23. november 2018

Forskningsleder: “… der gemmer sig et skjult potentiale i gruppen af ikke-vestlige indvandrere”

‘Potentiale’ er et lækkert ord. Lige her kommer den onde højrefløjs statistik til kort. Historien om det uudnyttede potentiale i ikke-vestlige indvandrere kørte på TV2 News tidligere på ugen, men lignede sange er blevet spillet i forskellige udgaver de sidste 30 år. Fra Ugebrevet A4 – Ledige nydanskere har overraskende stort potentiale.

“Selvom Mustafa og Jamila fra Marokko har sprogvanskeligheder og er dårligt uddannede, har de generelt bedre helbred og færre sociale problemer end Connie og Lars, der i højere grad lider af angst, social fobi og fysiske skavanker.

Sådan kan man sammenfatte en ny undersøgelse, som Væksthusets Forskningscenter og Aarhus Universitet har lavet blandt udsatte kontanthjælpsmodtagere og deres sagsbehandlere.

Og det overrasker forskningsleder hos Væksthusets Forskningscenter Charlotte Liebak Hansen.

Den offentlige debat er til tider præget af en negativ retorik om ikke-vestlige indvandrere – for eksempel at de er dyre for samfundet. Men vi kan med denne undersøgelse i hånden faktisk konstatere, at der gemmer sig et skjult potentiale i gruppen af ikke-vestlige indvandrere, i og med de har færre helbredsmæssige og sociale problemer. Til gengæld er de mere ramt på de beskæftigelsesmæssige parametre,’ siger Charlotte Liebak Hansen til Ugebrevet A4.

… selvom nydanskerne stadig er længere væk fra arbejdsmarkedet end danskerne, er der ifølge Charlotte Liebak Hansen altså et skjult potentiale i disse mennesker, da udfordringerne er nemmere at kommet til livs med den rigtige beskæftigelsesindsats.”

(Væksthusets Forskningscenter, Ikke-vestlige indvandrere, karakteristika, jobparathed…, 2018)

Oploadet Kl. 09:49 af Kim Møller — Direkte link46 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/96630/trackback

46 Comments »

 1. Introen:”lignede sange” – hvad er “lignede”?Uheldig tastefejl.

  Kommentar by barfbag — 23. november 2018 @ 09:58

 2. Min gamle hund har et stort potentiale som cirkushest, hvis altså lige vi bevilger noget optræning og et kostume…

  Kommentar by Crass Børsting — 23. november 2018 @ 10:00

 3. Hvem har egentlig ansvaret for at være i beskæftigelse og tjene egne penge? Er der staten eller den enkeltes ansvar?

  Kommentar by redneck — 23. november 2018 @ 10:11

 4. Rigtigt skjult kan man vel sige

  Kommentar by dunk — 23. november 2018 @ 10:13

 5. Det er tydeligt at det er de samme mennesker som taler om “mangel på arbejdskraft” som samtidig er varme tilhængere af en ubegrænset tilstrømning af afrikanere og arabere.

  Kommentar by kenneth — 23. november 2018 @ 10:13

 6. Hvorfor arbejde? Pengene kommer alligevel ud af et hul i muren med et kort af plastik. Brug dem og du får flere. Brok dig og endnu flere. Sig racisme og få erstatning.
  Snak med kommune kvinde og du får evig penge.

  Kommentar by P — 23. november 2018 @ 10:18

 7. Rigtig smukt projektsprog. Det som “skjult potentiale” dækker over her, er, at “Mustafa og Jamila fra Marokko” i højere grad simpelthen ikke gider at arbejde, og at de derfor godt kan sparkes ud på arbejdsmarkedet.

  Det er jo i mindre grad tilfældet med folk der helbredsmæssige og sociale problemer.

  Kommentar by DavidK — 23. november 2018 @ 10:25

 8. “Potentialet” er komplet underordnet i den kulturelle kontekst. Ligesom “sød” ikke er det, det især er værd at vide om et menneske.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 23. november 2018 @ 10:40

 9. Selvfølgelig er de ædle vilde glade og ustressede – die dumme Dänen forsørger dem i den nøglefærdige velfærdsstat, som “de har valgt” at flytte ind i

  Kommentar by BB — 23. november 2018 @ 10:43

 10. Ud over de nævnte fordele ved indvandrere som damen kom med sagde hun også på News at indvandrere var mindre kriminelle end danskere.

  Kommentar by Erik — 23. november 2018 @ 10:56

 11. I øjeblikket sender DDR en dokumentarserie “Fri os fra kontanthjælp”, hvor man følger en række kontanthjælpsmodtagere i bestræbelserne på at finde et job.

  En af de medvirkende er en “kvindelig” neger fra Somalia, der har været på kontanthjælp i årevis.

  I denne periode har hun dog nået at avle 6 børn, og er nu “enlig” mor.
  Alle de små mindreårige somalipiger går naturligvis med hijab.

  Hendes drøm er at blive sygeplejerske, men efter at have boet halvdelen af sit liv i Danmark, kan hun stort set hverken tale eller skrive dansk.

  Endnu en prægtig rollemodel…

  Kommentar by Revisoren — 23. november 2018 @ 11:02

 12. Alt hvad der skrives alle steder er jo tydeligvis bøjet og løjet til at passe med satanisternes verdensordens narrativer.

  Når man ser Trump inspicere de nedbrændte forstæder i Californien, med de stående træer ved siden af og de smeltede biler, brændt totalt ned ved højere temperaturer end en skovbrand brænder ved, og alle bare reagerer med et skuldertræk og et nå, så ved man, at Trump ikke er andet end en del af problemet, og at det aldrig bliver bedre.

  Hvorfor alle affinder sig med disse menneskers angreb på sandheden og os allesammen, kan nok henføres til, at de fleste danskere idag selv er perkere, retarderede, børn af hippier eller for gamle til at være andet end slappe, svansede, slatne, svage, syge, sindssyge, selvudslettende og selvmorderiske.

  Kommentar by Jack Nille — 23. november 2018 @ 11:09

 13. Hvordan kan man sammenligne udslidte og aldrende Danskere med udenlandske unge mænd der aldrig har arbejdet en eneste dag og så kalde det et “potentiale” og hvad består “potentialet” i øvrigt af?

  Det er endnu et forsøg på at gøre de “unge” attraktive i vores øjne men virkeligheden er en anden. Alle ved at importen af “unge” bliver en evig økonomisk belastning på det Danskerne som så i sidste ende må døje med nedslidning og frygt for at blive banket til grød hver gang de skal ud og købe ind!

  Kommentar by Santor — 23. november 2018 @ 11:11

 14. Vækstcentret og dets forskningsenhed er bosat på Sundholm. Deres medarbejdere kan derfor blot gå til vinduet og kigge ud på socialt udsatte, heriblandt temmelig mange danskere og grønlændere.

  Gad vide, hvor meget Vækstcentret gør for disse grupper? Som vel også har et uforløst beskæftigesesmæssigt potentiale.

  Men der ligger åbenbart en dagsorden om, at muslimer skal prioriteres før den oprindelige befolkning. Muslimer er – som bekendt – alle hjerneforskere og atomfysikere.
  Allahu Akhbar

  Kommentar by Henrik Petersen — 23. november 2018 @ 11:28

 15. …og sært nok kan man intetsteds på deres site læse, hvorved disse mennesker får finansieret deres ‘forskningsenhed’ og andre beskæftigelsestilbud.

  Jeg gætter vildt: Satspuljemidler, midler fra København kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning, der tidligere blev bestyret af den radikale Alla Mee Allerslev, ups, Anna Mee Allerslev, og nu bestyres af en skabsradikal og aldeles anonym Venstre-politiker.

  Kommentar by Henrik Petersen — 23. november 2018 @ 11:33

 16. Mindre syge og mindre kriminelle end danskerne? Der er seriøst brug for faktacheck her. Og ikke af DR Detektor.

  Kommentar by Hr. Snusk — 23. november 2018 @ 11:45

 17. “Med den rigtige beskæftigelsesindsats” ah ja, jo, selvfølgelig. Hvis vi gør det til betalt arbejde, at besøge moskeen og stikke røven i vejret i underkastelse – så er det jo helt rigtigt.

  Newspeak, ikke så meget andet. Desuden indeholder postulatet en usandhed, nemlig at muslimske indvandrere er mindre syge end danskerne. Det forholder sig stik modsat – men det kan man jo ikke forvente af en universitets-udgivelse, at den for det første kender til og for det andet inkluderer sådan en oplysning – selvom den er tilgængelig fra Dansk Statistik (når man beder om det, for de gør det sgu ikke af sig selv).

  Kommentar by Quark — 23. november 2018 @ 11:57

 18. Hvad er de internationale erfaringer med at udnytte det her skjulte potentiale? Hvem kan vi lære noget af? Hvor er det lykkedes? Hvor skal vi kigge hen – Charlotte Liebak Hansen?

  Kommentar by BE — 23. november 2018 @ 12:02

 19. Den var sgu go’ . Skjult , som i : lige akkurat synlig under et mikroskop ?

  Kommentar by krassisten — 23. november 2018 @ 12:02

 20. Åh ja, rollemodeller osv. Så vidt jeg husker, er ganske mange af dem gennem årene afsløret med fingrene i kagedåsen samt kriminelle.

  Dog, det lykkes dem også at opstøve naive etnisk danske skolepiger til at gå ind for IS.

  Tænk den såkaldte Kundby-pige, der trods stålsat vilje heldigvis ikke kunne finde ud af at samle sprængstof, der ellers kan fås i enhver Matas samt noget, og manualen kan findes/læses uden videre på nettet.

  Kommentar by Henrik Petersen — 23. november 2018 @ 12:06

 21. Undersøgelsen viser, at muhamedanske kontanthjælpsmodtagere ikke har problemer med at være på kontanthjælp, mens danske kontanthjælpsmodtagere har problemer.

  Surprise?

  Kommentar by Bastardo — 23. november 2018 @ 13:33

 22. Endnu et skin-projekt til at dække over rigelig betaling til de “rigtige” folk med “humanistisk” overbevisning.
  Det populistiske venstre ved, hvordan koen (skatteyderne) skal malkes.

  Kommentar by oppeheimer fan — 23. november 2018 @ 14:50

 23. Jeg er enig i at potentialet er skjult.
  Jeg kan faktisk overhovedet ikke få øje på det.

  Kommentar by Lider af danskhed — 23. november 2018 @ 15:09

 24. “Selvom Mustafa og Jamila fra Marokko har sprogvanskeligheder og er dårligt uddannede, har de generelt bedre helbred og færre sociale problemer end Connie og Lars, der i højere grad lider af angst, social fobi og fysiske skavanker.”

  Eliten har talt: udskift de danske tabere Connie og Lars med muslimerne Mustafa og Jamila fra Marokko.

  Gør Danmark til et muslimsk land.

  PS: Det er snart sidste chance for at udskifte Venstre med Dansk Folkeparti.

  Kommentar by np — 23. november 2018 @ 16:06

 25. Potientalet i ikke vestlige imdvandrere må være deres formidable evner til at ødelægge alt omkring dem.
  Lad os lade lade dem indvandre til Danmaark. Ja lad os få 30 millioner af dem til landet. Der er plads til dem ifølge Støjsenderen og Lars Løkke. Han skulle have hovedet i hans eget navn, den forræderiske følger af Anders FUP Rasmussen, som vi ikke har hørt meget til. Han har nok fået sit på det tørre.

  Kommentar by Nielsen — 23. november 2018 @ 16:41

 26. Skal vi lige sammenligne Mohammedrokko og Danmark?

  Underligt at førstnævnte er et islamisk lortehul, hvor selv rotterne flygter og Danmark er et højtudviklet og (endnu) velfungerende samfund.

  Kommentar by Iznogut — 23. november 2018 @ 16:44

 27. I 2015 fik vi at vide, at de syrere der befolkede motorvejene, besad store uddannelser og havde potentiale, altså en gevinst for Danmark.

  Virkeligheden var at det mest var daglejere, gedehyrder og dadelplukkere, og deres mest iøjnefaldende potentiale var evnen til at suge fra samfundet, uden at yde. Så løgnepressens positive tilgang til muslimske halvhjerner, er skrotmoden.

  Kommentar by der Adler — 23. november 2018 @ 17:10

 28. “Og det overrasker forskningsleder hos Væksthusets Forskningscenter Charlotte Liebak Hansen.”

  Det overrasker hende overhovedet ikke. Hvis konklusionen på studiet ikke havde været givet på forhånd, havde de aldrig lavet det. Forestil jer, at udgangspunktet havde været at de ville påvise, at der IKKE var et skjult potentiale. Nej vel.

  Kommentar by Hodja — 23. november 2018 @ 17:16

 29. Faktiske her blev grundlaget for at sige skatteyderstaten farvel-
  Lagt og sagt her (-:

  Kommentar by Hul igennem? — 23. november 2018 @ 18:12

 30. -Altid klare dig med hjemmeproduktion, hjælp dine venner og dit folk- aldrig give en dadel til yallaher

  Kommentar by Hul igennem? — 23. november 2018 @ 18:14

 31. Black Monkey Feeding..

  Kommentar by Hul igennem? — 23. november 2018 @ 18:18

 32. Det er jo netop “skjult” og det bliver det formentlig ved med at være.

  Kommentar by PerP747 — 23. november 2018 @ 18:40

 33. https://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE11015443/hvem-skal-genopbygge-syrien

  Se den her udlægning fra en kurder bosat her i landet siden 1971 – om Syrien og hele spillet om krigen og vanviddet dernede – den vælger jeg at tro på og er unægtelig en anden den version vi bliver tudet ørerne fulde af fra alle sider i Danmark – Læs den!

  Kommentar by Black Watch — 23. november 2018 @ 19:35

 34. 19:35 Det er helt fantastisk, at vi skal betale for at sende perkerne hjem til deres land. Smid nu regering og folketing til helvede, ellers er det os, som ender der.

  Kommentar by Jack Nille — 23. november 2018 @ 20:35

 35. Nu er det jo ikke hr og fru Danmark, man har undersøgt, men en gruppe af såkaldt aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, det vil sige folk, der er på røven mere eller mindre.

  Så undersøgelsen viser egentlig bare, at danskerne i den gruppe har bedre grunde til at være uden job. Mange af dem har psykiske lidelser. Næppe overraskende.

  Indvandrerne i gruppen er sunde og raske, viser det sig, men det er ikke lykkedes at få dem ind på arbejdsmarkedet, især ikke kvinderne, måske fordi de er mindre motiverede.

  De danskere, som er lige så sunde som indvandrersegmentet blandt de jobsøgende, er ikke repræsenteret i undersøgelsen, for de er forlængst i job eller andet. At stille restgrupperne over for hinanden og så give medalje til de fremmede er komplet meningsløst.

  Kommentar by Nils — 23. november 2018 @ 21:45

 36. Flere præmieperkere til bogholderiet i socialstyrelsen.

  Der er et uforløst potentiale der skal have lov at blomstre…

  Kommentar by Polka — 24. november 2018 @ 00:06

 37. Hvorfor ikke også fremhæve, at de ikke behøver, at gå nær så meget i solarie som vinterblege danskere? Ja, og et langt mindre behov for solcreme med skadelige parabener, der ku’ nedsætte deres formeringsevne, og, og, og…..
  Nu vi leder med lys og lygte leder efter latterlige, irellevante imaginære fordele med JA-hatten skruet så langt ned, at vi hverken ka’ høre eller se.

  Kommentar by White knight — 24. november 2018 @ 06:41

 38. De kære muslimers store potentialer må være rigtig godt skjult, siden det kan tage over 30 år at finde frem til dem…!

  Kommentar by na — 24. november 2018 @ 08:37

 39. Der gemmer sig et potentiale i forskningsledere. Mit gæt på deres kompetancer er at de kan hindre forskere i dagligdagen og i deres forskning.

  Kommentar by Nielsen — 24. november 2018 @ 11:35

 40. Er det ikke et par år siden man kunne høre i radioen at det svenske BNP ville stige over 10 procent, når alle indvandrerne var kommet i arbejde. Det blev præsenteret som om svenskerne stod lige foran enorm rigdom…

  Kommentar by Martin — 24. november 2018 @ 13:48

 41. ” forskningsleder hos Væksthusets Forskningscenter”
  Ja-ja… og jeg er overledvogtermedhjælper med ret til at bære høj hat og sabel om søndagen, ansat ved sporvejsskinneskidtskrabernes institut.
  Kom ikke her , JEG er bare SÅ klog !!!
  Utroligt at disse aldeles overflødige og fuldkommen ubrugelige tabere ikke selv kan se hvor latterlige de er.

  Kommentar by Danskeren — 24. november 2018 @ 13:51

 42. Hvis de er danskerne psykisk og fysisk overlegne, hvorfor bliver de så ikke i deres egne nationer for at gøre gør dem velstillede på samme måde som vi tilsyneladende underlegne danskerne har gjort med Danmark … i stedet for at belaste det sociale system i Danmark?

  Svar: Migranterne er nogle amoralske lykkeriddere og samfundsnassere uden lige.

  Kommentar by np — 24. november 2018 @ 19:15

 43. Aldrig har et “potentiale” været så skjult – det er faktisk blevet helt væk!

  Kommentar by HN3 — 24. november 2018 @ 20:22

 44. 20:22 Nej, Væksthusets Forskningscenter Charlotte Liebak Hansen er helt væk, her er en noget mere korrekt beskrivelse af de evindelige muslimske migranter:

  Judge Jeanine Rips the Mask off Clinton, 2452
  The Still Report
  https://www.youtube.com/watch?v=V4CQbTFhqRk

  Der er revolution i Paris, der er nærmest borgerkrig, de kræver Macron træder tilbage :)

  Kommentar by Jack Nille — 25. november 2018 @ 07:18

 45. Ja, de venstreorienterede socialforskere er dygtige. Ved snedig statistisk akrobatik formår de at gøre hvidt til sort og sort til hvidt.

  F. eks. når det drejer sig om indvandreres og efterkommeres kriminalitet. Her bruger de fiffet at korrigere for alt muligt, så de når frem til at der ikke er forskel i forhold til etniske danskere.

  De korrigerer for sociale forhold, sprogkundskaber, skoleuddannelse, jobsituation, bopæl, osv. Og tænk, hvis de var fuldstændig ligesom danskere og så sådan ud og ovenikøbet havde et dansk navn, ja så ville deres kriminalitet overhovedet ikke adskille sig fra danskernes.

  Kommentar by JC — 25. november 2018 @ 11:23

 46. “Forskningsleder: “… der gemmer sig et skjult potentiale i gruppen af ikke-vestlige indvandrere””

  Ja, lige så sikkert som at der gemmer sig en kommende patient i åndssvageforsorgen i Charlotte Liebak Hansen.

  Kommentar by Piphans — 27. november 2018 @ 06:12

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper