29. oktober 2017

Lektor: Flere voldtægter, fordi vi lever i ‘en Trump’sk tidsalder, hvor mænd føler at de kan gøre alting’

Fredag i sidste uge var der debat i Deadline relateret til #Meetoo-kampagnen, hvor mænd undskylder på sig selv og sit køns vegne. I studiet var forfatter Lars Husum, der fortalte at han engang i fuldskab havde kysset en pige mod hendes vilje. RUC-lektor Christian Groes repræsenterede forskningen, og direkte konfronteret med den eksplosive stigning i voldtægtsanmeldelser siden 2015, var gode råd dyre. Han gjorde sit bedste.

Kønsforsker Christian Groes forklarede, at stigningen jo nok skyldes, at kvinder i kraft mediernes fokus, var blevet mere tilbøjelige til at anmelde voldtægt, men at der også hersker en teori om, at stigningen var en konsekvens af ‘en Trump’sk tidsalder, hvor mænd føler at de kan gøre alting’. Forskning eller ideologi? Mest det sidste.

Indslaget kan ses på DR.dk.

Sigge Winter Nielsen, DR2-vært: Christian Groes, set med forskerbriller, er der så en mandekultur som er krænkende i øjeblikket.

Christian Groes, lektor: Ja, absolut, men som altid har været det. Der er patriarkat, et patriarkalsk samfund, stadigvæk, vi har fået ligestilling på alle mulige områder, der er sket en masse fremskridt, men på andre områder i det private, eller i forhold til intimssfæren, der er der stadig nogle kæmpeudfordringer med mænds dominans. Og lade os bare sige det: Privilegier.

Sigge Winter Nielsen: Er det stigende, det her?

Christian Groes: Det tvivler jeg på. Det tror jeg faktisk ikke. Jeg tror med den her fokus som er kommet på det, ikke bare med den her kampagne, men med alt muligt andet tidligere, at der faktisk, at man holder vagt, at man begynder at ‘kritere’ (sic) meget mere over det, end hidtil. Jeg tror faktisk ikke det er i stigning. Jeg tror det var mindst ligeså slemt for 50 eller 100 år siden.

Sigge Winter Nielsen: Jeg kunne godt tænke mig, at vise Jer en oversigt over voldtægter i Danmark. Altså, antallet af anmeldelser årligt. Her kan vi se, at der er gået en kraftig stigning siden 2003. Hvordan tolker du det?

Christian Groes: Det tolker jeg i høj grad som udtryk for en bevidstgørelse fra både mænd og kvinders side om de grænser der er, og altså anmelder de her ting. Og måske også, i højere grad bliver taget alvorligt, når man gør det. Jeg tror, altså, der kunne være nogle stigninger i det her i forhold til, altså der er meget teori om, at vi lever sådan ude i en Trump’sk tidsalder, hvor mænd føler at de kan gøre alting. Det tror jeg kun gælder i nogen grad. Jeg tror mere det handler om at kvinder bevidstgør sig meget, og har en diskussion om de her ting. Det betyder at man tager det alvorligt, og siger ‘nu går vi rettens vej’, for at få gjort noget ved det.

(Collage: Lektor Christian Groes, Roskilde Universitetscenter)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/89375/trackback

32 Comments »

 1. Medier og politikere i skøn forening begår grove forbrydelser mod europæiske landes befolkninger. Nylig set video på Snaphanen: https://www.youtube.com/watch?v=ZsMAbfeQ7Xw

  Kommentar by Nielsen — 29. oktober 2017 @ 12:40

 2. Hold da kæft en idiot.
  Endnu en “ekspert” som er købt og betalt.

  Kommentar by Frank Hagmann — 29. oktober 2017 @ 12:46

 3. Mange kvinder er skrækslagen ved at se et gråt hår på dem selv.
  Derfor bruger de milliarder på hårfarve m.v.
  Er det ikke racistisk at farve håret sort eller brun?

  Kommentar by k.m. — 29. oktober 2017 @ 12:47

 4. RUC = Rablende Uvidenskabelige Charlataner

  Kommentar by Voldposten — 29. oktober 2017 @ 13:05

 5. Jeg så Jersild om Trump i går aftes på DR2.

  Det var 100% Trump bashing hele vejen i gennem. Et studie i fake-news.

  Kommentar by kenneth — 29. oktober 2017 @ 13:15

 6. Ved hver anmeldelse af en voldtægt, skal den af voldtægtsofferets beskrevne “etnicitt” blot registreres og gives videre til “forskere” som Christian Groes. Efter blot et års registrering, tror jeg hurtigt, vi får opklaret mysteriet. Voila Christian Groes. Den ide forærer jeg dig her med helt gratis. For som du ved: Hvor penge, og dermed levebrød, er indblandet, forsvinder al uskyld…

  Kommentar by Margrethe — 29. oktober 2017 @ 13:16

 7. Jeg var ved at skrive noget grimt, men tog mig i det. Kønsdebattens feministiske spændetrøje er ulidelig.

  Kommentar by Høgsbro — 29. oktober 2017 @ 13:22

 8. ” I en Trump´sk tidsalder” – Er Nazikortet blevet afløst af Trumpkortet ? – Trump´sk, sic ! – De demonstrerer en storslået sprogbehandling, omme i den snakkende klasse – Godt råd: Snus dybt ind gennem næsen, og nyd det, så længe det varer ! – For om lidt kommer det til at lugte rigtig grimt !

  Kommentar by T. Flodur — 29. oktober 2017 @ 13:23

 9. @ 7

  Som Snaphanen engang skrev på sin blog, så er der kun en ting som overtrumfer statsfeminismen og det er islam!

  Kommentar by kenneth — 29. oktober 2017 @ 13:26

 10. Kenneth

  Helt enig – Jersild om Trump, sic ! – Det sker én gang ugentlig, at DR mener sig berettiget til, at køre et timelangt program, som tarveligt og helt unuanceret tilsviner Trump – Det er ikke journalistik ! – Find selv på det rette ord.

  Kommentar by T. Flodur — 29. oktober 2017 @ 13:41

 11. “I did not have sexual relations with that woman, miss Lewinsky.”

  Bill Clinton

  Kommentar by 4760 — 29. oktober 2017 @ 14:01

 12. Jeg så også Deadline den 20. oktober og blev mildest talt noget overrasket over den indkaldte eksperts udlægning af den dramatiske stigning af voldtægter i Danmark. Den var himmelråbende mangelfuld, selv for mig som en ”Maren i kæret”. Umiddelbart tænkte jeg, at her ser vi for fuld udblæsning et eksempel på personificeringen af den politisk korrekte og nærmest sygelig berøringsangste elite i kongeriget Danmark anno 2017.

  Berøringsangst overfor konkret omtale samt forholden sig til de uoprettelige ulykker, som den de-facto fri indvandring til Danmark – i kraft af udlændingeloven af 1983, inkorporationsloven af 1992 samt diverse forældede internationale konventioner – medfører.

  Jeg mente ikke det burde gå upåtalt hen, hvorfor jeg dagen efter udsendelsen lavede nedenstående korte notits til et dagblad. Notitsen, der ikke blev optaget, var følgende:

  ”Med udgangspunkt i anklagerne mod filmproducenten H. Weinstein om krænkelser af kvinder i form af sexchikane mv. havde Deadline (20/10) en helt relevant diskussion om emnet set ud fra et dansk perspektiv.
  En graf blev vist over antal voldtægter i Danmark. Denne viste mere end en fordobling (110%) i perioden 2013-16.

  Denne voldsomme udvikling blev tolket af en RUC universitetslektor, der forsker i køn og antropologi, altså, må man tro, en ekspert.

  Lektorens forklaringer på udviklingen var mange, men til stor undren var der dog én mulig og meget nærliggende forklaring, som ikke blev nævnt med et ord, nemlig denne, at der i nævnte periode er kommet titusindvis af unge mænd til landet fra lande med en markant kvindeundertrykkende kultur.

  Der er måske ingen sammenhæng, men alligevel skal det nævnes, at Sverige, samtidig med modtagelsen af hundredtusindvis af tilsvarende migranter, nu har en af verdens højeste voldtægtsrater. I Tyskland og Frankrig ser man en tilsvarende udvikling, mens lande der ikke modtager migranter – østeuropæiske lande – ikke ser en sådan udvikling.

  Eksperterne kender naturligvis til ovenstående, men før de lægger berøringsangsten fra sig og kalder en spade for en spade, kommer vi ikke længere i debatten – heller ikke den om voldtægter.”

  Kommentar by J.R.Iversen — 29. oktober 2017 @ 14:15

 13. Joakim P Jonassen har jo løst ‘gåden’ ved bare at tjekke 4000 fældende domme fra svenske domstole de sidste fem år. Og svaret er så såre simpelt: Ja, der er en importeret mandekultur fra de muslimske lande, som er krænkende mod ikke-muslimske kvinder, og de muslimske mænds krænkelser retfærdiggøres i islams helligskrifter, hvorfor de ikke anses for krænkelse i muslimske kredse.

  Hvor svært kan det være?

  Og det betyder samtidigt, at de venstretossede kønsforskers teorier kan skrottes. Og det er ikke mindst interessant, hvordan så tossede teorier kan udvikles i venstreorienterede ‘forskermiljøer’.

  Vi lever således ikke i en Trump’sk tidsalder, hvor mænd føler at de kan gøre alting. Teorien med, at Trump tror, at han kan gøre alting, og at han agerer som en slags rollemodel udi dette, er gennemført sygelig.

  Og vi lever heller ikke i tidsalder, hvor kvinder flest er blevet nogle hysteriske stramtanter i relationen til mænd. Formuleringen med, at ‘kvinder bevidstgør sig’ og dermed får selvtillid til at være åben om mulige krænkelser af mænd er en mærkelig form for ‘bevidstgørelse’. Indrømmet, der er p.t. et hysteri i gang blandt en lille gruppe kvinder, og hysteri er lige modsat af bevidstgørelse.

  Selvfølgelig skal påstande om krænkelser – især blandt magtfulde venstrefløjsmænd med de rigtige meninger – frem i lyset. Det kan generelt ikke være sådan, at de rigtige meninger giver fripas til krænkelser. Det gælder magtfulde mænd såvel som kvinder med de rigtige venstreorienterede meninger, der mener at have fripas til at krænke og nedværdige andre mennesker, der ikke har de samme rigtige meninger. I den forstand efterligner venstrefløjen her den muslimske ideologi, hvor de ’rene’ også påstår at have ideologisk fripas til at krænke de ’urene’ eller ’vantro’.

  Kommentar by traveler — 29. oktober 2017 @ 14:31

 14. Rettelse: Joakim P JonassOn hedder han
  Formidlingen af den løste ‘gåde’ kan vi takke Snaphanen for.

  Kommentar by traveler — 29. oktober 2017 @ 14:40

 15. Husk det er nemt og ufarligt at afmelde medielicensen. DR kan intet gøre mod sortseere
  http://debat.aovnet.dk/2013/10/dr-magtesls-overfor-sortseere.html (kan ikke finde fotoet med avisartiklen)

  Afmeld lortet her og få lidt flere penge i kassen som en bonus
  https://www.dr.dk/om-dr/licens/selvbetjening/afmeld-medielicens-0

  Kommentar by Daniel — 29. oktober 2017 @ 15:02

 16. “Lektor på RUC” – siger det ikke det hele ?

  Kommentar by Henrik True — 29. oktober 2017 @ 15:03

 17. # 11

  Tak for et fint indlæg, Traveler :-)

  Kommentar by Migranter gider ikke telte — 29. oktober 2017 @ 15:42

 18. ‘Roskilde Universitets Center’, mere behøver vi ikke høre…

  Trump får skylden, har de mennesker ingen skam..

  Kommentar by Martin — 29. oktober 2017 @ 16:12

 19. @Migranter gider ikke telte

  Ja, og der går så en lige linje fra kvindekrænkende mandekultur blandt muslimer til muslimaernes tørklæder. Tørklædet er signal til de muslimske mænd om, at de ikke har religiøs ret til at krænke dem. Friheden fra muslim-mændenes krænkende adfærd er så det, som muslimaerne kalder for deres frihed. Tørklædet bliver på den måde for muslimaerne forbundet med frihed.

  Men det har intet med vestlige frihedsbegreber at gøre.

  Kommentar by traveler — 29. oktober 2017 @ 16:23

 20. Ja, Crisser, det er Trumps skyld!

  Kommentar by Johnson — 29. oktober 2017 @ 16:27

 21. Christian Grotesk havde været et oplagt emne til det hvide snit dengang hvor der endnu var noget der hed respekt og anstændighed i dk.

  Kommentar by Piphans — 29. oktober 2017 @ 17:31

 22. Det er simpelthen himmelråbende..
  Et er at eksperten fra RUC ikke endsige antyder hvad der måske kunne være årsagen til den ekstremt kraftige stigning i antallet af voldtægter men at også DR-intervieweren heller ikke på noget tidspunkt kommer i tanke om årsagen er ekstremt foruroligende..
  Det er jo et skoleeksempel på fake news fra vores allesammens såkaldte public service kanal..
  Men desværre ikke overraskende..
  Nu må der snart gøres noget af nogen ved denne ekstreme venstre-snoethed..
  Men hvem vil gøre noget..
  That´s the big question..

  Kommentar by Frank Mathiesen — 29. oktober 2017 @ 17:41

 23. Christian Groes; et tobenet ekskrement.

  Men… han er fra RUC, og derfor skal Trump selvfølgelig have skylden, selvom alle, der kan lægge to og to sammen, ved hvorfor antallet af voldtægter i virkeligheden er steget.

  Kommentar by Bror Lerbror — 29. oktober 2017 @ 18:37

 24. De er organiserede politiske forbrydere på RUC. Marxismens udelikate efterbyrd. Alle marxist pamperne og deres kloner på universiteter og andre videregående uddannelser, burde for længst have være fyret (uden pension!). Flere og flere indser skaderne for samfundet af deres falske pseudovidenskab med marxistisk facitliste og deres fyring kommer nærmere. De har længe nok nasset på hårdt arbejdende skatteydere. Drain the Swamp!

  Kommentar by A-mad — 29. oktober 2017 @ 18:51

 25. @ nr. 24, A-mad:

  Når de netop ikke bliver fyret, er det fordi de er et vigtigt led i fordummelsen af folket – foruden selv at være et produkt af samme folkefordummelse. Det gælder jo om at befolkningen er lige så akkurat oplyste, at den kan passe sit arbejde og være skaffedyr for d’eliten, men samtidig så dum at den ikke bliver opsætsig mod samme d’elite. Til den ende udnævner man da gerne undermålere til ‘professorer’, opretter partiskoler under navnet ‘universiteter’ og ansætter halv- og kvartstuderte ignoramusser som ‘jounalister’. Så efter nogle år med denne cirkulus vitiosus har man fået fordummet befolkningen til dens nuværende stade.

  Men det går for langsomt. Delvist p.g.a. vanskelighederne med at sænke den DNA-baserede intelligens hos en hel befolkning. Derfor importen af lavintelligente og underpræsterende folkeslag fra klodens allermest primitive og barbariske egne, hvor indavl og incestuøse familiestrukturer gennem årtusinder har virket i devolutionens tjeneste. Og vil de importerede ikke blande deres beskadigede gen-materiale med os andre – og det vil hverken vi eller de – så kan man i det minste hjælpe dem med at udrydde os.

  Og således udfylder RUC-‘professorer’, ‘journalister’ og muslimer hver deres mission i en koordineret afskaffelse af civilisationen.

  Kommentar by Voldposten — 29. oktober 2017 @ 21:33

 26. Traveler, A-mad, Voldposten

  For syv satan hvor I, særligt i dag, skriver fremragende. Stort sprog/høj litterær kvalitet – Jeg er til korte sekvenser, så lad mig blot fremhæve én, til marv og ben gående, præcis sætning – A-Mad: “De er organiserede politiske forbrydere på RUC. Marxismens udelikate efterbyrd” – Det er sgu litteratur/sprogbearbejdning af højeste kvalitet !

  Kommentar by T. Flodur — 29. oktober 2017 @ 22:25

 27. Men det som Voldposten skriver er vel lige præcis årsagen til at hele journaliststanden og d’eliten konstant angriber Trump. Han er ikke en insider som kan styres og derfor opfatter de ham som en trussel mod deres “projekt”.

  Kommentar by kenneth — 29. oktober 2017 @ 23:52

 28. Lidt OT, men hvis man vil have ødelagt humøret og nattesøvnen, vil jeg anbefale at læse gammelkommunisten Poul Madsens leder i den luder- og skatteyderfinansierede pamflet Ekstra Bladet.

  Man føler sig hensat til “debatten” i 90’erne…

  Kommentar by 4760 — 29. oktober 2017 @ 23:59

 29. -allah@too same ape shit

  Kommentar by Hul igennem? — 30. oktober 2017 @ 10:20

 30. Christian Groes ved godt han LYVER… Og han tror oprigtigt at vi er for dumme til at gennemskue hans løgne… Sørgeligt eksempel på en”mand”…

  Kommentar by ny kommentator — 30. oktober 2017 @ 11:11

 31. Hvis der er problemer med flere voldtægter i kølvandet på islamisk indvandring…..så er det Donald Trumf skyld…..selvfølgelig…(længe leve fraseidioti på venstrefløjen med dens syndebukshad) godnat og sov godt. God mandag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 30. oktober 2017 @ 18:28

 32. Mon den rødhårede albino tror, at han kan komme i trusserne på nogle liderlige RUC-tøser ved at fremkomme med disse debile påstande?

  Glem det, tøserne vil ha’ primitive neandertalere…

  Kommentar by 4760 — 30. oktober 2017 @ 21:24

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper