8. oktober 2018

Alexander Sjöberg: Fra venstreradikal punker i Fynske Antifascister til SoMe-redaktør for Politiken…

Hvis man undrer sig over, at højrefløjen systematisk får dårlig presse, så er en del af forklaringen den ideologiske atmosfære blandt journalister. Et godt eksempel er Politikens redaktør for Sociale Medier, en Alexander Sjöberg, der fik den attraktive stilling kort efter han blev færdiguddannet som journalist. Under studietiden har blandt andet været på DR P1 og Dagbladet Information. Det nævnes ikke på Linkedin, men på hans hjemmeside kan man læse, at han også har arbejdet for Vice og Modkraft.

Som DR-praktikant har han blandt andet tage billeder til DR.dk, herunder eksempelvis til en For Frihed-demo, og en demo i regi af Danmarks Nationale Front.

Man bliver ikke en del af Modkraft med mindre man tilhører den yderste venstrefløj, og han har da også været en fremtrædende skikkelse i Odenses venstreradikale miljø. Den 9. marts 2007 var han talsmand for Odense Support, en lokal støttegruppe for Ungdomshuset, som han selv blev en del af. Senere samme år, den 15. september var han talsmand for Fynske Antifascister (FAF), da de holdt en moddemonstration under Dansk Folkepartis landsmøde i Odense Congress Center. FAF er det nærmeste man kommer Antifascistisk Aktion udenfor hovedstaden.

Til demonstrationen imod Dansk Folkeparti deltog blandt andet Lasse Poelmann, en af de mere militante venstreradikale fra Århus. FAF-banneret med teksten ‘Break down fascism’ der blev brugt til demonstrationen viser en frådende Pia Kjærsgaard, samme banner som anvendte i punkbandet MOR. Den er i øvrigt lavet af Andreas Spangsvig, der året efter (sammen med en autonom ven) blev dræbt af en flugtbilist. En tyrker, pudsigt nok.

(Midtfor: Alexander Sjöberg, talsmand for ‘Odense Support’, Ungdomshus-demo, 9. marts 2007)

(Alexander Sjöberg, talsmand for Fynske Antifascister, Anti-DF-demo, 15. september 2007)

(Alex Sjöberg med Andreas Spangsvigs ‘Break down fascism’-banner, 15. september 2007)

“Der var punkere med hanekam og nittejakke; politisk skolede aktivister i sort, som satte politikken først; flippede kreatyper, for hvem kulturen var alfa og omega. Jeg var vel lidt af det hele på en gang, men med tiden blev politikken det vigtigste for mig.” (Alexander Sjöberg, kronik, Dagbladet Information, 28. februar 2017)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/95461/trackback

24 Comments »

 1. Det er kun hvad man måtte forvente, at Pollertiken og DR ansætter sådanne typer. Pollertiken er jo rød løgnepresse, og DR en rød løgnefabrik. Hos 24nyt.dk kan man læse om hvordan radigale venstrefløjsere har overfaldet en udgiver af en net-avis, og har terroriseret ham til at opgive sin støtte til demokrati og ytringsfrihed. Det er typisk for de fascistiske “anti-fascister” at de anvender grove og fladpandede bøllemetoder. Blekingegade-banden fik også fede jobs, efter at de ret hurtigt blev løsladt. Mord på politibetjente tager retsvæsnet vist ikke helt alvorligt. Ja, man må græmmes.

  Kommentar by tp — 8. oktober 2018 @ 07:07

 2. Venstrefljøsaffaldet kan ikke se, at de værste facister er dem selv.

  Kommentar by Kurt — 8. oktober 2018 @ 08:18

 3. Men de meget rødfascistiske “anti-fascister” fatter intet af hvad der foregår. De saver flittigt i den gren de selv sidder på. De forstår ikke at hvis samfundet ryger ned i den bundløse sump af dårskab og vold som et islamiseret og afrikaniseret samfund vil blive, ryger de selv med. I Iran blev tusinder af deres slags hængt i byggekraner, lygtepæle og fra vejbroer. Andre blev smidt ud fra høje bygninger. For deres egen skyld burde de hellere blive modstandere af de radikale, som er de virkelige fascister.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 8. oktober 2018 @ 08:27

 4. Uanset hvad de venstreorienterede superfascister mener om dem selv, så er det vigtigt for danskerne at forstå, at kommunisterne er en anden art af de totalitære ideologier opfundet af amerikansK storfinans i slutningen af det 19nde årh og begyndelsen af det 20nde årh under forskellige betegnelser, som alle dækker over det samme:

  KOMMUNISME = TOTALITARISME = NAZISME = NATIONALSOCIALISME = SOCIALISME = LIBERALISME

  Kommentar by Jørgen Pedal — 8. oktober 2018 @ 08:29

 5. Og et dødningehoved på kasketen. Det brugte hans forbilleder i SS jo også.

  Kommentar by Hans Und — 8. oktober 2018 @ 08:41

 6. Billedet siger alt. Alex med nazi-kasket! på billedet over “Alexander Sjöberg, talsmand for Fynske Antifascister, Anti-DF-demo, 15. september 2007

  Kommentar by A-mad — 8. oktober 2018 @ 08:54

 7. KAMMERATER: Både Adolf Hitler og Benito Mussolinis tankegods havde rod i den yderste politiske venstrefløj, skriver Lars Tvede. 16. september 2017 i Altinget. Her et par klip.

  (Den sandhed er tilgængelig for alle, der kan læse indenad og som ikke fra barnsben viljeløst har ladet sig indoktrinere af skolelærere og statens medier)

  “I en artikel om fascismen i Enciclopedia Italiana fra 1932, redigeret af selveste Benito Mussolini, læste jeg eksempelvis følgende:

  – ”Den fascistiske opfattelse af staten er altomfattende; uden for den kan ingen menneskelige eller åndelige værdier eksistere, endsige have værdi”.
  – ”Vi kontrollerer politiske kræfter, vi kontrollerer moralske kræfter, vi kontrollerer økonomiske kræfter, derfor er vi en fuldstændig korporativ stat“
  – ”Alt inden for staten, intet uden for staten, intet imod staten.“
  – ”I betragtning af, at privat produktion er et nationalt anliggende, refererer virksomheder til staten for produktionens retning.“
  Mussolini: blev også en del af ledergruppen i det Italienske Socialistiske Parti. Her fik han en stadigt mere fremtrædende rolle, hvorfor en partifælle ved en banket udtalte: ”Fra nu af er du, Benito, ikke kun repræsentant for de romanske socialister, men lederen af alle socialister i Italien.“ Heraf kom hans kaldenavn Il Duce, der betyder lederen på italiensk. Men altså: Socialisternes leder.
  Og mere: ”12 år af mit liv i partiet burde være nok garanti for min socialistiske tro. Socialisme er i mit blod” Og for lige at udrydde den sidste tvivl, tilføjede han:
  ”Jeg er og vil for altid være en socialist, og mine overbevisninger vil aldrig ændres! De er i mine knogler.“

  I 1919 blev Hitler af militæret anmodet om at infiltrere det ekstremistiske venstrefløjsparti Deutsche Arbeiterpartei. Da han her overhørte en tale kaldet ”Hvordan og med hvilke midler kan kapitalismen ødelægges“, blev han imidlertid begejstret og meldte sig ind som medlem nummer 55. Senere blev han partiets leder, hvorefter han fik tilføjet ordet ”Nationalsozialistische” til dets navn, hvoraf betegnelsen ”nazi” kom. Altså fra det Tyske National Socialistiske Arbejderparti.”

  Klip fra
  https://www.altinget.dk/artikel/lars-tvede-er-fascisme-og-nazisme-reelt-venstreorienterede-ideologier

  Kommentar by A-mad — 8. oktober 2018 @ 09:00

 8. Ser ud som om ham Alexander er en rigtig guttermann i de kredse, snart er han vel redaktør på The New York Times, Gift m Macron og førerhund for Juncker?
  Ja ja, når revolutionen kommer er han en af de første der bliver sat for en folkedomstol og hængt i en lygtepæl- sådan går det fascister.

  Kommentar by Hul igennem? — 8. oktober 2018 @ 09:06

 9. @tp 07:07, jeg kan ikke finde artikel om overfald på en netavis udgiver; kan du smide et link her?

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 8. oktober 2018 @ 09:19

 10. Hvornår mon Kim Møller/Uriasposten får tildelt Cavlingprisen for til stadighed og utrætteligt at afsløre journacisterne på DR, Pølletiken og resten af det venstreekstreme MSM-licensfinansierede manipulationsparnas i deres vanvittige værnemagervirksomhed under skalkeskjul af at være fri og objektiv?

  Det virker ret så mafiøst og udstiller vore politikeres eklatante hykleri med at sikre demokratiets spilleregler i MSM.

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 8. oktober 2018 @ 10:34

 11. -> Alexander B, Jørgen Pedal mfl.

  Jeg har slettet et par kommentarer i denne tråd, og vil ved gentagelsestilfælde slette OT-kommentarer uden at oplyse det.

  Kommentar by Kim Møller — 8. oktober 2018 @ 10:35

 12. Fascisten er i god gænge hos den satanist styret propagandasender vi kender som DR.

  Kommentar by Iznogut — 8. oktober 2018 @ 11:31

 13. Hej, Kim Møller. Det som umiddelbart ligner kommentarer uden for emnet, behøver vel ikke nødvendigvis at være det. Danmark misregeres, og masseindvandringen er et eksempel på det. Men at der nedskæres og smadres løs på velfærden, sundheden, trygheden og sikkerheden er jo sideeffekter af samme fænomen, INVASIONEN. Og hvis man aldrig må skrive uden for emnet, er der jo mange problemer og ulykker i samfundet som aldrig vil blive belyst. Vi synes godt at du kunne være mere flexibel overfor indlæg som ikke lige nøjagtig passer med oplægget. Håber at du vil svare. (det med de tre byer viser jo hvad det er de røde og “anti-fascisterne” fører os ud i)

  Kommentar by Bent Nielsen — 8. oktober 2018 @ 12:53

 14. -> Bent Nielsen

  Jeg tillader en del, faktisk ret meget, men jeg gider ikke at et kommentarspor til en konkret post om en konkret journalist, bliver tæppebombet med OT-kommentarer fra de samme 2-3 personer, som de næsten copypaster fra foregående. Jeg gider det ikke, og opererer man bevidst i gråzonen for at omgå, så sletter jeg bare. Jeg gider heller ikke debat om debatten. Der er masser af steder på nettet, hvor man kan gøre hvad man har lyst til.

  Kommentar by Kim Møller — 8. oktober 2018 @ 12:59

 15. Det er frustrerende at skrive indlæg som aldrig kommer på, så nu håber vi at du vil genoverveje at sætte min makkers indlæg på, det 8.15 af Beaumont.

  Kommentar by Bent Nielsen — 8. oktober 2018 @ 13:00

 16. Nå, OK, vi vil så prøve på at undgå at forstyrre debatter der koncentrerer sig om et specielt og snævert område. Men kan du så til gengæld ikke tillade at der ind i mellem kommer nogle debatter hvor også “rigets almindelige tilstand” kan belyses? På forhånd tak. Vh Bent

  Kommentar by Bent Nielsen — 8. oktober 2018 @ 13:12

 17. Karma ramte dem – i form af en rød VW Transporter med forhøjet tag.

  Dünger & Pression næste gang?

  Kommentar by Træt — 8. oktober 2018 @ 14:22

 18. Kim Møller
  Mangel på debat er altid et svaghedstegn. Uanset om det er meta eller egentlig debat. Intolerance overfor kritik vidner om en udsat position.

  Man kan kun kritisere sin egen fløj. Det giver ingen mening for mig at gå ind på et venstreorienteret site og forsøge at udbrede nationalkonservative synspunkter der.

  Kun blandt ligesindede giver det mening at diskutere vores holdninger og årsagerne til dem

  Kommentar by Jørgen Pedal — 8. oktober 2018 @ 16:27

 19. Hvis man ikke kan lide lugten i bageriet (baker bake a cake) så smut grønært.

  Hr. Møller har dirigentstokken.

  Kommentar by Iznogut — 8. oktober 2018 @ 19:22

 20. Hvis man ikke vil have noget med berygtede face-book og lignende at gøre, er der vist ikke mange steder man kan debattere frit. Eller er der?? Dertil kommer at det vel er bedst for Uriasposten at holde på sine venner, læsere og bloggere, fremfor at gøre dem kede af det.

  Kommentar by tp — 8. oktober 2018 @ 21:14

 21. Betyder ikke en skid – alle forræderne får kniven til sidst

  Kommentar by Jørgen Pedal — 8. oktober 2018 @ 21:35

 22. Det er en ret vigtig blogpost af Kim Møller, fordi den beskriver fødekæden fra venstreekstreme gadeaktivister til etablerede medier, hvor de som lidt eller noget ældre kan fortsætte med at tyrannisere den offentlige mening, jævnfør en anden blogpost fra den 5. oktober – se billede i bunden “For 30 years, the left has been able to bully people into silence by name calling and they’ve forgotten how to argue.”

  Kan man svække den fødekæde, så vil vi være godt på vej til at få stoppet indvandringen fra den tredje verden og sund fornuft kan igen komme til at råde.

  Kommentar by T. H. — 8. oktober 2018 @ 22:43

 23. “Kan man svække den fødekæde…”

  Der har vi det forbandede problem med Den Lange March Gennem Institutionerne. Den har arbejdet effektivt i 50 år, med det resultat at samtlige institutioner fra vuggestuer til skoler, reelt hele den offentlige sektor er gennemsyret af venstreekstremisme og kulturradikalisme. Præcis hvordan den fødekæde skak brydes, har jeg desværre intet svar på. Men at det var planlagt, og allerede set i funktion, kan man forvisse sig om, ved at lytte til Yuri Bezmenov på youtube.

  Kommentar by Hr. Snusk — 9. oktober 2018 @ 01:41

 24. @Hr. Snusk

  Jeg har heller ikke noget svar og jeg er helt enig i, at det er et forbandet problem.

  Men en formulering af problemstillingen vil altid være et første skridt særlig for de, som ikke kender til “Den Lange March Gennem Institutionerne” fremsat af Rudi Dutschke.

  Kommentar by T. H. — 9. oktober 2018 @ 23:18

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper