25. april 2018

Bent Dahl Jensen, Netavisen Sameksistens: “Problemet… er, at muslimer kommer for lidt til orde.”

Bent Dahl Jensen er aktiv i Kirkeligt Medieakademi, og redaktør for Netavisen Sameksistens. Kristeligt Dagblad varedeklarerer ikke Dahl Jensens undersøgelse, selvom vi tydeligvis har at gøre med en aktivistisk journalist til venstre for virkeligheden.

Han opfordrer til oprettelse af ‘efteruddannelseskurser’ til journalister, så de kan lære mere om Islam og muslimer. Hvis man ser ser bort fra den selvmorderiske økumeniske kontekst, så kunne mere viden faktisk være en vej frem. Så for min skyld ingen alarm. Det er langt mere befordrende for den politiske debat, at man spørge herboende muslimer om Islam, end skolede organisationer, tilfældige forskere eller politikere før det næste valg.

Interview set i hos Kristeligt Dagblad – Medierne er for dårlige til at tale med muslimer i debatten om islam

“Redaktør Bent Dahl Jensen, hvad er problemet med mediernes dækning af islam og muslimer i Danmark?

En stor del af dem, der bruges som kilder, er politikere. Problemet i den sammenhæng er, at muslimer kommer for lidt til orde.

… jeg synes helt klart godt, at man kunne tænke muslimer mere ind i den øvrige dækning.

Medierne kunne for eksempel dagen før den muslimske eidfest skrive, at der i morgen er eidfest, og derfor kan der være ekstra ventetid på en taxa, da mange muslimske taxachauffører holder fri…

… Nogle gange synes jeg godt, at man kunne have en mere kritisk tilgang til politikernes forslag. … Jeg savner en mere kritisk holdning til de politiske diskussioner om islam.

Derfor kunne jeg godt tænke mig et mere nuanceret billede af muslimer.

… Jeg ved godt, at det er en generel anke mod pressen, at den skriver kritisk, men jeg synes stadig, at man kan gøre noget for at nuancere debatten, og negativ social kontrol er noget, som foregår i stort set alle miljøer.”

(Særtryk af medieanalyse af danske mediers omtale af islam og muslimer i Danmark, 2016, s. 8)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/92036/trackback

20 Comments »

 1. Jeg synes allerede det skrives alt for meget om muslimer…..

  Kommentar by redneck — 25. april 2018 @ 11:51

 2. Hvis den foreslåede uddannelse i korandyrkning for de venstresnoede journalister oprettes skal de vel også lære Arabisk i skrift og tale, nåh nej de indavlede, retarderede, kriminelle korandyrkende terrorister er analfabeter, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 25. april 2018 @ 12:03

 3. Uddannelsen/udannelsen, (dis)kurset må vel også indeholde musikundervisning, så deltagerne lærer at finde den rigtige tone i debatten.

  Kommentar by barfbag — 25. april 2018 @ 12:10

 4. “em>Medierne kunne for eksempel dagen før den muslimske eidfest skrive, at der i morgen er eidfest, og derfor kan der være ekstra ventetid på en taxa, da mange muslimske taxachauffører holder fri…”

  Man ser det for sig. Politikens debatredaktør kommer på overarbejde, fordi hen skal læse sig igennem 122 debatindlæg der beklager sig over mediernes “stigmatisering” af muslimer som taxachauffører …

  Kommentar by DavidK — 25. april 2018 @ 12:56

 5. Ham og hans skulle fandme i en blender, så kunne man fodre svin med produktet – Råvarer er der et enormt udvalg af – landet er fyldt med den slags mennesker og deres destruktive adfærd og ytringer…islam vil skide ham et stykke når det kommer til stykket – uanset hvor meget han pleaser dem.

  Kommentar by Black Watch — 25. april 2018 @ 13:10

 6. “… kunne mere viden faktisk være en vej frem.” Ja, hvis det var reel viden om islam, men med folk som Bent Dahl Jensen involveret, så bliver det nok Sherin Khankan/Tariq Ramadan-stilen, og så er vi lige vidt.

  Kommentar by Hr. Snusk — 25. april 2018 @ 13:33

 7. “Efteruddannelse af journalister, så de kan lære om islam”. Giv dem hver et eksemplar af Koranen og send dem på betalt studietur til den islamiske del af verden, gerne betalt af statskassen.

  Kommentar by Jan Mølgaard — 25. april 2018 @ 13:37

 8. Faktisk er manglende oplysning om islam nok det største svigt af alle inden for public service. Især i tv-medierne.

  Kommentar by ino — 25. april 2018 @ 13:52

 9. Skal vi nu ikke blive faerdige med det muslim pjat.En person kommer til Danmark,hvor Dansk lov skal foelges. Denne person efter at have faaet al mulig hjaelp, muligt med hensyn til eksisterende love ,uden i oevrigt nogensinde at have bidraget til det samfund han/hun har invaderet,med disse menneskers konstante paaberaabelser af aere og respekt,ville det ikke vaere rimeligt om de fulgte deres egne meninger og rejste igen,jeg mener “aere” “respekt” langt fra synonymt med deres opfoersel.

  Kommentar by dunk — 25. april 2018 @ 13:56

 10. Hør nu her. Sådan ser verden ud i sort og hvidt. Der er de -rettroende- og så er der de – vantro-. Hvad de vantro render rundt og tænker og gør er sådan set ligegyldigt, med mindre det passer ind i de -Rettroendes- tankegang om erobring. Blandt de rettroende er der igen en splittelse imellem den store profets efterfølgelse i Khalifatsammenhæng. Det er – Sunni (som kaldes sædvanen og de 4 retsskoler- i shariaret-Guds vej)-, og så er der -Shia- som kort beskrevet er Shi ali. (DVS Ali,s parti). Enhver -rettroende- ved jo godt at jorden er flad, for således er det tolket i Koranen, og så må det jo passe. Er der noget der går galt så er det helt sikkert Jødernes skyld (Hvis f.eks en rettroende brækker benet), for det er så dejligt let at have en -prygelknabe- man kan lette alt ansvaret overpå, når man i sin totale medmenneskelige ansvarsløse tankegang i forhold til vantro, koran/Hadith mæssigt ikke har tilladelse til rette sig ind efter vantro tankegang, for ikke selv at havne i båd med en vantro også rent mentalt. Så bare giv Jøderne skylden. De kristen er sådan set ret nemme i den forbindelse, de er i Deres evige selvkritiske- splintre og bjælke- øjne slet ikke istand til at give andre ansvaret for en missære, som de hele tiden ret eller især uretsmæssigt set giver dem selv og alle andre kristne som dem selv. Det giver dem heldigvis en yderst kortsigtet tankegang og indskrænket åndelig virkelighedsopfattelse. Men verden ser altså sådan ud- Shia imod Sunni i skaklignende millitær og tankegangs konflikt i hele Mellemøsten, hvor Jødernes Israel altid kan bruges som hadaflad, imens man totalt uansvarligt overfor alle andre end rettroende, indretter verden ud fra denne shai/sunni tolkning. Giv Vesten noget billig olie og de glemmer alt om ansvar og frihed på Deres egne præmisser og kan tankemæssigt set som åndelig prostituerede købes til at brødføde en konflikt, og overbefolkning, som åndsmæssigt transporteres til Deres verdensdel både som mennesker og dermed tankegang. Sådan ser verden ud Islamisk. Det er den tankegang som Bent kan skrive om herfra og til helvede med diverse ærlige Imamer, o.a med islamisk baggrund. At Bent ikke vil åbne øjne og øre og lære noget som helst fra virkelighedens verden der hvor Islam tænke og taler, skal andre sagesløse mennesker af frittænkende natur selvfølgelig ikke belemres med, fordi idiotiet åbenbart lyser ud af de snævertsynende kristne åndtumper på toppen, som åbenbart lader alle Islams ofre i stikken med Deres idiot undren over selvfølgeligheder inden for Islams verden, som om det kunne ændre den islamiske virkelighed. Jeg opgiver totalt en pædagogisk indsats overfor disse kristne idioter, men håber de er et mindretal i den danske folkekirke- jeg ved heldigvis at de amerikanske er en del mere agt og vagtpågivende overfor Islam, og at den ortodokse kirke også er det, men altså. For alle andre- Islam er en “Usekulær diktatorreligion med en Profet “Fuhrer” ideal (Befal og vi følger…sig det på tysk), hvis eneste tomhjernede formål er underkastelse af verden, indtil vi alle dør af dumhed. Fat det Bent eller lad være med at spilde tiden på selvfølgelighedsundersøgelser af hvor ligegyldigt vi begår civilisationsselvmord (Indtil nogen tager sig sammen og stopper denne religiøse ondskabsfulde religion….det ansvar ligger selvfølgelig Bent fjernt. Derfor drop denne hjernedøde interesse for, hvad han mener).

  Trods alt. God onsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 25. april 2018 @ 14:11

 11. (I kan jo læse Naser Khader, Ahmed Akkari erindringer, eller andre der advare os…..og så er der jo digterspirevippen Hassan et eller andet. Ellers se Submission på youtube, hvis den stadigvæk er der)

  Kommentar by Michael Unna — 25. april 2018 @ 14:34

 12. PS fra 10: Efter Profetdiktatorens død, blev Muhammedanerne splittet i 1) Sunni- betyder sædvanen. DVS det blot var en samling af forskellige Imamhøvdinge, hvor Uthmann stod for samlingen af Koranen ifølge den Islamiske myte, og så
  2)Shia. Dem som mente at Ali, som havde en eller anden familiær baggrund fra Diktatorprofetten, og efter et eller andet slag, blev Ali slagtet, og gjort til Matyr af SHi-A (ali) muhammedanerne.

  Saudi Arabien står som overhøjhed i den strengeste retsskole- wahhabiterne, af de 4 retsskoler, som beskytter af Mekka og Medina, og dermed Sunnihøjborgen (ligesom Vatikanet for katolikker).
  Iran står som den stærkeste repressentant for Shia-muhammedanerne. Sån er konstruktionen på Verdensplan. Begge systemer temmelig rigide og fordummende i Deres selvforståelse, men desværre millitært dygtige i mental erobring, og oprustende millitært på Verdensplan.

  Kommentar by Michael Unna — 25. april 2018 @ 16:10

 13. Hvad får dog unge mennesker til at spilde tre år af deres liv , på et specialarbejderkursus, der kan overståes på 14 dage?
  Er det for at bilde dem ind at sharialudere og shariaalfonser ikke er vanvittige nasserøve med kontroversielle afvigende terroristtilbøjeligheder?
  De bliver i hvert fald ikke klogere men fodrer bare på afdankede “journalister” der ikke kan finde beskæftigelse andre steder, et paradis for arbejdssky personager.

  Kommentar by Isabella — 25. april 2018 @ 17:01

 14. Jeg er godt klar over, hvad der er at vinde ved at sige sådan, og at man rent faktisk kan leve af det. Men jeg forstår ikke, hvordan man kan bevare selvrespekten.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 25. april 2018 @ 17:27

 15. Muslimer er ikke det reelle problem. – Det virkelige problem er de danske landsforrædere , som har ” ÅBNET GÆRDET” for dem. – Manglen på døde nyhipoer er det virkelige spotligtproblem. “Ære være Holger Danske gruppens MINDE”.

  Kommentar by dansker — 25. april 2018 @ 17:54

 16. Fakta er jo, at der altid står danske talende og skrivende hjælpetropper klar til at assistere muslimer og de er bare så gode til det. Så hvorfor skulle muslimer selv sige, hvad de mener med stor risiko for at dumme sig.
  Nytolkning af koranen uden de straffemetoder, som er grundlaget for deres sammenhold, det er jo på sinkestadiet.

  Kommentar by Menig 442 — 25. april 2018 @ 18:10

 17. Enig med Menig 442 (16)
  Som bekendt har Islam en række forskrifter for, hvordan den troende kan og bør narre den ikke-troende når som helst det gavner Islams sag. Metoderne kendes under betegnelser som Taqiyya (shia), Kitman, Tawriya og Muruna (slå dem selv op for nærmere detaljer).
  Under den igangværende Jihad i Europa ser vi gang på gang, hvordan muslimerne mestrer kunsten at narre os ikke-troende, og det mest imponerende er deres dygtighed til at få os ikke-troende europæere til at narre os selv.
  Det er netop hvad der sker hver gang en dansk politiker, journalist, forsker eller anden meningsdanner udtaler sig om Islam uden nogensinde have sat sig ind i, hvad Islam er for noget. Muslimerne griner i skægget så moskeen gynger.
  Tænk at europæerne er så store idioter, at muslimerne ikke engang selv behøver have besværeret med narre dem. Europæerne gør gladeligt arbejdet for muslimerne!
  På den baggrund kunne det – i hvert fald i teorien – være et fremskridt at lade muslimerne selv komme til orde.
  Så ville de i det mindste selv skulle gøre arbejdet med at narre de ikke-troende, og måske ville de komme til at afsløre sig selv oftere, end tilfældet er nu, hvor de kan lade deres europæiske talsmænd og -kvinder føre ordet for dem.

  Kommentar by JMR HH Jr — 25. april 2018 @ 19:48

 18. Han skriver om “sameksistens” på tværs af grupper. Ser man på muslimerne isoleret set så har antropologerne Carl Salzman i “Culture and conflict in the middel east” og Charles Lindholm i “The Islamic middel east -tradition and change” set på om der er et civilsamfund i disse kulturer hvor de mødes i foreninger, laver frivilligt arbejde mm. Det er der ikke. De gifter sig heller ikke med hinanden men mod familien fordi de ser hinanden som fremmede. Harvard prof Robert Putnam har set på effekterne ved multikultur i USA og fundet det fremmer anti-social adfærd, får folk til, at miste tillid til alle mennesker, vende samfundet ryggen.
  Hvordan tror han, at sådanne lukket kulturer kan åbne sig op i et miljø, som er endnu mere fremmede? Han virker selv som en del af problemet når han har masser empiriske data imod sig.

  Kommentar by Thorsted — 25. april 2018 @ 22:07

 19. 5 Black Watch

  “Ham og hans skulle fandme i en blender, så kunne man fodre svin med produktet” – Helt ærligt B W, synes du ikke at svinebønderne er hårdt nok ramt i forvejen; jeg tænker på krisen i landbruget ? – Og kunderne/varedeklarationen, jeg tør slet ikke tænke tanken til ende: Denne flæskefars indeholder rester af Bent Dahl Jensen!
  Og hvad med de andre personager du har i tankerne ? – Hvad nu hvis det kommer frem, at der har sneget sig, rester af forfatteren Carsten jensen, med ned i medisterpølsen – Usælgeligt! – “Rønn Hornbech Sylten” kunne måske blive et brand ? – Men nej, Det går sgu ikke Black Watch, sorry!

  Kommentar by T. Flodur — 26. april 2018 @ 00:37

 20. Jamen hvad andet er der at sige. Støt SIAD alt det I kan. God torsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 26. april 2018 @ 05:31

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper