23. marts 2018

Sørine Gotfredsen: Landegrænsen repræsenterer ‘kærlighed til og respekt for den nødvendige ramme’

“Det at være dansker er nu en sand landeplage”, sang CV Jørgensen i 1980, men der er intet forkert i at være nationalsindet, blot fordi tidsånden idealiserer grænseløshed. Gode nationalborgerlige ord om grænsekontrol af Sørine Gotfredsen sakset fra B.dk – Landegrænsens renæssance.

“Politikens Peter Wivel berørte forleden dette. Med henvisning til to udenlandske forfatteres analyse af tidens identitetsdebat skrev han, at nationen er et ‘kunstprodukt’. … Wivel skriver om den flydende identitet, hvor intet længere er selvfølgeligt, og hævder, at ‘de fleste vil meget have sig frabedt at få deres identitet dikteret.’ Her dyrkes en klassisk moderne forestilling om det autonome individ, der tilbagelægger tidligere idéer om menneskenaturen og blot nyder at definere sig selv. Men møder denne tanke ikke en del modsigelse? Er den nationale besindelse i Vesten ikke netop tegn på, at mange faktisk ønsker at være defineret af noget mere end blot sig selv? Når Wivel frembærer det synspunkt, at ‘den aggressive identitet finder udtryk i symbolpolitik på laveste plan,’ må man spørge, om ikke en del af det, han ser som aggressivitet, også kan forstås som en længsel efter en dybere fælles identitet, hvor man ikke nærer trang til at bekæmpe nogen. Men først og fremmest vil leve i fred og orden.

Drømmen om den flydende identitet lægger ikke blot et stort pres på hver enkelt, der forventes at kunne sætte alle de afgørende ord på sig selv. Den forsømmer også at anerkende menneskets basale frygt for simpelthen at gå til i grænseløst kaos, og hvis man ikke selv mærker denne frygt, bør man stadig have øje for, at den eksisterer. Når landegrænsen for tiden oplever en renæssance, må det ses som billedet på noget større. For mens det for nogen er udtryk for aggressiv hævdelse af identitet, repræsenterer det for andre kærlighed til og respekt for den nødvendige ramme til sikring af mest mulig tryghed på jorden. Og inde i én selv.”

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/91454/trackback

13 Comments »

 1. Danskerne har ingen identitet. Det skulle da lige være deres særlige impotente slappe diller af en socialisme.

  Grænsen for hvad der er en amerikansk station leverende alle kilderne til det forkølede danske medielandskab, og hvad der er kinesisk propaganda er forlængst ophævet
  https://youtu.be/cqeu11e4utQ

  Kommentar by Christian — 23. marts 2018 @ 10:27

 2. Intet levende har overlevet uden “aggressiv hævdelse af identitet”, og kommer heller aldrig til det. At tro man kan klippe den del ud af “Grønspættebogen for Overlevelse” er både naivt og farligt. Men indrømmet. Det lyder da unægtelig smukkere, mere pænt og “humant” at væmmes ved de sider af livet fundament, man ikke vil erkende. Uden “agressive” ingen fredelige og fordragelige, homogene lande…

  Kommentar by Margrethe — 23. marts 2018 @ 10:48

 3. OT
  Tommy Robinson | Sara | Kalam | BigBro | Speakers Corner | Uncle Tom | Music Video
  https://youtu.be/-3P2qGfK4_E

  Kommentar by Christian — 23. marts 2018 @ 11:54

 4. Godt skrevet af Sørine Gotfredsen og stor cadeau til hende.

  Vi er ved at vågne op til mareridtet efter John Lennons Imagine narkotrip og kan nu se, hvilket islamisk helvede globalisterne er ved at føre os ind i.

  https://www.youtube.com/watch?v=HWI7a5K9sRo

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 23. marts 2018 @ 12:28

 5. Er der noget værre end udvandede banaliteter.
  Maskeret som vise ord.
  Er den nationale besindelse i Vesten ikke netop tegn på, at mange faktisk ønsker at være defineret af noget mere end blot sig selv? Citat.
  Ala jamen vi er jo allesammen mennesker. ( ens ). Vi har jo allesammen rødt blod.
  Alle erkender forskel på hunderacer, kamphund, italesat muskelhund, pudelhund, skødehund.
  Men mennesker vi er allesammen helt ens. Ja ja så siger vi det.

  Kommentar by XXXXX — 23. marts 2018 @ 13:24

 6. Vi danskere har en særlig identitet ligesom alle andre folkeslag. Vores identitet adskiller sig mere eller mindre fra andre folkeslags. Det var 1.års grundlag for sociologi og de fleste andre socialvidenskaber før marxismen blev indført med studenteroprøret i 1968 og afskaffede den borgerlige, empiriske samfundsvidenskab.

  Empirien flytter med ligesom nissen. Hvis vi (som jeg selv har oplevet det!:-)i længere tid arbejder i og/eller bor i udendet, søger vi danskere privat sammen med danskere, skandinaver, hollændere, englændere (hele UK), tyskere, amerikanere, franskmænd, italienere, spaniere, portugisere, grækere, australiere og New Zealændere. Nærmest i den prioritets orden.

  Asger Aamund konstaterer nogenlunde det samme i Berlingske i dag: “Ghettoen overgiver sig aldrig. Ghettoer er svære at slå ihjel, især når de bygger på frivillige kulturfællesskaber. Regeringen kan spærre med farver og med pæle og true med straf og nedrivning, men trangen til at bo og leve med sine kulturfæller besejrer alt.” Aamund nævner også den udbredte ’sammenrotning’ blandt udenlands arbejdende, der spontant sker af ‘kulturfællesskaber’.

  Ikke 10 vilde, socialkonstruktivistiske kulturmarxister kan fjerne det fra folks hjerner, der én gang er kommet ind med modermælken/opvæksten og familien og som har rod i familien og dens forfædres personlige oplevelse af deres lands og stammes historie.

  Hvordan har så mange kunnet glemme det?

  Selv slipper jeg derfor helst for at høre ordet ‘integration’, der gentages monomant af Kloge Åger fra morgen til aften 24syv. Den tanke der ligger bag er mig en fornærmelse. Hvor dum tror de, jeg er?

  Kommentar by A-mad — 23. marts 2018 @ 13:53

 7. Komisk at tænke på, at den kultur- og venstreradikale Peter Wivel var chefredaktør på den “borgerlige” avis Berlingske Tidende fra 1998 – 2001.

  Desuden sad han i 70’erne i det kommunistiske parti VS’s forretningsudvalg.
  Det var som bekendt VS, som havde en slangebøsse som logo, og som åbenlyst gik ind for en voldelig revolution.

  Hvis tossen havde været ung i dag, ville han nok være delingsfører i AFA…

  Kommentar by 4760 — 23. marts 2018 @ 14:10

 8. Super godt indlæg af Sørine Gotfredsen, der er klar årsag til at forstående kulturer i Danmark sender deres børn i privatskole selv om det betyder at man er nødt til at spare på luksussen, børnene og nu børnebørnene går i privatskole for at sikrer at de får en uddannelse der er Dansk, det er pinligt at det Danske samfund har ansat indhyllede muslimer i offentlige institutioner, ærgerligt at Lars Uløkke ikke nåede at opleve en skole med muslimer, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 23. marts 2018 @ 15:57

 9. tilføjelse til min A-mad 13:53. fra Asger Aamund i dag i Berl.:
  “…trangen til at bo og leve med sine kulturfæller besejrer alt.
  Jeg har i en årrække boet og arbejdet i Mellem- og Fjernøsten og set, hvordan vi udlandsdanske søger ind i sociale netværk, der ligner vores eget mest muligt. Vi finder helst sammen med amerikanere, briter, australiere, nordmænd og hollændere. Finner er også i høj kurs. Noget længere nede på hitlisten finder vi svenskere og tyskere og i en snæver vending må vi tage til takke med franskmænd, italienere og spaniere.
  Fælles for denne brogede skare er den judæo-kristne kultur, demokratisk tradition og en retsopfattelse, der bygger på frihed under ansvar i et tolerant samfund. Disse fællesskaber – eller kulturghettoer om man vil – er helt afgørende for danskeres livskvalitet under fremmede og eksotiske himmelstrøg.”

  Kommentar by A-mad — 23. marts 2018 @ 16:57

 10. Peter Wivel hævder, at ‘de fleste vil meget have sig frabedt at få deres identitet dikteret.’
  Det er ikke korrekt.

  Det korrekt er, at de fleste vil meget have sig frabedt at få en falsk identitet påduttet/dikteret.

  Medmindre man er i en selvhadskrise, er man glad for, at den anden ser ens identitet korrekt.

  Det at se og forstå den anden er også det, der benævnes kærlighed eller at holde af den anden på godt og ondt. Forældre elsker således deres børns ved at identificere deres identitet på godt og ond.

  Man hører om forskruede mødre, der for ikke at diskriminere skaber en relation til deres børn i et neutralt vacuum. De tror, at de gør noget godt ved, at børnene selv må finde deres identitet helt frit. I virkeligheden skaber de forvirrede og ulykkelige børn.

  Kommentar by traveler — 23. marts 2018 @ 17:58

 11. Onde tanker om vores nationale identitet, skyldes netop forvirring og uklarhed i det grundlæggende:at vi skal vælge, om vi vil kæmpe for det, vi kommer fra eller ej. Det kommer tættere på hver dag, der går.

  Kommentar by Uno — 23. marts 2018 @ 20:14

 12. Flydende identitet er bl. a. at føle mere pligt til at sende penge til de sultende børn i Afrika end at hjælpe ensomme danske børn af alkoholikere og stofmisbrugere få gader borte. Blot for at tage et eksempel.
  Det er også en tro på, at man er nok i sig selv, samtidig med at man render rundt til de rigtige steder på de rigtige tidspunkter med de rigtige mennesker i den rigtige påklædning og siger de rigtige tinge for at blive set og anset som en del af det rigtige selskab.
  Flydende identitet er én stor rodløs selvmodsigelse, for man er altid og vil altid være en del af et fællesskab.
  Flydende identitet er at svigte det mest nærliggende fællesskab til fordel for et fjernt, abstrakt fællesskab, som de fleste halser efter uden i virkeligheden at opnå at blive end del af.
  Det er en dyrkelse af egoet, Mennesket med stort M, samtidig med at der ingen grænser er for menneskedyrkelsen, det er Egohumanismen og Universalhumanismen på én gang.
  Det er undergangen for et folk, når den flydende identitet vinder indpas.
  Det er også et overgangsfænomen, fordi det folk der forsvinder i al den flydende identitet, efterlader et land, der bliver overtaget af et andet folk med en cementfast, ikke-flydende identitet.

  Kommentar by monse — 23. marts 2018 @ 21:04

 13. Ordet i C V Jørgensens sang “landeplage” skal opfattes i sammenhæng med det han synger lige før om hitlisterne og den blonde danske sang, fordi der ved begrebet landeplage forstås en populær hitmelodi. Hele vejen er “Det blonde danske smil” en satirisk beskrivelse af den danske måde at more sig på. Når der synges “den syvende himmel er påbudt ved lov” er det jo også bare en satirisk måde at beskrive at man som dansker helst vil have alle omkring sig med i hyggen.

  C V Jørgensens gennembrudssang handlede om en international karrieregal person kaldet “Den store Entertainer”, og han har vist aldrig skrevet danskfjendtlige tekster, selv om han har været ude med riven mod ret gennemsnitlig dansk livsstil, eksempelvis “pengebegær er hver mands eje” eller boligindretningen i Middelmands Beskyttelserum, som “balancerer i en fuldendt harmoni midtvejs mellem smagløshed og tings tyranni.”

  Kommentar by perhag — 26. marts 2018 @ 03:56

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper