27. oktober 2017

Venstres nuværende politiske ordfører meldte sig i 2005 ud af partiet pga. for stram udlændingepolitik

Tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen var en stor mand, da borgerligheden blot var en markedsøkonomisk udgave af Socialistisk Folkeparti. Man dyrkede det internationale, og den eneste grund til at Venstre i dag har flyttet sig lidt, er de politiske konsekvenser ved intet at gøre. Mandattal, så at sige.

I en anmeldelse af Ellemann-Jensens seneste bog, fortæller han, at sønnen Jakob (MF for Venstre, politisk ordfører) i 2007 meldte sig ud af partiet, fordi partiet gav plads til Karen Jespersen og der hermed var åbnet en dør for strammere udlændingepolitik. De åbne grænser er hjerteblod for liberale, på trods af konsekvenserne.

Uffe Ellemann-Jensen var udenrigsminister i elleve år under statsminister Poul Schlüter. Han fik også en søn, der gik ind i politik. Her kan Jakob Ellemann-Jensen ikke være med. Jeg husker stadig hvordan Peter schlüter (Konservativ, Borgerrepræsentationen) så sent som i 2005 beskrev Dansk Folkeparti som et ‘racistisk parti for ubegavede nazister’. Partiet anvendte efter hans mening “de samme Nazistiske, hadefulde, Racistiske metoder og retoriske skræmmetaktikker, som Adolf Hitler brugte mod jøderne”.

Det lyder som noget en rygeskæv trotskist kunne have læst højt i et telt under et 1. maj-møde, men det var for få år siden en del af den kommunale valgkamp for en borgerlig statsministers konservative søn.

Meget sigende for det ideologisk kompas i dansk politik, så blev Anker Jørgensens søn Peter Kvist Jørgensen ikke kandidat for socialdemokratiet, men en del af Kommunistisk Arbejderparti, senere Enhedslisten.

Fra Kristeligt Dagblad – Uffe Ellemann-Jensens nye bog ligner et politisk kampskrift mod nationalkonservatismen.

“Tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen har skrevet en bog. … Den tidligere minister og journalist har brugt tiden efter politik til at rejse rundt og besøge gamle venner og bekendte i hele verden, arbejde i en række bestyrelser for virksomheder og kulturelle institutioner og fonde samt i næsten seks år at kommentere verdens skæve gang i TV 2’s udenrigspolitiske magasin ‘Ellemann og Lykketoft’.

… allerede på side 65 får vi at vide, at hans søn Jakob, Venstres nuværende politiske ordfører, i 2007 meldte sig ud af Venstre og ind i Ny Alliance, fordi den tidligere socialdemokratiske indenrigsminister Karen Jespersen havde fået foræret en sikker valgkreds for at ville føre en strammere udlændingepolitik i partiet.

Uffe Ellemann-Jensen brød sig aldrig om det skift i tonen, der kom med Venstres valgkamp i 2001, hvor udlændingekortet blev spillet hårdt ud første gang. … Sat på kort form var og er han i opposition til den nationalkonservatisme, som i stadig højere grad præger hans parti samt dansk og i øvrigt international politik.”

(Grafik: Venstre.dk)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/89311/trackback

22 Comments »

 1. Ak ja.
  Skjoldslagene har altid klinget hult, hver gang danmarks “liberale” Uffe Ellemann-Jensen har slået på det:
  https://fremskridtdk.wordpress.com/2008/09/17/skjoldslagene-klinger-hult/

  Kommentar by Karsten Lund — 27. oktober 2017 @ 11:46

 2. Hvem er Uffe Ellermann – Jensen?
  Jeg har nogle gange, på TV, de meget få gange jeg ved et uheld oplever dette medie når min ægtefælle ser et eller andet på skærmen.
  Er Uffe Ellermann – Jensen identisk med en mindre (i størrelse) grå herre med runde sygekassebriller der lader sin rustne røst lyde med mindre interessante påstande?
  Utroligt hvad danskerne skal tvinges til at opleve. Omtalte gråhåret herre lyder som en genudsendelse, disse er danskerne tvunget til at se på, genudsendelserne mener jeg.
  God Uffefri weekend.

  Kommentar by AK JA. — 27. oktober 2017 @ 13:05

 3. Elleman-Jensen. Et navn, der er synonymt med vendekåbe og løgner i min bog. Den er nærmest en form for arvesynd, den familie.

  Kommentar by Quark — 27. oktober 2017 @ 13:21

 4. Jakob Ellemann, en partihopper(levebrødspolitiker) der endnu ikke har fundet sin endelige plads i Det Radikale Venstre.

  Kommentar by k.m. — 27. oktober 2017 @ 13:30

 5. Alle de gamle tosser der tog fejl dengang, tager fejl i dag. Ikke en eneste af deres påstande er blevet til virkelighed.

  Der er ingen integration, ingen fællesskab, ingen forståelse for og af Danskernes kultur, intet som helst har Danmark fået af de mennesker der mod mange Danskeres vilje er lukket ind i vores dejlige land, andet end besvær og retten til at betale deres ophold resten af vores liv.

  Kommentar by Santor — 27. oktober 2017 @ 13:44

 6. Jacob er 3.generation nepotist af slægten. Uffe er søn af politikeren Jens Peter Jensen om hvem wiki skriver; “Oprindelig var J. P. Jensen tilhænger af Det Radikale Venstre, men han gik senere over til Venstre”

  Kommentar by Thorsted — 27. oktober 2017 @ 13:55

 7. Kim, mine kommentarer forsvinder af og til ud i æteren? Er det en oplevelse andre også har?

  Kommentar by Menig 442 — 27. oktober 2017 @ 14:41

 8. Hvem er Ellemann-Jensens bog adresseret til ? Da vel ikke til det folk – som massivt sagde ham imod ! – hver gang der var folkeafstemninger om Danmarks fremtid ? – For der er vel ikke tale om bodsgang ?

  Som jeg tidligere har skrevet, så er Uffe Ellemann-Jensen søn af Jens Peter “Døgnbrænder” – JPD så tidligt hovmodet hos sønnen; han kaldte det “For meget Ellemann og for lidt Jensen”

  NB: Bogen er på 400 sider – 400 siders enetale skrevet af Uffe Ellemann-Jensen – Hvad er forvandlingsstraffen ? –

  Kommentar by T. Flodur — 27. oktober 2017 @ 14:48

 9. Fra “Den Store Hukommelse”.

  ”Danskerne må vågne op og vænne sig til de fremmede.
  (Uffe Ellemann-Jensen, Berlingske Tidende 29.7.1985).

  ”Vi kommer ikke udenom, at den danske lovgivning virker som en magnet. Der skal ikke kun være plads til flygtninge, der kan købe sig plads til Danmark.”
  (Uffe Ellemann-Jensen, udenrigsminister + formand for Venstre . Jyllands-Posten 16.08.1986).

  Om Pia Kjærsgaard udtalte han i folketingssalen 1992: ”-din lede kælling,”, det skete efter danskernes NEJ til Maastricht-traktaten (EU) den 2. juni 1992.
  (Uffe Ellemann-Jensen, i Folketingssalen juni 1992), se ”Succes-Historien om Pia Kjærsgaard” og
  ”Pia Kjærsgaard-Fordi jeg var nød til det.”

  Flere socialdemokratiske borgmestre fra Københavns vestegns-kommuner, Brøndby, Ishøj, Ballerup, Hvidovre og Herlev prøvede forgæves at råbe politikerne på Christiansborg op, men forgæves, og på Venstres landsmøde i 1993 udtalte Uffe Ellemann-Jensen snerrende: ”-at vestegnens borgmestrene gav ham en dårlig smag i munden. Problemerne skyldes ikke udlændinge, men dårlig kommunal ledelse.”
  (Uffe Ellemann-Jensen, på Venstres landsmøde i 1993).

  ” 180 årlige familiesammenføringer er ikke noget problem sammenlignet med at der er 350.000 arbejdsløse.”
  (Uffe Ellemann-Jensen, Politiken 21.9.1993).

  ”Jeg tror ikke, at der er mange – om nogen overhovedet – som kunne tænke sig at omdanne Danmark til et multietnisk samfund. Jeg ønsker det ikke. Men ved at oppiske et kunstigt og overdrevent skræmmebillede kan man medvirke til at oppiske en frygt og lukkethed over for andre, som dybest set rummer en større trussel mod danskheden end påvirkninger udefra”.
  (Uffe Ellemann-Jensen (Venstre), Politiken 1/7 1994).

  Tidligere formand for Venstre, Uffe Elleman-Jensen udtalte på Venstres landsmøde 1997 i Herning, at 10.000 havde fået opholdstilladelse, selvom de strengt taget ikke var flygtninge, men han forstod godt deres bevæggrunde.
  Og videre, i stedet for at rette vreden mod de nyankomne, burde man rette vreden mod dem, der havde gjort det muligt for dem at slå sig ned her, med ordene: “Lad os rette vreden mod de skyldige.”
  (Uffe Ellemann-Jensen, (V) citeret i ”Opgøret om 30 års udlændingepolitik” s.45 af Eva Agnete Selsing og Kasper Elbjørn).

  ” Det er værd at bide mærke i hvem i Europa, der har hilst Trumps valgsejr velkommen: Marine Le
  Pen, Geert Wilders, Farrage, Orban og så videre. Vi kender dem på travet… . Alle med en smule historisk indsigt ved, at det beskriver den situation, som i 30erne førte Europa og verden mod katastrofen.”
  (Uffe Ellemann-Jensen, Berlingske 10.11.2016).

  ” Det er altså en gigantisk opgave at forsøge at integrere mennesker, der kommer fra så forskellige baggrunde, så jeg vil ikke sige, at vi har været for tolerante – vi har nok været for dårligt forberedt, og det giver nogle sammenstød hist og her. Der er den der med håndtrykket, der er den der med badereglerne i Århus. Der er sådan forskellige ting, der begynder at dukke op.
  Ja. Og der er det så, jeg siger, at man har været for dårlige til at se i øjnene, hvad det var for store problemer….”
  (Uffe Ellemann-Jensen, sagt i ”Vi ses hos Clement” 12.2.2017 og Berlingske 12.2.2017).

  ” Grænsekontrol og smykkelov har skadet Danmarks image. Det kan få store konsekvenser, og derfor er politikerne nød til at holde op med at bruge ”frygten” som værktøj”.
  (Uffe Ellemann-Jensen, i Berlingske Tidende (uge 39) og Weekendavisen nr.39, 29.09.2017 ”Samfund”, s.02.

  ” Overdreven nationalisme svækker en lille nation. Nationalismen er kommet til udtryk i dansk politik de senere år. Blandt andet i form af stigende bekrymring for dansk kultur og de danske grænser. Og der er stramme regler ikke svaret.Der er behov for at man lader være med at føre det, man kalder bodega politik. Vi har behov for et opgør med nationalismen”.
  (Uffe Ellemann-Jensen, fhv. udenrigsminister (V) i TV2 Nyheder 18.10.2017, Uriasposten 19.10.2017 og Snaphanen 19.10.2017).

  ”Jeg vil kraftedeme ikke fotograferes nedefra af dig!” sagt af UE-J september 1989.”

  Som Uffes far Jens Peter “Døgnbrænder” Jensen engang udtalte om sønnen, der allerede dengang havde storhedsvanvid: “For meget Ellemann og for lidt Jensen”.

  Kan det fædrende ophav have taget fejl! Jeg tror det næppe, hvad historien jo også har vist os.

  Kommentar by der Adler — 27. oktober 2017 @ 14:49

 10. Ha-ha. 6. Det er rigtigt Thorsted. Kender lidt Jens Peter Jensen fra en skolekammerats far, der som redaktør på en mindre men dengang ikke ubetydelig finansavis ofte sammen med JPJ var sent “Møde i Provoinshandelskammeret”. Det var koden og så vidste vi, at de igen var “faldet i vandet”.

  Jeg husker mange sjove historier om JPJ, frimodigt fortalt til os drenge i voksealderen af den gode fortæller, redaktøren. De egner sig dog ikke til at blive fortalt på skrift her:-)
  Husker et citat af JPJ engang om sønnen Uffe: “Der er for meget Ellemann og for lidt Jensen!” JPJ kommer af en husmandsfamilie og det var såvidt jeg ved opportunisme for at øge sine valgchancer at han skiftede parti (også for at tækkes sin kone med gårdejerbaggrund?)
  For – som du skriver – “Oprindelig var J. P. Jensen tilhænger af Det Radikale Venstre, men han gik senere over til Venstre”

  Sønnen Uffe arvede meget af sin fars humor og det brugte han tidligere flittigt også da han var redaktør på på en i hans tid ikke ubetydelig finansavis. Senere gjorde han sig bemærket ved nærmest egenhændigt at befri de baltiske lande fra kommunisterne? Jeg ved ikke hvornår det begyndte at gå ned ad bakke for ham, men hans reaktion på krisen pga af Kurt Vestergårds vittighedstegning i JP, kørte han efter min opfattelse definitivt af sporet.

  Jacob Ellemann-Jensen kender jeg ikke noget til. Der er dog en synlig udvikling over generationerne. Jens Peter “ikke-Ellemann” Jensen var glatbarberet. Uffe Ellemann-Jensen har overskæg
  (Dem med overskæg er “Dem forrest i anden række!”, som en vittig professor engang kaldte dem, da vi var sammen i et festligt lag.
  Jacob Ellemann-Jensen har såvidt jeg kan se noget der ligner fulskæg. Hvad kan man så lære af det?:-)

  Kommentar by A-mad — 27. oktober 2017 @ 15:03

 11. Menig 442
  Jeg har svært ved at indsætte både tekst og link i kommentarsporet

  Kommentar by k m. — 27. oktober 2017 @ 15:10

 12. Ok, nu tog den mod en kommentar, for første gang i dag

  Kommentar by k m. — 27. oktober 2017 @ 15:12

 13. Uffe Halalleman og hans kneppeaffald vil komme til at gå over i historien som de værste landsforrædere så som Anker 5øre jørgensen ol.. Men forhåbentlig vil vores efterkommere tage ved lære af historien, hvis det altså ikke allerede er for sent.

  Kommentar by Piphans — 27. oktober 2017 @ 16:11

 14. 10.
  “Jeg ved ikke hvornår det begyndte at gå ned ad bakke for ham” Da idioten blev født(lidt ligesom resten af venstre).

  Kommentar by Piphans — 27. oktober 2017 @ 16:12

 15. Sig mig hvem du omgås og jeg skal sige dig hvem du er.
  Søg Bilderberg Ellemann-Jensen og få syn for en bundrådden person.

  Kommentar by River — 27. oktober 2017 @ 16:18

 16. Karen Jespersen fremstår som en mere og mere klartskuende politiker. Må hun få noget hæder efterhånden

  Kommentar by BB — 27. oktober 2017 @ 16:23

 17. “De åbne grænser er hjerteblod for liberale, på trods af konsekvenserne.”

  Nej – Venstre er ikke et liberalt parti og LA sådan set heller ikke. LA er et neo-randiansk parti (efter Ayn Rand) og er således blot en sekt, der kalder sig liberal.

  På samme måde som de Konservative ikke er et konservativt parti. Schlüter sagde at ideologi er noget bras og skiftende konservative bl.a. Barfoed og Hedegaard har gjort hvad de kunne for at gøre det til en filial af Det Radikale Venstre.

  Den rene liberalisme finder vi ideologisk hos Hans-Hermann Hoppe og reelt måske mest hos Nye Borgerlige.

  Konservatismen er samtidig i god behold hos DF og Dansk Samling.

  Kommentar by Sigwar — 27. oktober 2017 @ 17:32

 18. Jakob Ellemann er jo ikke andet end en forkælet møgunge. Da han ikke fik foræret det hele på et sølvfad under Fogh, hoppede han over til NA, som var villige til at sætte enhver idiot på Tinge. Skuden begyndte imidlertid at tage vand ind og væk var den yngre Ellemann. Faktisk helt væk fra partipolitik. Lige indtil Lars Løkke kom til magten i Venstre og kunne forære ham det sikre mandat i Odense Østkredsen.

  Manden skal da nok være kompetent nok. Men hele hans karriere stinker jo langt væk af nepotisme. Han gik direkte fra jurastudiet til en række stillinger, de fleste erhvervsjurister ville sælge deres gamle mor for at komme i nærheden af. Kun for at sige farvel til karrieren i det private, i det øjeblik, han fik kandidaturet i Odense Øst under LLR.
  Det giver jo ingen mening. Hvis hans tilvalg af en karriere i politik er udtryk for en enorm pligtfølelse. Hvorfor tog han så turen omkring NA og helt ud af partipolitik? Burde han ikke have været blevet i Venstre og taget slåskampene? Og hvis han virkeligt er en af Danmarks dygtigste og mest engagerede erhvervsjurister, hvorfor gider han så spilde sine talenter på landspolitik?
  Derfor tror jeg ikke man kan afvise, at den ældre Ellemann har været inde og trække i nogle tråde. Hverken IBM eller GN Store Nord har for vane, at hive tilfældige folk, der ikke brænder for jobbet, ind fra gaden. Ligesom det heller ikke ligefrem er standardprocedure hos Venstre, at udstyre tilfældige menige medlemmer med et sikkert mandat, få måneder efter de har meldt sig ind i partiet. Det ville i hvert fald overraske mig meget, hvis man kunne finde en anden Jensen, uden bindestreg og Ellemann, der kan fremvise et lige så imponerende og komprimeret CV, som den yngre Ellemann.

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 27. oktober 2017 @ 18:05

 19. Landsforræderisk familie. Så er alt sagt.

  Kommentar by Nielsen — 27. oktober 2017 @ 20:19

 20. Knægten har bare overtaget fars VVS firma efter at han var i lære hos sin onkel….

  Kommentar by ny kommentator — 28. oktober 2017 @ 06:27

 21. Ruslands ambassadør i Danmark, Mikhail Vanin, har travlt disse dage,
  fordi den medie-politiske elite I DK/Europa er grebet af antirussisk hysteri – en parallel til Demokraternes antirussiske hysteri i USA.

  Vanin hænger således den bogaktuelle koldkriger Uffe Ellemann til tørre i et interview i Berlingske: “Har Uffe Ellemann bevidst eller ubevidst misinformeret Berlingskes læsere?” Et godt spørgsmål.

  Jeg synes at erindre, at da Uffe Ellemann i begyndelsen af 1990’erne stadig var udenrigsminister, lavede danske jetjagere nogle vilde provokationer mod de russiske luftbaser i Kaliningrad ved at flyve tæt på med fingerede angreb. Russerne kunne på det tidspunkt ikke besvare eller stoppe provokationerne, da de simpelthen manglede tilstrækkeligt flybrændstof, fordi hele Sovjet var i gang med et sammenbrud. Også bønderne i Sovjet manglede på det tidspunkt benzin til deres traktorer, så bønderne måtte selv trække plovene eller finde heste til det.

  Nu er man omvendt helt sygeligt optaget af de russiske jetjageres provokationer, men havde ingen problemer med selv at provokere dengang.

  Kommentar by traveler — 29. oktober 2017 @ 15:04

 22. Er der noget nyt i sagen om Uffe-mandens nye multi-multi-naboer i det kridhvide Hellerup?

  Er Alice begyndt at gå med burka?

  Kommentar by 4760 — 29. oktober 2017 @ 21:21

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper