10. november 2018

Ole Bruun om DR-myter: “.. skabt af liberal-demokratiske politiske kræfter i en indenrigspolitisk kamp”

Macron fornærmer USA i forbindelse med 100-årsdagen for 1. Verdenskrigs afslutning. Medier kunne have fokuseret på Macrons utidige indenrigspolitiske stunt, men reelt kunne der kun være to vinkler. Enten at Macron ydmyger Trump, eller som DR.dk noterer: Trump ‘fornærmet’ over Macrons forslag om en fælles europæisk hær.

Antropolog Ole Bruun har begået en fantastisk kronik i Weekendavisen – Licensbetalt holdnings­påvirkning. Følg linket og læs det hele!

“Hvis man kun forlader sig på DRs USA-dækning, vil Donald Trumps præsidentskab fremstå ubegribeligt: som en forbitret ventetid, indtil han enten bliver afsat, eller hans præsidentskab udløber. Endnu værre, hvis han bliver genvalgt i 2020, vil DRs seere være fuldstændig tabt. Det må være russisk indblanding, storkapitalens magt, frygt for fremtiden eller udslag af, at hvide amerikanere er racister og fremmedhadere. DRs fremstillinger af Trumps præsidentskab er mange og kringlede, men undviger den mest åbenlyse: at i den givne kontekst var Trump for mange et rationelt valg…

Efter at have boet i USA og fulgt amerikansk politik i årevis bliver jeg harm over DRs USA-dækning. Den er selv kernen af problemet: frem for at tilvejebringe forståelse hviler den på en systematisk fordrejning af virkeligheden og bidrager kun til at promovere had mod Trumps vælgere og i sidste ende distance til USA. Ved at påtvinge danskerne en stillingtagen mod Trump afslører DR (endnu en gang) sin hang til venstrefløjspolitik og holdningspåvirkning. Fremfor at levere seriøs og uafhængig journalistik fungerer DRs dækning som et filter, hvor Trumps problemer styrer nyhedsvalget, og hans inden- og udenrigspolitiske sejre forbigås, og hvor historien er dresseret til at udelukke enhver sympati. …

Værst er det med DRs nuværende USA-korrespondent Steffen Kretz, der forekommer at være fuldstændig i lommen på CNN og New York Times. Manden griber ethvert strå og fletter det ind i en historie om Trumps snarlige fald eller rigsretssag. Med reportager og holdninger hentet direkte fra de liberale medier ser alt sort ud for Trump.

Andre reportager er groteske: som da en lille gruppe nynazister i foråret samledes i Georgia, tolkedes det som at nynazisterne rører på sig under dække af Trumps præsidentskab. Hvorimod moddemonstrationen bestående af hundredvis af medlemmer af Antifa, en af de mest intolerante bevægelser i USA, som har stået for stribevis af voldelige og hadefulde demonstrationer mod unge konservative og blokeret deres adgang til universiteter, forbigås. Eller efter at FBI blev sat til at undersøge beskyldningerne mod højesteretsdommer Brett Kavanaugh, hvor Kretz glemmer at gengive resultatet af undersøgelsen og i stedet fokuserer på ‘højredrejningen’ af højesteret. … Steffen Kretz er selv indbegrebet af det, som Trump benævner fake news: politisk motiveret og entydigt fordrejet nyhedsdækning. …

Andre dele af DRs USA-dækning gør ringe forskel: Jersilds hylekor med dets halve fortællinger og utilbørlige sprogbrug, Kim Bildsøe Lassens medfølende interview med Hillary Clinton og dokumentarserien om New York Times, der efter selv at have ført an i kampagnen mod Trump nu promoverer et budskab om, at ‘Trump fører krig mod de frie medier’. Alle gengiver de myter, som er skabt af liberal-demokratiske politiske kræfter i en indenrigspolitisk kamp, og som ofte har karakter af politisk teater.

DRs journalistik hviler på en række myter om det amerikanske samfund, som særligt trives på venstrefløjen. Myter om, at Republikanerne repræsenterer kapitalinteresser og derfor er utroværdige; at CNN og New York Times er neutrale og upartiske medier, hvorimod Fox News tilhører det yderste højre… På mediefronten viser en analyse af konsulentbureauet Brand Keys, at det ikke er CNN eller New York Times, der repræsenterer midten, men snarere Fox News. Faktisk er Fox News ifølge undersøgelsen nu den amerikanske nyhedskanal, der nyder størst troværdighed (efter engelske BBC).”

(Brand Keys, Media Trust Tracker, 2018; Foto: MediaPost)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/96353/trackback

23 Comments »

 1. Luk de såkaldte journalistuddannelser.

  Kommentar by Bastardo — 10. november 2018 @ 22:20

 2. Når nu licensen skal betales over skattebilletten ( om et par år ) så må vi forlange et borgerrepræsenteret udvalg der kan og skal fyrer og ansætte chefer og journalister ud fra deres objektivitet, UDEN gyldne håndtryk og pensioner.

  Folkepensionen, som vi alle betaler til over skatten, skal være grundlaget og hvis man vil forsikres yderligere kan man tegne en privatforsikring det er der mere end råd til.

  I øvrigt bør lønningerne i statsejede virksomheder gennemgås med en tættekam og kun reguleres i forhold til “pristallet”. Det er alt for nemt for chefer at give sig selv mere i løn. Se blot på taburetklæberne i folketinget og andre statsinstitutioner.

  Kommentar by Santor — 10. november 2018 @ 22:55

 3. Bortset fra Fox, kan i godt nedgradere hele listen til 100% utroværdige. Konstante løgne præger samtlige medier på listen, også Fox, men Fox fortæller mere sandhed, end de andre lagt sammen.

  Trump i bunden er klart den mest troværdige af dem alle. Trump lyver meget sjældent i modsætning til de andre, som ikke laver andet.

  Kommentar by Jack Nille — 10. november 2018 @ 22:59

 4. Personligt foretrækker jeg Breitbart. Ja, det er subjektivt opinionsstof, men det er alle de såkaldt respektable, seriøse (liberale) mainstreammedier også.

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 10. november 2018 @ 23:06

 5. Er mange journalister en slags krypto-kommunister? Ihvertfald stemmer en stor procentdel af dem på de Radikale, SF og Enhedslisten. Man kan formode at de er blevet indoktrineret i folkeskolerne og siden på journalist-højskolen. For de tre partier er jo nærmest kommunistpartier. Selvom de søger at fremstå som sociale og ansvarsbevidste.

  Men DR forvrænger og fortier systematisk hvad der foregår i Danmark, og det samme gør papiraviserne. Det er kvalmende og uhyggeligt så stort et omfang censur, geménhed og løgnagtighed har fået. Men som kommunist er man jo også nihilist, ateist og hævet over moral og etik. (Det er synd for de dygtige og hæderlige journalister som jo også findes)

  Alle de røde og radikale burde læse “Kommunismens sorte bog”. Eller de kan gå hen på 24nyt.dk og læse “Kommunisme er gråd og massemord”.

  Kommentar by tp — 10. november 2018 @ 23:13

 6. Breaking the Power of Anti-White Media
  https://www.youtube.com/watch?v=IX-GzMuhPpM

  Kommentar by Jack Nille — 10. november 2018 @ 23:22

 7. “KOMMUNISME ER GRÅD OG MASSEMORD”…..er det bare et postulat? Nej, slet ikke. Kommunismens forbrydelser er ligeså veldokumenterede som nazisternes forbrydelser. Og islamisternes. Og kommunisterne har endda myrdet endnu flere civile borgere og bønder end nazisterne.

  Også her i Danmark er blå og rød kommunisme/fascisme, forklædt som omsorg, velfærd og service, skyld i utallige overgreb, forbrydelser og tragedier. (men det skjules, bortforklares eller bagatelliseres)

  Kommentar by tp — 10. november 2018 @ 23:23

 8. PS: Alene den kommunistiske/feministiske familiepolitik har forpestet og forringet livet for hundredtusindvis af børn og unge, fædre og mødre.

  Kommentar by tp — 10. november 2018 @ 23:27

 9. JERSILD om Trump

  Er Jens Oluf Jersild objektiv, uvildig, upartisk, eller forudindtaget, politiserende, og ensidig?
  Et ugentligt “propaganda” -program hvor i den journalistiske standart, har ramt bunden, og er forsat nedad.
  Husk vi betaler for dette.
  mvh.
  Historymand

  Kommentar by Historyman — 10. november 2018 @ 23:31

 10. Trump:”Where are you from?”
  Journalist:”BBC”.
  Trump:” Ohh – another beauty”…

  Fake News får deres talking points 4am på rundskriveren. Så ved DDR og TV-Too hvad de skal sige og mene.

  Kommentar by Iznogut — 11. november 2018 @ 01:17

 11. Hvis man indsætter Mr. Surströmming (Læs: Jens Olaf Jersild) i den viste graf, så går den i minus!?

  Kommentar by T. Flodur — 11. november 2018 @ 07:36

 12. Efter at NATO-landene ikke gider betale deres andel af deres eget forsvar, men lader USA betale, kommer Macron med den uhyrlighed op til mindedagen, at Europa bør have sit eget forsvar mod Rusland og ikke mindst mod USA. Hvad har idioten dog gang i?

  Men det er Trump, der får skylden for Macrons illoyalitet. Jørgen Ullerup fra JP vil også gerne være med i hylekoret mod Trump og begår denne sviner: Da freden og de faldne skulle mindes, fyrede Trump Twitter-kanonen af…

  Kommentar by traveler — 11. november 2018 @ 08:37

 13. Gud fader hvor jeg hader alle glatnakken Rørbye Røvs røde håndlangere – lige fra IndBildsøe over læder svansen til Steffen PibeKratz – mere end de hader Trump tilsammen.
  At betale for det farvede lort

  Kommentar by White knight — 11. november 2018 @ 09:02

 14. Gud fader hvor jeg hader alle glatnakken Rørbye Røvs røde håndlangere – lige fra IndBildsøe over læder svansen til Steffen PibeKratz – mere end de hader Trump tilsammen.
  At være tvangsindlagt til at betale for det farvede lort, svarer til, at få et girokort for den kugle man selv skal skydes med.

  Kommentar by White knight — 11. november 2018 @ 09:06

 15. DANMARK…..LØGNENS LAND, ONDSKABENS RIGE, TÅRERNES DAL.

  Ja, man kan selvfølgelig opleve Danmark på flere måder. Der er stadig danskere som oplever Danmark som et yndigt, retfærdigt og menneskevenligt samfund, eller som ikke gør sig mange tanker om hvordan “systemet” egentlig fungerer.

  Men at hundredtusindvis af danskere, og flere og flere for hver dag, føler sig svigtet, narret, snydt og trådt på af systemet, kan der ikke være tvivl om. Eller de er begyndt at frygte fremtiden på grund af åbenlyst asocial, forrykt og forræderisk politik.

  Stadig større grupper tyranniseres af diverse bureaukratier og behandler-systemer m.m. Tag skilsmissefamilierne hvis antal er eksploderet pga. kommunistisk-feministisk propaganda og politik. Mændene og børnene er retsløse og familiebureaukraterne (fortrinsvis feminister, rødstrømper og kvindesagskvinder) skalter og valter med dem, ofte helt uden hensyn til hvad der er bedst for børnene. Det overordnede mål er tilsyneladende at nedgøre mændene, at gøre børnene faderløse eller helt forældreløse, at udnytte og manipulere familierne til gavn for bureaukraterne selv. Hvad systemets overgreb og uretfærdigheder har påført børn og unge og forældre af tab og sygdom og årelange lidelser og tragedier, burde medierne forlængst have haft en kampagne om, men de vil jo hellere spilde læsernes, lytternes og seernes tid med Trumphistorier og alverdens løgne om klima, berigelse og ligestilling osv.

  Der er også de mange patienter og deres pårørende. De kan få en fin og flot behandling, fordi der stadig er mange afdelinger/hospitaler med dygtige, flinke og engagerede læger og sygeplejersker som gør deres bedste. Men der er også steder hvor der er en rådden korpsånd eller moral, og hvor både de syge og deres familier sjofles systematisk. Men der har politikerne lavet systemer som nærmest belønner uduelighed. Den kvindelige leder af sundhedsstyrelsen blev afskedet efter i ti år at have ignoreret et hav af klager, nødråb og fortvivlede henvendelser. Hendes uduelighed kostede flere patienter livet, men i stedet for en afsked på gråt papir, fik hun næsten to millioner kr. i gyldent håndtryk/afskedsgave. Og Styrelsen for patientsikkerhed er også en syltekrukke. Dvs. patienter og pårørende er retsløse ligegyldigt hvor sjofelt og råddent de evt. bliver behandlet. (de værste eksempler overgår enhver fantasi)

  Så er der lønmodtagerne og de arbejdsløse. Mange steder foregår der massefyringer. De arbejdsløse tyranniseres ved brug af det skandaløse job-center system, eller hvis sygdom kommer til, kan de blive trukket gennem “resource-forløb” så svinske og fjollede at man tror det er løgn.

  Og så er der jo den masseindvandring som radikale kliker har arrangeret, og som virker truende og tyrannisk overfor store dele af den danske befolkning. I gaderne, i skolerne, på hospitalerne, i butikkerne, i bibliotekerne, på motorvejene, i diskotekerne, ved strandene og i skovene osv. er der danskere som trues eller overfaldes af den “berigelse” som er ved at udvikle sig til et landsomfattende tyranni mod borgerne. Eller danskerne diskrimineres på det groveste mht. velfærd, sundhed og retssikkerhed.

  Der er også den lange, lange stribe af IT-skandaler. (bliver politikerne aldrig klogere?) Deres digitaliserings-galskab har påført borgerne et hav af ulemper, udgifter og ulykker. SKAT har tabt mange milliarder på IT-systemer der ikke fungerede. Så er der mafia-hackerne der fik fat i cpr-registret, kørekort-registret, folkeregistret osv. med tusindvis af identitets-tyverier til følge. (et tyveri der kan blive til et mareridt for ofrene. Hertil kommer de angreb på privatlivets fred som politikerne har gang i, med offentliggørelse af sygehusjournaler og mange andre følsomme oplysninger osv. Også en form for hensynsløshed og tyranni overfor borgerne.

  Der er også det tæppebombardement af nedskæringer, lukninger, sparekrav, stramninger og forringelser som Christiansborg lader hagle ned over danskerne. For at skaffe penge nok til migranterne. Og der er de EU-direktiver som bl.a. har ført til lukning af vores egne togfabrikker, og indkøb for milliarder af kroner af italienske tog som måtte skrottes.

  Vores demokrati er endt som et tyrannisk pamper-vælde der ikke ønsker at tjene danskerne og almenvellet, men hellere vil styre, diktere og udnytte. Og nu er man kommet dertil at det vil man ikke nøjes med. Nej, nu skal danskerne fordrives og udskiftes. Christiansborg er blevet vanviddets og den politiske udueligheds højborg.

  Vi må skaffe os et direkte demokrati, eller Danmark som vi kender det, vil blive udslettet.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 11. november 2018 @ 09:57

 16. Kommentar by White knight — 11. november 2018 @ 09:06

  Ja ligesom jøderne der selv ofte måtte betale kuglerne der blev brugt til at skyde dem med…efter at de også selv havde gravet deres egen grav!! Samtidigt blev de myrdedes værdier plyndret og de overlevende fik som oftest ikke deres værdier og besiddelser igen efter krigen…ja de vedblev med at blive forfulgt og ildeset – Europa ville ikke høre mere om dem og samtidigt kunne de se de fleste krigsforbrydere blive løsladt eller helt gå fri…

  Kommentar by Black Watch — 11. november 2018 @ 10:01

 17. PS: Se den korte avis og 24nyt.dk ang. kriminalitet og skandaler. Se “Sundhedsvæsnet er noget vi leger med”. Se “Sundhedsplatformen” koster liv, og er en plage. Se professor Niels Høiby ang. SV og tusinder af unødige dødsfald. Se Snaphanen ang. Sverige. Se black pigeon ang. Merkels migrant crisis.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 11. november 2018 @ 10:08

 18. Lad os krydse alt vi kan og håbe på sejr til trump i 2020, da netop dette vil begrave store dele af de danske medier.

  Kommentar by Prebber — 11. november 2018 @ 10:51

 19. Enig med vores Cato dvs Bastardo 22:20: “Luk de såkaldte journalistuddannelser.”

  Journalisterne fører en fagforeningskamp mod online ytringsfriheden, fordi de er blevet lige så overflødige som typograferne blev for 40 år siden pga ny teknologi. Det er 40 år siden typograferne strejkede som maskinstormere mod anvendelse af den nye IT-teknik.

  Journalisternes monopol på nyhedsformidling i stats tv-medierne og de fagforeningsstyrede aviser mister hastigt betydning. Folk opfatter dem i stigende grad som løgnemedier og henter de sande nyheder online.

  Vores Cato/Bastardo får ret med de såkaldte journalistuddannelser.
  For hvor er typograferne i dag?

  Kommentar by A-mad — 11. november 2018 @ 11:16

 20. Glemte rent Jens Olaf Skærsild. Godt gået. Han bliver jo større og større. Dén dag han får 5 kolde tæer lige i ventilen, kan han søge til Hollyred og få rollen som Jabba the Hut i den næste Star Wars film.
  Hans såkaldte program om Trump er jo ren forfølgelse. Er der overhovedet noget fortilfælde? Forstil Jer et lignende program på DR med Rasmus Paludan om teleprompter ekvilibristen CuranNegeren.
  Nej vel?

  Kommentar by White knight — 11. november 2018 @ 16:33

 21. Flæskespild floskler fadølt flops for fjolser.. DR ved du altid hvor du har- nemlig i bund.

  Kommentar by Hul igennem? — 11. november 2018 @ 22:29

 22. Har læderbøssen og Trump-haderen Jesper Steinmetz også fået transporteret en hest over Atlanten?

  Kommentar by Revisoren — 12. november 2018 @ 02:48

 23. # 20

  Den flommefede kommunist Jens Olaf Jersild blev fyret i DDR i forbindelse med de planlagte “besparelser”.

  På grund af hans store anciennitet, fratræder han dog først om et års tid.

  Men mon ikke der venter ham en tjans som “politisk kommentator° på menighedsbladet Politiken?

  Kommentar by Revisoren — 12. november 2018 @ 02:56

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper