8. august 2018

Lillelund om medier: “… ingen bevarer ædruelighed nok til at spørge, om de stramninger så virkede”

Det er svært at beskære Lillelunds klummer, for han har en særlig evne til at komprimere mediekritik med velvalgte eksempler. I sidste uge rettede han fokus på den journalistiske ensporethed, der gør at de kritiske spørgsmål aldrig stilles fra højre flanke. Endnu en knivskarp klumme af Niels Lillelund – Vi vil hellere skelne mellem passende og upassende end mellem sandhed og løgn (5. august 2018)

“… den religiøse reference må fastholdes. Det gælder politikere og ikke mindst den presse, der skulle skelne mellem sandt og falskt, men hellere skelner hellere mellem ondt og godt, passende og upassende.

Derfor er der spørgsmål, der stilles, og spørgsmål, der ikke stilles. Når Inger Støjberg byder på lagkage efter de berømte 50 stramninger (nu mener hun vistnok at være nået til 98), falder folk over hinandens krokodilletårer for at tilkendegive deres forargelse; den religiøse rus raser, og ingen bevarer ædruelighed nok til at spørge, om de stramninger så virkede, for stramninger er onde, og ingen journalist ser det som opgaven at spørge de onde, hvorfor de ikke er så onde, som de siger, de er – det manglede bare.

Derfor kunne Venstre slippe afsted med at gå til valg på en straksopbremsning og kort efter åbne ladeporten for migranterne på motorvejen; ingen spørger til det, for lukkede grænser er onde, og det kan ikke være en journalistisk opgave at spørge en ond regering, hvorfor den ikke er så ond, som den sagde, den ville være.

… i stedet får vi stene for brød, gode historier fortalt af gode mennesker.

Historien om de syriske flygtninges overmåde kompetencer, deres høje uddannelser, medicinske grader etc. var jo f.eks. en god historie og overmåde passende, plantet og viderekolporteret af gode viljer – indtil sandheden kom for en dag, og det viste sig, at de faktisk ikke var hjernekirurger alligevel. Ikke engang noget derhenad. Men det anfægtede ikke de gode viljer. Ingen sagde: Dette er galskab, som manden i Scientology. I stedet fortæller man flere gode historier som f.eks. den om, at ‘danskerne’ får flere børn, hvad der vil kræve mange flere børnehaver.

ingen journalist ulejligede sig med at slå efter hos Danmarks Statistik, hvor man kan konstatere, at der nok fødes flere børn i Danmark, men det er ikke danskere, der føder dem… Men hvorfor skrive om det, det er ondt og upassende”

(En Ritzau-historie på Fyens.dk, 28. juli 2018; Se evt. KSD)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/94066/trackback

21 Comments »

 1. Selv om vi har hedebølge, bliver der lagt i kakkelovnen hver eneste dag.

  Kommentar by Catfish — 8. august 2018 @ 16:56

 2. Kunne man dog bare nøjes med at betale til Lillelund og gerne også Ulrik Høy, Jalving mfl, men man kommer jo til at betale til alle de mange, som arbejder benhårdt for, at alt det som de få advarer imod, skal lykkes! At Berlingske skulle være konservativ er vist et løst rygte fra før de udråbte A.P.Møller som værnemager og værre og jp blev jo opkøbt og lukket ned af politiken.
  Burde de få retskafne egentlig ikke tage og skifte medie!?

  Kommentar by Mvjensen — 8. august 2018 @ 17:14

 3. Selvreflektion og ærlighed generelt er ikke de kulturradikales stærke side. Nærmest helt fraværende. Og det er jo ikke så sært, når deres urimelige adfærd sjældent/aldrig får direkte konsekvenser for dem. Nu er f.eks. Twitter også begyndt at lave historierevisionisme, så f.eks. den, hos New York Times, nyansatte asiatiske journalist Sarah Jeoung, får fjernet sine tidligere anti-hvide tweets.

  Kommentar by Hr. Snusk — 8. august 2018 @ 17:20

 4. Hvorfor ser man aldrig Niels Lillelund og andre debattører af samme støbning i debatprogrammer som Clemens, Debatten og Deadline?

  Okay, dumt spørgsmål…

  Kommentar by Revisoren — 8. august 2018 @ 17:30

 5. Toppen af poppen sidder på Christiansborg og styrer udviklingen i den muslimske indvandring hvor politietaten får ordre til at nedtone efterforskningerne af diverse perverse voldtægter, bande skyderier, narkohandel samt terror plus at de indhyldede ikke behøver at røre en finger for at modtage diverse velfærdsgoder, denne deroute kan ikke retfærdiggøres over for landets indbyggere der betaler hele gildet, halver taburetterne i folketinget og skær overflødigt flæsk af i den offentlige sektor inklusiv opgangs ambassadører, rollemodeller og de konsulenter der ernærer sig som suge maller, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 8. august 2018 @ 17:56

 6. Tjah. Hvilket medie beskæftiger sig med Tommy Robinsons løsladelse????
  Har hørt at DF selv vil starte et nyhedsmedie, for at imødegå MSM (den almindelige presse) enøjede syn på tingene. Har I hørt noget i den anledning?

  Kommentar by Michael Unna — 8. august 2018 @ 17:58

 7. #6 Michael, næh men jeg kunne forestille mig at det udelukkende skal bruges for at hjælpe deres pampere på Christiansborg. Altså ikke nødvendigvis Danmark.

  Kommentar by Hr. Snusk — 8. august 2018 @ 18:16

 8. > Michael Unna

  Det hedder https://ditoverblik.dk/
  Jeg hørte det omtalt forleden på en af de skatteyderbetalte TV stationer. ;)

  Kommentar by Erik — 8. august 2018 @ 18:20

 9. =>6. https://ditoverblik.dk

  Kommentar by barfbag — 8. august 2018 @ 18:20

 10. Venstrefløjen som vi kender den.

  https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE10790492/den-britiske-premierminister-kraever-undskyldning-fra-boris-johnson-efter-klumme-om-dansk-burkaforbud/

  »Muslimske kvinder får deres burkaer revet af på vores gader, og Boris Johnsons respons er at håne dem for at “ligne postkasser”,« siger medlem af parlamentet for Labour David Lammy ifølge BBC.

  Revet deres burkaer af? Hver eneste gang, hver eneste fucking gang viser det sig at være løgn. Men de tolerante anstændige idioter er fuldstændig ligeglade med sandheden.

  Kommentar by Hr. Snusk — 8. august 2018 @ 18:38

 11. Hvad med en overskrift som:

  “Migrantboom kan sætte den offentlige sektor under pres”. Nå, nej så er man jo ond.

  Så også Tv2 fake news i går. Den sædvanlige Trump-bashing fordi han er så ond at ikke kan lide Califoniens miljølovgivning. Han er “ond” fordi han ved ødelægge miljøet og alle “eksperter” er enige om at han lyver løs.

  Kommentar by kenneth — 8. august 2018 @ 18:53

 12. Det er i grunden mærkelig, at mainstream journalister stadig holder det stigende antal børnefødsler tæt til kroppen og nøjes med at kalde det glædeligt, for vi er jo kommet over bakketoppen og nu triller kulturberigernes afkom jo ustoppelig der ud af.

  Kommentar by Menig 442 — 8. august 2018 @ 19:38

 13. Jeg var i aften tvangsindlagt, til at se med på nyhederne på DR1 og TV2:

  Det var total ulideligt at se og høre, hvordan begge kanaler nærmest vred indvoldene ud af sig selv, for IKKE at berøre alle de temaer, som ellers for de fleste i Danmark ringer på de allerhøjeste alarmsirener!

  Jeg følte mig hensat til et børneprogram, hvor det for ALT i VERDENEN gjalt om IKKE at vise børnene vej, men overdænge dem med ALDELES selvpromoverende ligegyldigheder, som de fremover BESTEMT måtte følge, hvis de “ville kunne snakke med” på …..

  FØJ for en bræk fremkaldende oplevelse!!!!

  Kommentar by Anonym — 8. august 2018 @ 21:34

 14. Er der nogen der mener Rasmus Paludan trækker for meget på politiets ressourcer?
  Det indtryk får man af artiklen
  https://www.bt.dk/krimi/koebenhavns-politi-har-rykket-ud-45-gange-til-en-enkelt-borger

  Kommentar by k m. — 8. august 2018 @ 21:58

 15. Mon ikke det går den gode Lillelund som det gik Hedegaard på berlingske og andre,Berufsverbot pga upassende holdning til besættelsesmagten og samarbejdspolitikerne ?

  Kommentar by Islambert — 8. august 2018 @ 22:36

 16. Danskerne altså de rigtige vil kun føde færre og færre børn, fordi hvilket fremtid er det lige man sætter børn til verden i

  Kommentar by Prebber — 8. august 2018 @ 22:37

 17. https://www.fyens.dk/Danmark-Kultur/Politisk-propaganda-tog-overhaand-i-Boxen/artikel/3275465

  Kritik af koncertens politiske overtoner fra roger waters (Pink Floyd) – Han har på sine gamle dage blevet helt ekstrem…lidt lige som Trump…Men jeg vil hellere have en Trump end en hallalhippie som waters..en animal farm ekstremist – Bliv væk fra hans koncerter!

  Kommentar by Black Watch — 8. august 2018 @ 22:39

 18. -> Black Watch

  Har en kladde parat. Tak for tippet.

  Kommentar by Kim Møller — 8. august 2018 @ 23:24

 19. Jeg tror ikke Danmark og vesten undgår et opgør med Islam på en eller anden måde.

  Derefter kommer spørgsmålet om hvordan nye samfund indrettes.
  Er det nok med en nutidig Nürnberg proces, hvor enkelte hovedansvarlige dømmes?

  Hvordan sikrer man en troværdig, neutral presse fremover?
  Forestil Jer man fængsler chefredaktøren på X-avis. Det nytter jo ingenting hvis der sidder 50 røde journalister i kulissen som får lov at føre avisen videre i samme ånd som chefredaktøren ønskede.

  Man siger politik er det umuliges kunst, men nu hvor vi står på randen af noget altødelæggende, er tiden måske kommet til nytænkning.

  Hvis vi fortsætter som nu, kan maskerede venstrefløjs psykopater sparke tilfældige mennesker til plukfisk uden at blive retsforfulgt,
  fordi vi er endt med et politisk farvet politi og retsvæsen.

  Jeg ved ikke hvordan vores forfædre opfattede hinanden, men opdeling i rød og blå blok er en forholdsvis ny ting i menneskets udvikling.

  Uanset hvordan vores fremtid bliver med Islam vil tilhængere af socialisme fortsætte sin voldelige kamp mod resten af befolkningen.

  Det er et stort emne at bringe op på en lummer torsdag, men I har godt af noget at tænke over.

  Kommentar by k.m. — 9. august 2018 @ 10:03

 20. Kommentar by k.m. — 9. august 2018 @ 10:03

  Godt skrevet KM!

  Lige på sømmet med det her om socialismen.
  Disse umennesker har i de sidste 125 år konstant fundet på begrundelser for at ramme andre dele af befolkningen…man er sågar villige til at fornægte og hykle om egne standpunkter og politikker og opfinde den ene uhyrlighed efter den anden for at ramme deres medmennesker, der ikke deler deres meninger og tro..en grund skal de nok finde…Da islam kom på banen med alle de eksistentielle problmer for den oprindelige befolkning…så tog man det til sig og valgte side og kører nu ud af tangenten…indtil også dette vanvid får en ende…og så er der nok en anden dagsorden at overfalde…man har jo nu Trumpismen at italesætte og hade…Socialister er ikke medmenneskelige og humanitære…de er smålige, misundelige og hadefulde undermålere…det som de ynder at kalde sådan nogen som mig og andre…men som de selv er.

  Kommentar by Black Watch — 9. august 2018 @ 11:08

 21. 13 Kommentar by Anonym — 8. august 2018 @ 21:34:

  Det som “du” skriver, er ordret det som jeg skrev på samme tid, men som ikke kom frem.
  Jeg ved ikke hvordan jeg skulle kunne skrive i dit navn, eller om du/andre/andet har spillet systemet et pus?

  – bare for at forebygge eventuelle misforståelser over for Anonym, hvis da ikke også Anonym var tvangsindlagt til selvsamme udsendelser? ;-)

  Kommentar by Anonym — 9. august 2018 @ 17:04

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper