27. marts 2018

Venstre-ordførere vil have et opgør med ordet ‘ghetto’: “… negativ stempling af en befolkningsgruppe”

Kursen er låst fast mod et multikulturelt ragnarok, alt imens socialkonstruktivisterne i det borgerlige regeringsparti arbejder intens på at få den helt rigtige farve Wunderbaum luftfrisker til forruden.

Der er sket meget med udlændingepolitikken siden 1990’erne, men det er i det store og hele sker på trods af det brede flertal af velmenende politikere, røde som blå. En historie fra B.dk – Politikere i Venstre vil have opgør med massivt brug af ordet ghetto: ‘Det er stigmatiserende.

“Et enkelt ord deler medlemmerne af Venstres folketingsgruppe.

Flere af partiets politikere på Christiansborg ærgrer sig over udtrykket ghetto og ser gerne, at man bruger en anden betegnelse for landets udsatte boligområder.

‘Jeg er meget ked af, at vi har introduceret ordet ghetto. Det er et stigmatiserende ord, og derfor havde jeg langt hellere set, at vi havde fundet på en anden betegnelse,’ siger retsordfører Preben Bang Henriksen (V)..

Samme opfattelse har boligordfører Britt Bager (V). Hun bruger ikke selv ordet og siger i stedet ‘udsatte boligområder’. …

‘Derudover har jeg selv talt med beboere i de boligområder, der står på ghettolisten, og de oplever ordet som meget stigmatiserende. Det har gjort enormt stort indtryk på mig, og derfor har jeg valgt at bruge et andet udtryk.’

… politikerne bør gå forrest og ændre den gængse betegnelse for landets udsatte boligområder, siger undervisningsordfører Anni Matthiesen (V), der mener, at ghetto er ‘en negativ stempling af en befolkningsgruppe’, som i nogle tilfælde er uberettiget.

[…]

Tidligere politidirektør i København Johan Reimann skrev i 2011 et indlæg hos Jyllands-Posten, hvor han opfordrede til at undlade at bruge ordet.

‘Hvorfor bruge et ord, der er med til forstærke de problemer, man forsøger at bekæmpe?,’ skrev Reimann:

‘At blive ved med at kalde et område for en ghetto, er som hver dag at sige til lille Peter i 4. klasse, at han er dårlig til matematik. Så ender han med at blive det.’ …

Flere eksperter har talt om, at en plads på ghettolisten er stærkt stemplende og kan have negative konsekvenser for boligområdets udvikling. En af dem er adjungeret professor ved Aarhus Universitet Hans Skifter Andersen…”

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/91523/trackback

32 Comments »

 1. Hvis ikke snart politikerne og så sandelig også danskerne vågner op, vil Danmark med usvigelig sikkerhed gå tabt. Her er nu sandsynligvis omkring 350.000 muslimer, de fleste børn og unge mennesker, og med en årlig nettovækst på 5 pct., som ikke er usandsynlig, vil de vokse til 1,18 mio i løbet af de næste 25 år. Imens sidder politikerne og cafelattesnakker om det nu er det ene eller det andet ord, der må benyttes. Men måske har vi kun de politikere, vi fortjener. I hvert fald har vi selv valgt dem, og vi, der ikke kommer til at opleve landets undergang, må trøste os med, at når der ikke gribes ind i tide, kommer der før eller siden en borgerkrig, og så må vi håbe, at landet derigennem kan genetableres.

  Kommentar by Anonym — 27. marts 2018 @ 11:29

 2. Med en årlig nettotilvækst på 5 pct (egenvækst + indvandring) vil de omkring 350.000 muslimer, her nu er, blive til 1,18 mio. i løbet af de næste 25 år. Men politikerne fortsætter uanfægtet deres cafelattepludren om “integration”, præcis som de har gjort det de sidste 30 år. Vi, der ikke kommer til at opleve det endelige tab af vort land, må trøste os med, at når man ikke vil gribe ind i tide, hvilket man skulle have gjort for længe siden, er der kun borgerkrigen tilbage, og når den er forbi med den rette vinder, kan vore efterkommere gå i gang med at genoprette Danmark. Måske.

  Kommentar by Jan Mølgaard — 27. marts 2018 @ 11:44

 3. Nu bliver der jo ikke halal slagtet færre geder i ghetto lejlighederne af indavlede, retarderede, kriminelle korandyrkende terrorister fordi man forbyder ordet ghetto, den dag de ovennævnte gedeslagtere er smidt ud af Danmark så kan man måske drøfte om ghetto ordet er nødvendig, dette er et desperat forsøg fra politikerne på at slette sporene efter den fejlslagne politik imod indvandring fra tredjelande, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 27. marts 2018 @ 11:46

 4. Man prøver åbenbart på at ‘løse’ en del problemer ved at omskrive ordbogen. Vi lever i et samfund der konstant spiller på følelser i stedet for fakta. Vi kan ikke begrave problemer ved, at kalde det noget andet. Den islamiske indvandring vil altid være et problem der kun vil blive større med tiden. Der er et babyboom i fuld sving i Kbh..og det er sgu ikke de vantro der skaber det boom…Desværre.

  Kommentar by P B — 27. marts 2018 @ 11:47

 5. Jeg byder da gerne ind; hvad med “område, der koster den arbejdende dansker røven ud af bukserne”.
  Venstre skal da bare række hånden ud, jeg er overbevist om, at der blandt kommentatorerne her kan fåes rigelig forslag til rammende betegnelser.

  Kommentar by Lider af danskhed — 27. marts 2018 @ 11:53

 6. Velmenende politikere???

  Venstrefløjens had til deres egne landsmænd er absolut ikke velmenende.

  Og liberal-globalisternes griskhed og skånselsløse profitjagt kan vel heller ikke ligefrem beskrives som særligt empatisk.

  Venstre viser igen-igen hvordan borgerlige globalister (der har kapitalen i ryggen) smadrer landet med dæmonisk energi.

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 27. marts 2018 @ 12:03

 7. Foreslår at man i stedet bruger ordet ” Ausländergebiet”.

  Kommentar by Rodina — 27. marts 2018 @ 12:54

 8. Jan Mølgaard Hvor har du det sindssyge tal fra? Det har vi hørt i årtier. Der er minimum 1 million perkere i Danmark.

  Kommentar by Christian — 27. marts 2018 @ 12:54

 9. Udsatte boliger? Først må man da finde ud af, om det er de udsatte eller boligerne, der er årsag til den negative stempling.
  Man kunne jo også kalde boligområderne for “Allanbo”, mere dansk kan navnet ikke blive og så skjuler man ikke, hvem der bor der.

  Kommentar by Menig 442 — 27. marts 2018 @ 13:13

 10. Svar til 7: Det er mit eget skøn, som naturligvis kan ramme langt ved siden af. Danmarks Statistik opgør på en mildt sagt utilstrækkelig måde, og politikerne, som ellers kunne forlange det rigtige tal på bordet, tør ikke. Derfor meddelte fx Søren Pind i en kommentar, at her er 270.000, og de radikale mener, antallet er under 200.000. Værst af alt er, at muslimernes aldersfordeling er helt forskellig fra danskernes, hvilket betyder, at de selv bestemmer, hvor mange de af egen vækst bliver til.

  Kommentar by Jan Mølgaard — 27. marts 2018 @ 13:18

 11. Kommentar by Jan Mølgaard — 27. marts 2018 @ 11:44

  Gid man kunne ønske, at Danmark blev genoprettet engang…

  Men en borgerkrig i Danmark – kommer ikke til at ske…måske kan vi håbe på at udviklingen i udlandet på en eller anden måde hjælper eller frelser os (ren naiv ønsketænkning), men denne gang tror jeg ikke andre hjælper os i sidste øjeblik…vi vil “gå planken ud” og gå til grunde som et dansk folk i eget land.

  Husk på at udviklingen har foregået over 30-40- år og fremover vil de nye generationer ikke kende til andet end multikultur og dens overvejende negative sider, herunder befolkningsudskiftningen. Men for den enkelte vil en stor del jo opleve gode tider, især hvis de tilpasser sig islam og shariamodellen…almindelige mennesker kan tilpasse og føje sig under de mest ekstreme forhold…de få modstandere og aktive modstandskæmpere vil blive nedkæmpet med alle midler og på alle måder og med deltagelse af alle befolkningsgrupper i landet.

  Måske kan en forening og sammensmeltning af modstand her og uden for landet bevirke et gennembrud….alene her i landet..never!

  I flere år har det været for sent…det er det stadigt.

  Se meningsmålingerne….Intet skred er at se…trods multimange påvirkninger, som allerede nu burde føre til et paradigmeskifte!

  Se til Sverige…det samme kommer til at ske her.

  Kommentar by Black Watch — 27. marts 2018 @ 13:25

 12. Udsatte boligområder. Det er da et meget rammende udtryk. Det er jo ikke småting, at disse boligområder bliver udsat for. Af de selvstigmatiserende beboere.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 27. marts 2018 @ 13:27

 13. Fortsat…Se til Tyskland i 1930´erne – her kunne et nazistisk styre helt totalt sætte sig på magten – vel at mærke hvor alle samfundsgrupper, ikke mindst kapitalen og eliten var all in.

  Det er vel på sin vis det der sker i dag…bare med et andet grundlag og baggrund..men mekanikken er den samme…alle/hovedparten løber med de relativt få førende og de sejrer, hvis økonomien og viljen er til stede og det er den jo.

  Den til enhver tid siddende og bestemmende intelligentsia uanset beskaffenhed, har altid kunnet tryne en hel befolkning…måske ikke hele tiden og uendeligt, men længe nok til at ødelægge et lands hele baggrund og grundlag…og ofte sådan, at man aldrig kommer tilbage til fortiden.

  De sidste 100 år i Europa har da i den grad forandret hele lande, befolkninger og historie…og vi almindelige mennesker og borgere har bare måttet sprælle og dø i milliontal.

  Når man vil tage et andet landområde til sig, er det første man gør, at udrydde intelligentsiaen – Nazisterne og kommunisterne gjorde det…men nu er det sgu dem der udrydder alle også sig selv!

  Kommentar by Black Watch — 27. marts 2018 @ 13:38

 14. Mon den debile Preben Bang Henriksen (V) også tror at tingenes tilstand i mellemøsten og afrika også skyldes boligmassen?

  Kommentar by Jan — 27. marts 2018 @ 14:05

 15. De omtalte politikere fra Venstre er bugtalerdukker for den organiserede islam.

  24-7 forsøger imamerne en muslimsk magtovertagelse af Danmark ved at omkalfatre de danske værdier og det danske sprog.

  Venstre er ulve i Inger Støjberg-klæder. Hun er deres maskot indtil valgdagen. Efter den, syndfloden, ligesom sidste gang. Hvis du har kærlighed til fædrelandet, stem aldrig på det parti. En stemme på Venstre, er en stemme på islam.

  Kommentar by np — 27. marts 2018 @ 14:19

 16. Vi i wiskey-bæltet bliver jo også stigmatiserede – og vi føler os stigmatiseret. Samfundet tvinges os på en eller anden måde til at drikke wiskey hele dagen.
  Det bør fremover kaldes “G og T bæltet”, det er jo mere solidarisk, Ikk ?

  Kommentar by oppeheimer fan — 27. marts 2018 @ 14:50

 17. Det er IKKE det Danske samfund der har stemplet dem. Det er den gennemsnitlige opførsel fra beboerne i ghettoerne der har stemplet dem.

  Vores kultur er bedre end deres. Det kan der ikke herske tvivl om!

  Kommentar by santor — 27. marts 2018 @ 15:16

 18. 8. Menig 442.

  “Allahbo” Det kunne også være Shariabo, Shariaparken, Shariavænget.
  Det er jo fredens religion der er tale om.

  For mig må det godt stå Indavl, eller Pædo, Halvmåne, Kebabrulle, i stedet for Sharia.

  Til Løkke og co.
  Manner for satan, der er nok af muligheder, det skulle da ikke kunne tage hele dagen, for sådanne akademiker at finde ud af. Men Flødedengsen, SPP og Olga´s Moder ZS, vil nok ikke være med. Så de akademiske evner rækker nok ikke.

  Kommentar by Sindsro — 27. marts 2018 @ 16:02

 19. Man kunne kaldet det. Besatte områder.

  Kommentar by XXXXX — 27. marts 2018 @ 16:23

 20. Hvad med at vi kalder det for “kulturberigelse”, “ny-dansker” eller “multikultur”? Vi kunne også prøve at vinklen sagen med at det er vores egen skyld fordi vi prøvede at redde deres røv ved at gå i krig eller noget med at den hvide mand har udnyttet den sorte mand? Tror i hvert fald at det forplumre debatten så meget at den sunde fornuft ingen chance har. FLOT!!!!

  Kommentar by Frafalden Moderat — 27. marts 2018 @ 17:03

 21. Svar til Black Watch: Måske ikke en borgerkrig som fx den amerikanske, men lovløse tilstande, hvor væbnede grupper har frit spil, og hvor danskere og muslimer forskanser sig i hver sine områder. Kaos, konflikter, kriminalitet og tomme offentlige kasser er, hvad der venter vore efterkommere.

  Kommentar by Jan Mølgaard — 27. marts 2018 @ 17:38

 22. Hvornår fusionerer Venstre med Det Radikale Venstre?

  Kommentar by 4760 — 27. marts 2018 @ 17:41

 23. Svar til 21: Oprindelig var de to partier ét parti,og tiden synes inde til at de igen bliver det. Det Konservative Folkeparti kan passende følge med.

  Kommentar by Jan Mølgaard — 27. marts 2018 @ 18:52

 24. Der er kun diminutive forskelle på de såkaldt borgerlige og venstrefløjen, i deres knæfald og lefleri for islam. Resultatet er det samme; en vestlig samfundsorden og tusindeårig kultur i ruiner.

  Det er svært at fatte og ligeså svært at kapere, men kendsgerningen er, at vi er på ned i lortet – og nu går det stærkt. Spørgsmålet er, om vi efterhånden er blevet så elendige nogle svagpissere, at vi fortjener at uddø..?
  Man savner i hvert fald en logisk forklaring på det der foregår.

  Kommentar by Bror Lerbror — 27. marts 2018 @ 19:19

 25. Lad mig parafrasere William Shakespeare (Romeo & Julie):

  Det, vi kalder en ghetto,
  /vil hensygne i ækel, islam
  hvad det end den kaldes.

  Kommentar by Thorbjørn — 27. marts 2018 @ 20:16

 26. Kommentar by Jan Mølgaard — 27. marts 2018 @ 17:38

  Fuldstændig enig…det har jeg flere gange skrevet om herinde – men en borgerkrig hvor formålet af alle danskere målrettet er befrielse og udsmidning af muslimerne, kommer aldrig til at ske.

  Vi får det scenarie du så rigtigt beskriver.

  Det vil vi også se i andre europæiske lande – Vesten som vi kender til det idag vil gå til grunde og vi vil få mellemøstlige dysfunktionelle samfund, armod og fattigdom, terror, vold og krig.

  Kommentar by Black Watch — 27. marts 2018 @ 21:23

 27. Der er nok ikke 1 million perkere, men de udgør gennemsnitligt minimum 20% af de personer man ser i bybilledet.
  Her i Region Hovedstaden mellem 10 og 90%, afhængigt af hvilket kvarter.

  Det skyldes de rigtig mange gamle, som aldrig kommer ud.
  Når de er uddøde vil danskerne kun udgøre 75-80% af befolkningen.

  Kommentar by Træt — 27. marts 2018 @ 22:32

 28. Flertallet af vælgerne har valgt disse politkere til Folketing og regering, som simpelthen ikke har de fornødne evner til at lede et land.
  Det er derfor vælgerflertallet, der ansvarlige i sidste ende. Hvis man vil bruge sine sanser og tænke selv, kan man godt gennemskue de evnesvage politikere, men det vil vælgerflertallet åbenbart ikke.
  Jeg er enig med Jan Mølgaard og flere, landet er i frit fald mod lovløse tilstande med væbnede grupper, korruption, anarki og kaos. Total mellemøstlig og afrikansk kulturberigelse.
  En egentlig borgerkrig, hvor danske borgere tager magten og genopretter landet kræver vilje til både at tænke og handle som folk, og en sådan vilje findes desværre ikke.
  Demokratiet har endnu engang vist at være en ringe styreform. Muligvis den mindst ringe, som nogen vil hævde, men ikke desto mindre ringe.

  Kommentar by monse — 27. marts 2018 @ 22:42

 29. En krig skal ikke udkæmpes mellem mennesker, men mellem tanks, fly, droner og robotter.
  Vi skal bruge nogle få superveltrænede og veludrustede divisioner til at rydde Danmark for perkere, og en bevæbnet etnisk dansk civilbefolkning mens det foregår.
  Den dag vil komme hastigt, vi skal bare fjerne folketinget for at sætte det i værk. Vi kan eventuelt erstatte det med et andet, men alt der er derinde nu skal ud på den ene eller anden måde.

  Kommentar by Christian — 27. marts 2018 @ 22:47

 30. Og alt imens stemmer mongol danskerne igen på mongolerne i Venstre og de konservative. Vi kommer aldrig videre når ca. 80% af danskerne bliver ved med at stemme for mere islam og flere muslimske terrorister og voldspsykopater.
  Danskerne er ubetinget verdens dummeste folkefærd.

  Kommentar by Piphans — 28. marts 2018 @ 00:24

 31. Man kunne vel kalde ghettoer for etagemøddinger, perkerbydele eller fejlfarvekasser.

  Kommentar by Nielsen — 28. marts 2018 @ 06:31

 32. Jeg vil gerne have et opgør med ordene:

  Racist
  Nazist
  Fascist
  Kapitalist
  Imperialist
  Kolonialist
  Materialist

  for ikke at tale ordene:

  Asocial
  Amoralsk
  Intolerant
  Usolidarisk
  Reakstionær
  Undertrykkende
  Egoist

  Kommentar by Henrik Gøtke — 29. marts 2018 @ 02:11

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper