29. august 2018

Politiinspektør om bilbrande: “… det overrasker mig, hver eneste gang, det sker… kan jo gå helt galt. “

For et par dage siden bragte Kristeligt Dagblad en artikel om sommerens mange påsatte bilbrande i København, hovedsageligt Nordvest og Nørrebro. Avisen citerer to eksperter. Sociolog Aydin Soei (med iransk baggrund) er overbevist om, at bagmændene er ‘frustrerede etniske minoritetsunge’, og selvom det er upræcist, så er det trods alt bedre end bortforklaringen fra professor Dominique Bouchet, der ser bilbrande som udtryk for ’stigende individualisering’. Når unge muslimer eller venstreradikale brænder biler af, så tales der udenom på fakulteterne.

Ekstra Bladet lister 30 bilbrande i København i denne måned, men tør ikke rigtigt konkludere. Politiinspektør Peter Dahl er overrasket, for bilbrande ‘kan jo gå helt galt’. Fra EB.dk – Politichef advarer: Det kan jo gå helt galt.

“Otte biler er brændt af, et ukendt antal gerningsmænd på fri fod, og politiet famler efter et motiv.

Det er realiteterne efter en ny række bil-afbrændinger i København natten til i søndag.

– Det er fuldstændig ude i hampen, at nogen kan finde på at rende rundt og tænde ild i Københavns gader. Jeg må bare sige, at det overrasker mig, hver eneste gang, det sker, at man overhovedet kan finde på det, siger Peter Dahl, ledende politiinspektør og chef for beredskabet i Københavns Politi. …

– Hvis der er tale om drengestreger, hvad vil du så sige til gerningsmændene?

– At de virkelig ikke tænker sig om. Heldigvis er brandene indtil videre blevet opdaget hurtigt, så det kun har spredt sig til andre biler. Men det kan jo gå helt galt. Det værste, der kan ske, er at det breder sig til beboelse. Det er virkelig ikke noget at spøge med, siger Peter Dahl og opfordrer beboere i området til at kontakte politiet, hvis de ser noget mistænksomt.”

(Gøteborg, august 2018; Foto: Gates of Vienna)

“Bilbrande og andre optøjer i udsatte boligområder er næsten altid antændt af unge vrede mænd – jeg kalder dem modborgere – som føler, at de betaler et ekstra gebyr i indsatsen for at skabe sig et godt liv, fordi de har minoritetsbaggrund. Måske føler de, at de har sværere ved at få en praktikplads og et job end etnisk danske unge. Og måske føler de, at politiet går målrettet efter dem, fordi de bor i et udsat boligområde, og så reagerer de på denne måde. … Det er ikke tilfældigt, at det finder sted i disse områder, hvor der er mange frustrerede etniske minoritetsdrenge. (Aydin Soei, sociolog)

Vi har i mange år været udsat for en stigende individualisering, der nu går ud over respekten for fællesskabet og autoriteter. Flere mennesker opfatter sig som individ eller gruppe fremfor som en del af et samfund, og på den måde bliver det offentlige rum menneskets egen lille legeplads. Man brænder en bil af for at blive underholdt eller for at markere sig og genere andre. Og bilbrandene er langtfra eneste eksempel, og man kan ikke bare reducere det til et integrationsspørgsmål. Det er derfor samfundets sammenhængskraft, der trues, og man oplever lignende handlinger på alle niveauer i samfundet. … biler er tilgængelige og står der i gaderne, hvor man hurtigt kan rykke ind og ud. Det er en vanvittig ting at gøre, for man destabiliserer hele lokalsamfundet.” (Dominique Bouchet, professor)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/94628/trackback

29 Comments »

 1. OFF TOPIC: Tv2 news fortalte at der var ca. 800 såkaldte højreekstremister i demoen i Chemnitz forleden. Fra Pam Geller: Twitter video længere nede på siden viser et andet antal. https://gellerreport.com/2018/08/germnay-protests-migration.html/

  Kommentar by Lightmann — 29. august 2018 @ 03:26

 2. I Sverige følger bilbrandene indvandringen i en korrelerende kurve:

  “1998 inträffade 380 bränder, vilket 2008 hade ökat till 843 bränder – att jämföra med 1 457 anlagda fordonsbränder 2017.”

  https://www.expressen.se/gt/antalet-anlagda-bilbrander-okar-kraftigt-i-landet/

  Anlagda bilbränder 1996-2013 i Sverige och Stockholms län

  https://affes.wordpress.com/tag/bilbrander/

  Kommentar by Snaphanen — 29. august 2018 @ 03:31

 3. Ad 1.Kør ned ad bloggen og se videoerne fra https://da.wikipedia.org/wiki/Chemnitz http://www.pi-news.net

  Kommentar by barfbag — 29. august 2018 @ 06:13

 4. Den nuttede politiinspektør trænger til et bette kursus i presseoptræden for at lære remsen ‘ Det drejer sig om et par utilpassede motorkøretøjer som selvantændte, antagelig under påvirkning af Trump eller Putin. I hvert fald har hverken disse hændelser eller islam nogetsomhelst med islam at gøre!!’

  Kommentar by Voldposten — 29. august 2018 @ 06:37

 5. “Det er virkelig ikke noget at spøge med, siger Peter Dahl og opfordrer beboere i området til at kontakte politiet, hvis de ser noget mistænksomt.”

  mistænksomt?

  Kommentar by Limewoody — 29. august 2018 @ 06:43

 6. @ #5, Limewoody: Ja, og da flammerne springede op og gnisterne fygede, jagede politiet folk væk…

  Kommentar by Voldposten — 29. august 2018 @ 07:02

 7. # Voldposten. Lige mine ord. Handskedukken Peter Pedahl der leger politimand kan heller ikke tale dansk, jvf. Limewoody.
  Glem alt om politiet ( ja det kalder de sig) i forbindelse med en løsning af danmarks problemer med invasionsstyrkerne.

  Kommentar by Danskeren — 29. august 2018 @ 07:09

 8. Før i tiden vidste man at bilbrændende ofte var danskerbiler, for ligesom indirekte at jage dem ud fra de selvønskede ghettoområder. Så jeg gætter på det er indirekte imamstyret strategi. Trods alt. Støt SIAD. God onsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 29. august 2018 @ 07:19

 9. Man skal altså bare futte nogle biler af? Så vil sociologer begynde at forklare, hvad man sandsynligvis er frustreret over. Og muligvis komme med bud på, hvordan samfundet kan blive lidt mere imødekommende.

  Hvorfor har vi ikke tænkt på det noget før?

  Kommentar by BE — 29. august 2018 @ 08:14

 10. Vi er i krig, og Macron hælder benzin på bålet.

  Kommentar by k.m. — 29. august 2018 @ 08:16

 11. Både “sociologen” og “professoren” glemte den vigtigste årsag til, at “de unge” brænder biler af, nemlig;

  “Tonen i debatten.”

  Kommentar by Revisoren — 29. august 2018 @ 08:52

 12. Politiinspektøren har åbenbart ikke en gang lært formfuldendt dansk af alle de DJØF-kurser, han deltager i. Hvad man åbenbart heller ikke lærer på DJØF-kurserne er, at bilafbrændinger har to altoverskyggende forklaringer/årsager: Jihad og venstre-ekstremisme. Og i begge tilfælde er det overlagt angreb på samfundet/landet/danskerne. Drengestreger, min bare. Politiet er ikke del af løsningen, men en del af problemet.

  Kommentar by RonaldR — 29. august 2018 @ 09:07

 13. Overrasket? Det er fandme noget en speltædende radikal kvindelig politiker kan være…. ikke en politimand!

  Der er mange forskellige “intelligenser” ifølge forskere og de forskellige intelligenser gør folk mere eller mindre egnede til at bestride forskellige jobs.

  Jeg vil formode “handlingsintelligens” og ikke “bly-jomfru-overrasket intelligens” burde være fremherskende hos politiet?

  Kommentar by redneck — 29. august 2018 @ 09:22

 14. #12 redneck: Damn straight! Og mon ikke Charlotte-jeg-giver-knus-til-sorte-slyngler står klar til også at knuselske bilafbrænderne, alt i mens politiinspektøren brygger dialogkaffe, så han kan møde de frustrerede minoritetsdrenge i øjenhøjde. Kan det undre, at perkerne ikke respekterer politiet? Men det gør vi andre jo så heller ikke mere – af præcise samme grunde.

  Kommentar by RonaldR — 29. august 2018 @ 09:49

 15. Man må så forbavses over Politiinspektør Peter Dahl´s overraskelse når der i 2017 var 1042 udrykninger til bilbrande.

  Danmark ligger bogstaveligt lige i hælene af Sverige når det gælder bilbrande men det får ikke meget opmærksomhed i medierne af selvfølgelige årsager.

  https://ksdha.wordpress.com/2017/08/28/bilbrande-i-danmark-brandvaesenet-er-i-aar-rykket-ud-1-042-gange/

  Kommentar by Santor — 29. august 2018 @ 09:56

 16. Det er allahs skyld. Og så også lidt pædofeten muhammed.

  Kommentar by Bastardo — 29. august 2018 @ 09:58

 17. “ledende” er fællesnævneren. Satanisternes kabale dækker ordet over. I alle henseender.
  Ingen tillægges nogen attråværdig værdi, hvis de ikke er “ledende”.

  Kommentar by Iznogut — 29. august 2018 @ 10:14

 18. Det er sjovt som professorer lader til at være fuldstændig afklarede med samtlige konsekvenser – mens de samtidig tager fuldstændig fejl om årsagerne.

  Og selvfølgelig er professorens implicitte løsning? Mere autoritær kollektivisme og mindre individualisme. Ikke ét ord om personligt ansvar – der er udelukkende tale om grupper uden personligt ansvar. Hvorfor ellers påstå, at individualismen er problemet?

  Men vi ved det jo alle… den dag en venstresnoet professor anbefaler personligt ansvar som løsning på noget som helst, den dag vil der være to torsdage på en uge og flyvende grise i et iskoldt helvede.

  Kommentar by Quark — 29. august 2018 @ 12:24

 19. Politiinspektør om bilbrande: “… det overrasker mig, hver eneste gang, det sker… kan jo gå helt galt. “

  Det gør det helt sikkert.
  Mig kommer det ikke bag på.
  Hr. Politipædagoinspektør.

  Kommentar by XXXXX — 29. august 2018 @ 15:01

 20. Dansk politi har sandelig mange inspector Clouseau’er og gad vide om de i forbindelse med Macrons besøg har fået nogle fortjenstmedaljer.

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 29. august 2018 @ 15:02

 21. Politiinspektør om bilbrande: “… det overrasker mig, hver eneste gang, det sker… kan jo gå helt galt. “

  Jeg håber ikke at han virkelig er ligeså dum, som han lyder til at være.

  Kommentar by kenneth — 29. august 2018 @ 15:24

 22. Politiinspektør om bilbrande: “… det overrasker mig, hver eneste gang, det sker… kan jo gå helt galt. “ Det kan ikke være helt nemt, sådan konstant at gå rundt med løftet øjenbryn i evig overraskelse. Han må jo se ret så fjoget ud…

  Kommentar by Lightmann — 29. august 2018 @ 16:04

 23. Man skal gå på universitetet i mange år for at blive bare halvt så dum som Dominique Bouchet…

  Kommentar by Vagn Henning — 29. august 2018 @ 19:07

 24. Tommy Lauridsen, SSP i København, blev onsdag morgen spurgt på P4, om han havde nogen idé om, hvem der stod bag de seneste dages samt nattens bilafbrændinger i blandt andet Emdrup og Søborg. “Nej, det har jeg ingen idé om.” Fantastisk SSP i København. Det var spild af tid, at Danmarks Radio havde inviteret denne mand i radion, ganske enkelt.

  Tommy, venligst vågn op, eller hvis du er vågen, så sig sandheden frem for at beskytte problemet: Islam. Du ved jo godt at mennesker fra muslimske lande skaber enorme problemer i netop Emdrup og Søborg (Gladsaxe), men de agenda med at spille uvidende og overrasket er forlængst gennemskuet af den almene borger i DK. Dit spil er efterhånden kun til ære for islamisterne og et fåtal af ignoranter på venstrefløjen.

  Kommentar by Dansk Stolthed — 29. august 2018 @ 20:10

 25. Rettelse til #24: Manden der blev interviewet af P4 hedder Tommy Laursen.

  Kommentar by Dansk Stolthed — 29. august 2018 @ 20:12

 26. Dummernik Bouchet er rejsende i varm luft. Tarmluft. Hørte ham engang som taler i firmaregi, hvor jeg dengang var ansat. Det er stadig same same. Han er spild af ilt. Mage til vrøvl og almindeligheder, der stadig flyder fra ham. Mad professor?

  Kommentar by White knight — 30. august 2018 @ 06:10

 27. Keystone cops.
  Få nu alle de bilmærker indkaldt til fabrikken. Det går sgu ikke at de står og selvantænder.

  Kommentar by P — 30. august 2018 @ 08:02

 28. Hvor fanden er den kvabsede tyrker Øzlem Cekic med sin lunkne dialogkaffe?

  Kommentar by Revisoren — 31. august 2018 @ 09:14

 29. >20 Abdullah Terkelsen
  Kongekommentar. Der falder tit guldkorn fra dine taster, hvilket dit alias da også antyder.

  Kommentar by Nielsen — 31. august 2018 @ 11:09

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper