23. januar 2019

Radio24syv om højrefløjens myter (De røde lejesvende): “… det er jo fake news i den gamle form.”

Jeg har tidligere blogget om ‘Det lille mememageri’ på Radio24syv. Fredag i sidste uge var emnet kildekritik og ‘fake news’, og det blev vanen tro et frontalangreb på Pernille Vermund, Dansk Folkeparti og Donald Trump. Det faktuelle skulle på plads, myterne skulle gendrives, og minsandten om ikke gæsten var Georg Metz. En 73-årig skønlitterær forfatter, der ikke var aktiv på sociale medier, skulle debattere ‘fake news’ og memes.

Hvordan kan man bedst afslører højrefløjens myter, var reelt eneste punkt på dagsordenen. Georg Metz indledte anden time med at afvise, at DR skulle være venstreorienteret i 1970’erne eller i dag. Pudsigt at alle de venstreorienterede der hævder DR i virkeligheden er højreorienteret, altid er benhårde kritikere af nedskæringer.

Mandlig paneldeltager: Så når vi hører de borgerlige partier skælde ud på DR i dag for at være for venstreorienteret, så er det faktisk den samme kritik som også var dengang.

Georg Metz, forfatter: Ja, i allerhøjeste grad. Dengang var det jo helt vildt. Og det var jo lidt underligt, for alle vores chefer, der var jo ikke nogen af dem, der var venstreorienteret, og det var der meget få medarbejdere der var. Vi stirrede jo altid på… Hvem er det de mener? De fleste var jo borgerlige, og langt de fleste chefer var jo Venstrefolk eller meget meget tungsindige socialdemokrater. Det er rent vrøvl, det der. Men der har I en myte. Det blev en myte. I vore dage er det en sandhed. De røde lejesvende, og de var Venstrefolk alle sammen, dem som omtales som de røde lejesvende. Med Uffe Ellemann i spidsen. Og det var en Venstremand der udråbte sine egne partifæller – de var erklærede Venstrefolk, de der journalister. Der var en socialdemokrat imellem dem, som senere blev udenrigsordfører i Folketinget. Alle de andre var Venstrefolk, en enkelt var radikale venstre, så vidt jeg husker. Så det var helt hen i vejret. Det var et eksempel på…

Mandlig paneldeltager: Hvorfor tror du at – det er jo fake news i den gamle form. Hvorfor tror du sådan noget ender med at etablere sig som en sandhed, når det ifølge dig er så åbenlyst usandt.

Georg Metz: Det var et godt slagord: ‘De røde lejesvende’, det sad fast ik’. Noget andet var, at det passede ind i de borgerlige blades opfattelse af det, og den kamp begyndte at opstå, at man ville have et alternativ til Danmarks Radio. Det var jo det der førte til etableringen af TV2. Det var en større politisk kamp. Der var mange som bare var vrede over at der kom noget ud i radioen de ikke kunne lide, eller noget de ikke brød sig om. Ligesom du selv ser nu, at Søren Espersen får et hysterisk anfald over en serie, ik’… Sådan er politik engang imellem – det bygger på det rene vrøvl.

(Georg Metz, tidligere journalist for TV-Avisen; Foto: Youtube)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/98167/trackback

20 Comments »

 1. test

  Test

  TESTER

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 23. januar 2019 @ 12:13

 2. Hvorfor kommer det andet indlæg ikke på? Og forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 23. januar 2019 @ 12:14

 3. Tårnhøj direktionsløn i JP/Politikens Hus: “unge kolleger ansat på ét-årige kontrakter til 25.000 kr. om måneden, tjente direktionens fire medlemmer til sammen 14,5 mio. kr. i 2017 ifølge mediehusets regnskab. Det svarer til en månedsløn på lidt over 300.000 kr. i gennemsnit.”

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 23. januar 2019 @ 12:40

 4. Der er så meget ekko i deres kammer, at lydbølgerne bliver selvforstærkende og stiger til øredøvende styrke – og bare fortsætter og fortsætter, indtil deres hoveder popper som en bums og det blodrøde had bare strømmer ud som var det en smittefarlig betændelse.

  Og de har tilmed den frækhed at tale om myter og sandheder? Fnys.

  Kommentar by Quark — 23. januar 2019 @ 13:06

 5. DR er korruption. Sandheden om korruption? Det er noget forfærdeligt noget, når man ikke selv er med i det! :-)

  Kommentar by A-mad — 23. januar 2019 @ 13:11

 6. Lidt om DRs “objektive” journalister:

  http://fightthepowerwithfreespeech.blogspot.com/2019/01/dr-journalister-der-elsker-islam-og.html?m=1

  Ellers kan man jo bare se TV2 News’ Verden Ifølge Trump. Personligt holder jeg sjældent til mere end fem minutter af propagandaen.

  Kommentar by Hr. Snusk — 23. januar 2019 @ 13:16

 7. #4 Quark, som ses i dette lille klip?

  https://m.youtube.com/watch?v=YI3NoBeNwfk

  Kommentar by Hr. Snusk — 23. januar 2019 @ 13:18

 8. Denne satans rødgardist kan åbenbart ikke se skoven for bare træer.
  Han var dog en forbandet pain in the ass den gang man var tvunget til at se og påhøre hans udgydelser. Ikke at det er bedre i dag, men det var meget slemt med rød propaganda i hine tider.

  Kommentar by Knud Madsen — 23. januar 2019 @ 13:18

 9. DR/TV,JP/Politiken,Berlingske,Information osv.osv.

  Alt sammen det samme uden undtagelse.

  Kommentar by dan.c — 23. januar 2019 @ 13:33

 10. Jeg blev faktisk dybt beroliget af at læse citaterne fra udsendelsen: Georg Metz er jo så neanderthalsk døv og blind at det nærmest fremstår som satire. Og intet er bedre end når venstrefløjen blamerer sig offentligt med deres hellige forargelse over at blive kritiseret. Vi er lige blevet kaldt “grisefarvede” på DR1. Og enhver der bare har brugt 5 minutter på “Verden ifølge Trump” eller “The Late Show” med Stephen Colbert på DR3 ved jo at DR er GENNEMSYRET af den kulturradikale multi-kulti-agenda. I det lys fremstår Metz som venstrefløjens svar på komiske Ali. Det er faktisk underholdende!
  Og ingen lytter jo til de udsendelser alligevel. I hvert fald ingen som ikke i forvejen er enige med Metz & Co. De flytter INGENTING – hvad valget om lidt tydeligt vil vise.

  Kommentar by Thomas — 23. januar 2019 @ 14:10

 11. SELVFØLGELIG KAN KOMMUNISTER, RADIKALE OG RØDFASCISTER IKKE indrømme at de er kommunister, for de ser jo sig selv som humanister efter at de har omdøbt sig selv til humanister, verdensfrelsere og næstekærlighedens forkæmpere. Oveni vil de jo også redde klimaet, jordkloden, kvinderne, børnene og freden i Europa og verden.

  For de radikale, de skabsradikale og rødfascisterne er det lysende klart, at alle dem som kritiserer dem, må være onde, dumme og løgnagtige mennesker. Som ærlig talt fortjener at blive udryddet. Og i den retning har “humanisterne” jo stolte traditioner at se tilbage på.

  Nu er det så europæerne og skandinaverne man, med den gamle beton-humanist Merkel i spidsen, man vil udskifte og slippe af med. Og det er vel rimeligt nok? For alle disse hvide har jo i snit været ret skeptiske overfor de røde, og det er da utåleligt, og tyder på at mange af dem ikke er andet end “white trash”. Så væk med dem, så der kan blive plads til masser af dejlig brun og sort berigelse. Hurra, hurra. Hurraaaaah.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 23. januar 2019 @ 14:15

 12. Rettelse: …..nu er det så europæerne man, med Merkel i spidsen, vil udskifte og slippe af med.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 23. januar 2019 @ 14:21

 13. Hr. Snusk: klassiker! Og det var ca. den scene jeg havde i tankerne da jeg skrev det.

  Kommentar by Quark — 23. januar 2019 @ 14:30

 14. Ja valgkampen er for længst gået i gang på DR og TV2 – een lang ensidig påvirkning af det ignorante dumme grisefarvede folk, som tror de vil blive ved med at være frie danskere…selv efter at de har fået aflivet deres børnebørn når islam tager over – det danske folk er så monumentalt dumme, trods årtiers uddannelse og vidensindtagelse, at jeg ikke har en skid til overs for dem…de kan bare krepere i det lorteland de er ved at få etableret – andet har de satme ikke fortjent – skidesprællere!

  Kommentar by Black Watch — 23. januar 2019 @ 14:37

 15. @Black Watch 14:37: Må jeg være fri! Ti stille! Det er for galt. Jeg finder mig ikke i det! Det er det samme hver gang. Det er det samme hver eneste gang. Man har en plan – en genial plan! – og så er man omgivet af hundehoveder og hængerøve, lusede amatører, elendige klamphuggere, latterlige skidesprællere, talentløse skiderikker, impotente grødbønder, småbørnspædagoger og socialdemokrater!

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 23. januar 2019 @ 14:50

 16. Manden er jo en notorisk lystløgner – Rendyrket Fake News!

  Røde lejesvende taget på fersk gerning
  Ny dokumentarserie på DR2 ser nærmere på 40 års beskyldninger om ekstrem politisk venstreorientering i DR. Og en granskning af arkiverne viser, at der faktisk er skeletter i skabene.
  https://www.dr.dk/nyheder/kultur/roede-lejesvende-taget-paa-fersk-gerning

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 23. januar 2019 @ 15:15

 17. Det foregår i alle vestlige massemedier, med fake news skal seerne lære at hade Trump, fordi han truer den gamle verdensordens globalisering. God gammel folkelig hjernevask og opdragelse via politisk propaganda, løgn og latin det hele. Intet nyt i det, Stalin og Hitlers magtapparater gjorde det samme, så historien gentager blot sig selv. I dag er midlet islam og målet islamisering, thi det fører til mere ensretning og en kontrollerbar statstyranni. Moderne fascisme, venstrefløjen er nu på krigsmagernes hold, de røde er kommet full circle.

  Kommentar by LarsB — 23. januar 2019 @ 15:57

 18. Tja, det giver pludselig mening, når man tænker på, at Georg Metz og Mogens “Che” Lykketoft er gamle bonkammerater…

  Kommentar by Revisoren — 23. januar 2019 @ 18:57

 19. “Sjovt” nok glemmer de behændigt at fortælle, at den forhenværende chef for TV-Avisen på DDR, Naja Nielsen, i sine yngre dage var en benhård og rødglødende betonkommunist, der blandt andet var på partiskole i Moskva i det daværende Sovjet og blive hjernevasket.

  I øvrigt ligesom den øverste chef for Radio24syv Jørgen Ramskov.

  Hykleriet er monumentalt…

  Kommentar by Revisoren — 23. januar 2019 @ 19:32

 20. Jørgen Ramskov var ikke bare kommunist/betonkommunist. Han lå langt til venstre herfor. Ramskov var maoist og medlem af Kommunistisk Arbejderparti (KAP). KAP var så langt ude til venstre at man anså DKP som den “taktiske hovedfjende”.

  Kommentar by bjarne binee — 24. januar 2019 @ 00:23

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper