10. januar 2018

Jalving: Cekic og DR kolporterer usandhed – Ikke 3 pct., men hele 42 pct. er dømt efter straffeloven

Jeg har hørt de tre procent nævnt flere gange, blandt andet i Rushys Roulette på Radio24syv. Det lød for godt til at være sandt, og var det dog også. Ingen er forpligtet over sine evner, og det overrasker ikke at Özlem Cekic argumenterer med udgangspunkt i forkerte tal, men når nu DR Nyheder forsøger at få sekvensen til at gå viralt, så bør de selvfølgelig have styr på dokumentationen. Hvis det var tal fra Den Korte Avis eller lignende, så ville det være ‘fake news’, og et emne for kommende udgaver af Presselogen. Statsfinansieret propaganda.

Solid blogpost af velskrivende Mikael Jalving – Myten om de 97 pct.: Özlem Cekic bør undskylde offentligt.

“Det var den 2. januar, og jeg var knap nok vågen. Juleferiens hektiske familieprogram havde i kombination med min mentale dvaletilstand gjort mig sløv og doven. Jeg stod i DR P1 Debat sammen med Børsens debatredaktør, en teatermand og debattøren Özlem Cekic og lod som om, jeg trak vejret. …

Undervejs i radioudsendelsen fremkom den tidligere SF’er og nuværende ‘brobygger’ Özlem Cekic med nogle tal, som forekom mig utrolige. Hun slyngede dem bare ud, som var det tale om ubestridelige kendsgerninger uden tydelig reference til, hvor hun havde dem fra. …

En af ‘brobyggerens’ utrolige ‘kendsgerninger’ var, at 97 pct. af indvandrere i Danmark ikke er dømt for noget kriminelt, hvorfor vi andre naturligvis burde holde op med at tale så meget om voldtægter, overfald, opstillede betonklodser i fodgængerområder og sten, der falder ned fra motorvejsbroer. …

Det kræver faktisk ikke mange klik at finde ud af, hvor Cekic har sine tal fra. Idet jeg som regel regner med, at mine modstandere kun læser menighedsbladet Politiken, ledte jeg der først, og vupti dukker der et interview op med en glad mand ved navn Hjarn von Zernichow Borberg, som er cand.polit. og tidligere ansat i Udlændingestyrelsen. Her kolporteres de tal, Özlem Cekic slynger om sig med i landets radio- og tv-kanaler.

Manden med det lange navn har såmænd i 2016 udgivet en bog med en masse tal, der skal rette op på de udbredte fordomme om nydanskere, men han lægger ud med netop den begynderfejl, som Özlem Cekic viderebringer: 97 pct. af nydanskere er ikke kriminelle.

Forkert! 97 pct. af nydanskere det år blev ikke dømt for noget. … Hvis man vil vide, hvor mange nydanskere, der er dømt for kriminalitet, skal man naturligvis definere typen af kriminalitet i en periode og lægge tallene fra hvert år sammen. Akkumuleret er der tale om et helt andet tal end 3 pct.

Hvis man vil vide, hvor mange ikkevestlige indvandrere og efterkommere, der er dømt for kriminalitet, skal man naturligvis definere typen af kriminalitet i en periode og lægge tallene fra hvert år sammen.

Som undersøgelser viser med et prægnant nedslag, er 42 pct. af ikkevestlige mandlige indvandrere og 37 pct. af ikkevestlige mandlige efterkommere fra årgang 1987 dømt for at have overtrådt straffeloven… Altså, ikke færdselsloven eller de såkaldte særlove, herunder våbenloven, men straffeloven, der bl.a. vedrører seksual-, volds- og ejendomsforbrydelser. Hertil skal lægges de personer, der ikke blev opdaget, fanget eller dømt.”

(DR Nyheder på Facebook, 7. januar 2018; Grafik: FB)

“- 97 procent med minoritetsbaggrund er ikke kriminelle. Det er regeringens egne tal. Özlem Cekic mener, at retorikken omkring kriminelle minoriteter graver dybe grøfter.” (DR Nyheder)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/90246/trackback

30 Comments »

 1. Özlem Cekic er notorisk løgner.

  Det samme er DR, der ukritisk formidler hendes løgne og mange andres, hvis de f.eks kan bidrage til de vestlige medierns galloperende Trump-bashing. Indtil deb dag de falder ned af licens-hesten. Jeg håber det sker snart.

  De altdominerende statsejede massemedier, DR og TV2, laver hele tiden ‘fake news’ specielt til støtte for den muslimske invasion og generelt for at holde liv i den døende venstrefløj.
  Hvorfor finder vi os i det?

  Kommentar by A-mad — 10. januar 2018 @ 13:21

 2. Istanpulerinden er tyrker, alene af den grund lyver hun.
  Hende og Shariaridderen fra mosen, slår nok pjalterne sammen, gid de kunne forsvinde.

  Kommentar by Sindsro — 10. januar 2018 @ 13:33

 3. Fake New er noget, der er opfundet af centrum-venstre for at monopolisere definitionsretten. Ligesom det i det hedengangne Sovjet var strafbart at fremkomme med information og vurderinger, der modstred den statsbærende socialistiske ideologi. Da Özlem Cekic tilhører centrum-venstre, kan hun derfor pr. definition ikke lave Fake News i MSM.

  Det morsomme ved Trump er, at han i den grad og med succes forstår at bruge Fake New imod centrum-venstre, og dermed underminerer han deres definitionsret, et magttab der gør dem fuldkommen hysteriske.

  Ang. “Hertil skal lægges de personer, der ikke blev opdaget, fanget eller dømt.” Mørketallene er omend endnu større. I den grad. Det er nemlig velkendt, at folk tøver med at anmelde muslimske forbrydelser af frygt for konsekvenserne i form af at miste personlig sikkerhed eller blive udsat for offentlig stigmatisering.

  Kommentar by traveler — 10. januar 2018 @ 13:48

 4. 3% er indlysende alt for lavt. Det er faktisk den andel af gennemsnitlige danskere, der er “kendt” af politiet, så selvfølgeligt er andelen langt højere blandt importerede barbarer, der har en pædofil landevejsrøver, som det højeste moralske forbillede.

  Kommentar by Hertz — 10. januar 2018 @ 13:50

 5. Özlem Cekic, sic! – Hvorfor indkaldes denne, realisme resistente vrøvleakrobat, gang på gang til at forpeste DR Debatten – Hvad fanden plager dig Clement? – Her gik man og forventede, at det var slut med Madame Cekic´s to-tungetale – Ikke mere vrøvl med hende! – Og da slet ikke efter at Joachim B Olsen, i sagen om fattig Carina; greb hende ved nakkehårene og gelejdede hende ned i løgnens limboland – Må hun blive dernede, gerne med permanent adresse!

  Kommentar by T. Flodur — 10. januar 2018 @ 13:57

 6. Kære Kim.
  Der er en lille meningsforstyrrende fejl i dit citat.
  “Forkert! En andel af ikkevestlige indvandrere og efterkommere mellem 15-79 år, der ifølge mine beregninger ligger mellem 3-6 pct., blev det år ikke dømt for noget.”
  Der er et ikke for meget.

  Kommentar by fidibus — 10. januar 2018 @ 13:58

 7. Özlem Cekic mener, at retorikken omkring kriminelle minoriteter graver dybe grøfter.” (DR Nyheder)

  En sætning der siger alt om både özlem cekic og DR. De fleste andre ville nok mene at det er de kriminelles handlinger der graver grøften dybere, ikke at folk taler om dem!!! Men jeg er sikker på at de jubler inde på DR’s facebook side, der er rimelig mange faktaresistente venligbo-typer derinde, der sikkert allerede har delt den som et “bevis” på at koranklodser og voldtægtsofre bare er højreorienteret propaganda.. Man bliver så forbandet træt af at bo i det her land.

  Kommentar by Per — 10. januar 2018 @ 13:59

 8. Özlem Cekic er nu med til at indoktrinere børn med, at omskæring af drengebørn er OK.
  – og hun får lov.
  Danmark er ved at blive et U-land.

  Kommentar by Morbus Behcet — 10. januar 2018 @ 14:11

 9. Omskæring af muslimske drengebørn, kan sammenlignes med den kristne dåb.
  Ak ja, 170.000 eksemplarer af statspropaganda fordeles til landets skolebørn.
  Vii må da som nation vedkende, at vi bliver dummere, som tiden går.

  Kommentar by Menig 442 — 10. januar 2018 @ 14:42

 10. Lies, damn lies, and statistics.

  Gid fanden havde Özlem – for vi kan tydeligvis ikke bruge hende til noget.

  Kommentar by Quark — 10. januar 2018 @ 14:42

 11. “løgnens limboland”. Rammende karateristik af DR, T. Flodur 13:57.

  Både de danske og de svenske løgnemedier skjuler sandheden for folket. Det er jo som bekendt det, de bliver betalt for.

  ”De svenske myndigheders afmagt over for stigningen i anmeldte voldtægter fra 421 i 1975 til 6.620 i 2014 er fatal.”

  (mere end en 15-dobling! Min bemærkning, A-mad)

  FRA PROFESSOR EMERITUS, FRØRUP, BENT JENSEN’S KRONIK I JP 08.01.2018
  Europas mærkelige død (anbefales)

  https://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE10183212/europas-maerkelige-doed/

  Kommentar by A-mad — 10. januar 2018 @ 15:04

 12. Özlem Cekic burde dømmes til ikke at have med børn at gøre.
  Hun er rablende gal.
  For det første sammenligner hun omskæring med dåben.
  For det andet adresserer hun omskæring af drengebørn som et jødisk problem. Jeg ved ikke om nogen allerede har læst hendes bog, men der står garanteret ikke noget om omskæring i muslimske kredse, og slet ikke de pinsler piger udsættes for.

  Kommentar by k.m. — 10. januar 2018 @ 15:26

 13. -> Fidibus

  Jeg cut and paster med Macbook’ens genvejstaster, og det er virkelig en kamp. Tak for rettelsen. Støder du på noget lignende en anden gang, så skriv det endeligt. Skribenterne jeg citerer skal tages bogstaveligt :-)

  Kommentar by Kim Møller — 10. januar 2018 @ 15:47

 14. Politiken, DR og TV2 tages kun alvorligt i storbyernes nassemiljøer.

  Kommentar by Bastardo — 10. januar 2018 @ 15:58

 15. 9. Hvorfor ikke tage bollerne også, der er jo tros alt bedre end nøjes med at tage et løst stykke skind. :)

  Istandpulerinden går ind for lige berettigelse, mellem (M & K). Så hun er nok også omskåret, derfor uden følelser.

  Man skal godt nok være FULD, hvis man skal i lag med Istanpulerinden.

  Kommentar by Sindsro — 10. januar 2018 @ 16:02

 16. Er der nogen her der ved om “Svikmøllen” stadigvæk udkommer?

  Med personager som denne hjernedøde Bjergtyrker (tyrkisk for “Kurder” eller “terrorist”) Cekic på den offentlige scene ville der være gode muligheder for at øge salgstallene. Bjergtyrkeren kunne også være et oplagt emne for Cirkus Revyen, men de har vel alt for travlt med at baske Pia Kjærsgaard.

  Kommentar by Balder — 10. januar 2018 @ 16:25

 17. -Hvad bruger yallaherne egentlig al den afskårne forhud til?
  Mødomsrestaurering?

  Kommentar by Hul igennem? — 10. januar 2018 @ 17:41

 18. 16 Balder

  Svikmøllen udkommer stadig – Den er desværre dårligt redigeret og totalt drænet for kvalificeret satire – Og, hør nu her gamle fighter, din “drøm”, er, gået i opfyldelse – Madame Cekic pranger, i dette års udgave, på én helside – Desværre er fremstillingen af hendes hovedløse, fatale og landsskadelige ageren! – i tegneren- og redaktøren´s hænder – nærmest blevet til en hyldest, sic! – Så hvad Svikmøllen angår, så er der ingen hjælp at hente der, alt i kampen for at redde fædrelandet! – Sorry!

  Kommentar by T. Flodur — 10. januar 2018 @ 18:16

 19. Hun lyver fuldstændig uanfægtet, den ros skal hun have.

  Kommentar by Bror Lerbror — 10. januar 2018 @ 18:23

 20. DR i en nøddeskal: DR har i en lang årrække bevidst kørt deres agenda, der går ud på at islamisere Danmark, og her er frit slag i bolledejen og licensmidler bliver brugt flittigt her udenfor demokratisk kontrol.

  Vi vælger politikere som ikke tør tage det endelige opgør med DR og få sat en stopper for deres hæmningsløse magtmisbrug.

  Og Öslem (min mobil vil have at der skal stå øglen, når jeg vil skrive Õslem) deltager jo også flittigt på DR, så vi skal altså have sharia, hvis det står til DR.

  Tak for dialogkaffe! Den smager sørme besk.

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 10. januar 2018 @ 19:01

 21. De rødes løgne er symptomer på deres totale sejr. De gider ikke engang sminke deres usandheder længere

  Kommentar by redneck — 10. januar 2018 @ 19:02

 22. Hvorfor overhovedet gå ind i en debat om Özlem Cekic. Hun hører hjemme i den tyrkisk-kurdiske ødemark.
  Der kan hun prædike lige så tosset hun vil, men sgu ikke i Danmark.
  I bund og grund har hun ikke fattet en skid af Danmark.
  Hun kæfter op, og de muslimske tomme tønder runger frygteligt bag hvert ord.

  Kommentar by Catfish — 10. januar 2018 @ 19:37

 23. https://www.dr.dk/nyheder/udland/ny-rapport-2017-var-et-moerkt-aar-kristne-mindretal

  Kommentar by k. m — 10. januar 2018 @ 19:41

 24. #5, Flodur – vrøvleakrobat ;-) Egentlig er det ikke så tosset. Som en vittig kommentator bemærkede ifb. hendes gigaselvmål med JBO, så gjorde hun på 25 minutter mere skade på omfordelingstanken end det lykkedes for Glistrup gennem 25 år. Det er helt fantastisk så forvrøvlet hun er, så længe det kommer frem i lyset og ender med substans er det jo win win.

  Kommentar by DavidK — 10. januar 2018 @ 19:41

 25. Når vi får magten, skal vi genindføre træhesten. Den gør nas.
  Så skal Ôzlem og det meste af Christiansborg, kultureliten, Susanne Brøgger, Carsten Jensen – er det for sent, at nævne dem – er de ikke allerede døde, men så Klaus Rifbjerg. – Nå, nej, Han er jo virkelig død og rider træhesten i Helvede for alt sit vrøvl.
  Det er, som om det begynder at lysne i øst – siger en gammel socialdemokrat.

  Kommentar by Catfish — 10. januar 2018 @ 20:02

 26. @T. Flodur 18:16

  Tak for Svikmøllenopdateringen. Det var altså som forventet; en tandløs vits når det gælder en af vore mange brune “medborgere”, som jeg snarere vil betegne som “plageånder” eller “modborgere”.

  Kommentar by Balder — 10. januar 2018 @ 23:43

 27. @25 Jeps, og vi kan tage de politiske kommentatorer med en tur på træhesten:

  Nu har de himlet op i månedvis over Trumps dilettantiske håndtering af krisen med Nordkorea. Medierne har stopfodret os med deres evindelige vrøvl og vås om den smarte Kim III og den dumme Trump.

  Så skærer Sydkoreas præsident Moon så pludseligt igennem og siger, at han vil takke Trump for at have skabt gennembrudet og hans møde med Nordkorea: »Jeg mener, at præsident Trump fortjener stor anerkendelse,« siger Moon …osv.

  Hverved tages igen alle de Trump-hadende politiske kommentatorer på sengen, og man må så spørge sig selv, om også dette emne har været en stor gang fake news.

  Kommentar by traveler — 11. januar 2018 @ 00:03

 28. Måske kunne vi lige se en statistik for tiltalefrafald, samt antallet for vidner der trækker deres udsagn tilbage(pga trusler), jeg kunne nu helst se en statistik for anmeldelser når det drejer sig om vores gæster..

  Tillige kunne det være interessant med en statistik for alle de anmeldelser som vores lamme politi ikke har “tid” til at kigge på..

  Ja Lene Espersen’s politireform har fungeret efter hensigten..

  Kommentar by hans01 — 11. januar 2018 @ 05:08

 29. Det fornuftige spørgsmål til Özlem Cekic ville jo være : Hvorfor så ikke udvise de “kun” 3% om året?

  Vi ved alle at hun ville modsætte sig det med næb og klør. Det ville afslører hende som værdiløs som problemløser.

  Kommentar by santor — 11. januar 2018 @ 09:49

 30. Deporter alle perkere fra dansk territorie. Ud i internationalt farvand og gratis gummibåde til alle.

  Kommentar by fdfdfd — 11. januar 2018 @ 13:26

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper