skoler? Muslimer fusker med så meget, så hvorfor ikke også med karakterer. Gennemgående har børn fra muslimske ghettoer lav IQ grundet fætter-kusine ægteskaber i flere generationer. Og hvis de forhindres i at lære om moderne videnskab, som f. Eks. Udviklingslæren, men spilder tiden med at lære koranen udenad, får de et meget forvrænget verdensbillede som ikke gør dem skikkede til det danske erhvervsliv.

  Kommentar by Misantrop — 3. oktober 2017 @ 21:39

 14. For at få et indblik i de muslimske friskolers metodikker kan anbefales Ahmed Akkaris “Min afsked med islamismen” – det burde være almen viden…

  Kommentar by Anonym — 5. oktober 2017 @ 00:17

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper