20. februar 2019

Medier bør nedtone terrordækning, så det ikke bliver ‘dæmonisering af en bestemt befolkningsgruppe’

I seneste udgave af Q & A på Radio24syv, interviewede Mikkel Andersson forfatterne bag ‘Tryg i en terrortid’. En bog der blandt andet omhandler hvorledes medierne kan dække terrorisme som fæmonen, uden at gøre folk bange. De var villige til at gå langt for at holde den gennemsnitlige dansker i ideologisk dvale. Indslaget kan høres her.

Lotte Lund, journalist: … selvfølgelig skal vi have hele fortællingen med omkring hvad der skete, men man skal også, nu var det så historisk, så det kan man jo nok ikke bruge som det bedste eksempel. Men kan man sige, at vi er nødt til også, at få den anden side af historien med – at det ikke bliver en dæmonisering af en bestemt befolkningsgruppe. At man kommer til at sætte lighedstegn med muslimer.

Anja Dalgaard-Nielsen, forsker: Det man kan se er, det er at mennesker som rapporterer et meget højt medieforbrug efter sådan et angreb, har et højt niveau for stress. og angst. Man kan i det hele taget notere et højere niveau af stress og angst i kølvandet på sådan nogle angreb, også langt fra de steder hvor angrebene finder sted. Men dem der i særlig grad er udsatte er dem der sidder med snuden i den her dækning i timevis og i dagevis, så et af vores budskaber er også rettet mod medieforbrugeren. Hvis man går og er utryg, så kommer der måske et tidspunkt hvor man skal lukke ned, flytte fokus og gøre noget andet.

Anja Dalgaard-Nielsen: Normaliteten er jo heldigvis, at der ikke foregår terrorangreb.

Lotte Lund: Men jeg tror godt at man kan sige noget om de budskaber vi gerne vil sælge. I sidste uge var vi inde til overrækkelsen af Finn Nørgaard-prisen, som jo bliver givet til folk der står for de værdier som Finn Nørgaard repræsenterede… Det var en stærkt livsbekræftende oplevelse… at høre om de tre projekter, der vandt priserne. Folk der er ude i de her miljøer… altså en så tragisk begivenhed som Krudttønden blev faktisk vendt til noget positivt. Og så sidder jeg og kigger i aviserne, og ser at det kun er blevet til en note hist og pist.

Anja Dalgaard-Nielsen: … der begynder at komme den her bølge med konstruktiv journalistik, hvor man gør lidt mere ud af at lave balance i dækningen, for hvis man kun hører om de her terrorangreb. Jeg var med på en studietur til Bruxelles, hvor vi skulle ud og se på det her kvarter Molenbeek i Bruxelles, som jo var terroristrede, og hvad det nu ellers blev kaldt. Altså, det var Vesterbro i gamle dage, altså et arbejderkvarter. Der var tydeligvis en del indvandrere, men det lå lige på den anden side af floden, der blev gjort kæmpeindsats for byudvikling… der var cafeer man kunne gå ind på.

Mikkel Andersson, vært: Man kunne jo se det i forbindelse med det meget tragiske tragiske terrordrab på en dansk og en norsk pige i Marokko. I fraværet af information om videoen og autenciteten opstod der lynhurtigt rygtedannelse… de store medier blev ligesom beskyldt for at ville hvidvaske… er det ikke det dilemma man oplagt render ind i, når man forsøger at nedtone det her og siger at vi faktisk holder nogle ting tilbage, for ikke at lave en her væg-til-væg dækning.

Anja Dalgaard-Nielsen: Øh, ja! Men der er vel stadigvæk forskel på hvad man som ansvarligt medie, måske også som public service-medie har lyst til at være med til.

(Voldsdømte Ali Najei iført ‘Kongekæde’, modtager af Finn Nørgaard-prisen 2019; Foto: Document.dk)

“Hvad vi får serveret, er islamisme uden islam. Islam kan jo ikke være grunden til terror, når alle muslimer ikke griber til den, vel? … Det meste i denne tryghedsskabende publikation lyder som et ekko af DR eller TV 2. Mest af alt må man ikke generalisere, generelt talt, og Anja Dalgaard-Nielsen og Lotte Lunds lapidariske kapitler om terrorisme, radikalisering og terrorbekæmpelse rummer en særlig dansk lirumlarum og minder om, hvad forfatteren Jens-Martin Eriksen kalder ‘eventyrsprog’.” (Mikael Jalving, 10. februar 2019)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/98824/trackback

14 Comments »

 1. Arabere er ikke dæmoner, nej nej de er bare fremmede du efterhånden har fået et ret godt kendskab til.
  Og lidt mere om penge:
  http://goldsilver.com/blog/fall-of-empires-rome-vs-usa-hidden-secrets-of-money-episode-9/

  Kommentar by Nielsen — 20. februar 2019 @ 03:13

 2. Det er ikke alle muslimer, der er terrorister.
  Men alle terrorister, der er muslimer.
  Breivik var undtagelsen der bekræfter reglen.

  Kommentar by Knights Templar — 20. februar 2019 @ 03:20

 3. Islam ER islamisme.
  De er to alen ud af eet dårligt stykke. Og kan ikke skilles ad.
  Aaaj! Hvor er det bare ævli’t og zynt for islam, hva’? I to tossede radigaliserede finker.

  Kommentar by Knights Templar — 20. februar 2019 @ 03:37

 4. Der findes ikke nogen moderate muslimer, for der findes ikke en moderat version af koranen.

  Kommentar by Kimski — 20. februar 2019 @ 04:14

 5. URIASPOSTEN ER ET ÅNDEHUL FOR SANDHEDEN.

  Den livsvigtige sandhed! Fordi: uden sandhed kan man ikke leve! Som et gammelt russisk ordsprog lyder.

  Det som den politiske og toneangivende “elite” (repræsenteret ved alle de gamle partier og medier) ønsker…. er at et metertykt lag is, bestående af censur og fortielse, skal forhindre sandheden i at komme op til overfladen. Den skal helst ikke kunne få luft. den skal helst dø en stille kvælningsdød dybt nede under isen.

  Men indtil censuren er gjort tæt, tyk og helt effektiv, må man nøjes med bortforklaringer, løgne, ævl og nonsens.

  Til at servere disse anti-sandheder har vi et væld af pladderhumanister, kommunister, feminister, invasionsbegejstrede europater, radigale utopister og multi-kulti kvinder som året rundt bortforklarer, fordrejer og bagatelliserer hvad der foregår i Danmark af afrikanisering, islamisering, kriminalisering og underminering. De fleste af dem er ansat i DR, TV 1 og 2, Pollertiken og diverse bureaukratier og institutioner.

  I årevis var de røde medier meget ivrige efter at dæmonisere de almindelige skeptiske danskere som racister, fascister, kældermennesker og svinehunde. Efter at denne langstrakte løgnekampagne er blevet gennemskuet af de fleste danskere, er man så gået over til lirum-larum, nysprog, eventyrsprog og omfattende bortforklaringer. Man vrider sig som ål og lampretter på en varm stegepande, for at få danskerne til at sluge “berigelsen”, selvom den er vejen til rædselsfulde tilstande.

  Noget der understreges af Marokko-pagtens bestemmelser om statscensur og TYVE-TREDIVE DOBLING AF INDVANDRINGEN TIL EUROPA OG SKANDINAVIEN!!!

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 20. februar 2019 @ 05:50

 6. Selvfølgelig er folk, som bekender sig til en – usekulær diktatorreligion med dens Førerprofet og alt den undertrykkelse, terror og krig det medfører- farlige. Som Wafa Sultan siger, så har de aldrig haft frihed til at tænke anderledes. Det er ikke Deres skyld. Så¨det farlige er at logre for dem. Det kræver at man får dem på bedre tanker, og omvender dem til -alt andet. De kan ikke gøre for de er født ind i det (lort) de er født ind i. Det allerfarligste er at logre for Deres Religion, og ikke forsvare den frihed, vi har sendt soldater og Deres liv ud for at forsvare, og bekæmpe den undertrykkelse som bl.a IS står for. Derfor Støt SIAD. God onsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 20. februar 2019 @ 06:18

 7. Unna, kan du ikke fortælle noget mere om SIAD? Hvad foretager de sig osv.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 20. februar 2019 @ 06:25

 8. Eric Arthur Blair prisen 2019

  “Konstruktiv journalistik” er et ord der fuldt ud giver Anja Dalgaard-Nielsen sejren for definitivt, at omdefinerer hvad journalistik skal i et samfund; ikke belyse, ikke fortælle det skete, ikke forholde sig til sandheden, men i stedet KONSTRUKTIVT, at debattere om “sandheden” findes, om det skete nu udløser for meget stress og uro i samfundet, om at belysningen bare skaber angst, hos dem et ”meget højt medieforbrug”.
  Det er rart at vide, at chefen for Afdelingen for forebyggende sikkerhed i Politiets Efterretningstjeneste, har så stor menneskekendskab, at vi skal beskyttes ”mod for højt medieforbrug”.
  George Orwell ville have været stolt.
  Mvh.
  Historyman

  Kommentar by Historyman — 20. februar 2019 @ 07:49

 9. Jeg kom til at tænke på de tre abefigurer, ‘ikke se, ikke høre, ikke tale’.

  Lige bortset fra, at disse tre abefigurer lader munden løbe med floskler.

  Kommentar by Bastardo — 20. februar 2019 @ 08:44

 10. Konstruktiv journalistik:

  Hvis du lukker øjnene og ørerne, findes virkeligheden ikke, undtagen i dit kloge hoved. Virkeligheden er det, som medierne beskriver.

  Kommentar by Bastardo — 20. februar 2019 @ 08:46

 11. De rødes uhyggelige galskab, blodet fra mio af døde driver ned af dem. De er lige så seksuelt ophidsede over ultravold som islam. Hyggemordere..

  Kommentar by Gaflen — 20. februar 2019 @ 09:00

 12. Anja Dalgaard-Nielsen: … Normaliteten er jo heldigvis, at der ikke foregår terrorangreb.

  Ja, men dem der udfører terror er stadig terrorister. En indbrudstyv er stadig en indbrudstyv selv om kriminaliteten kun foregår i en ganske lille procentdel af indbrudstyvens liv. En voldtægtsforbryder, en morder, en skattebedrager, Osv. Det er derfor vi sætter dem i fængsel.

  Grunden til at folk bliver “stressede og angste” er at de VED lov er forment adgang til selv at gøre noget ved problemet. Det er det der gør folk stressede. Vi er bogstaveligt magtesløse.

  Når vi så samtidig har politikere der arbejder hårdt på at importere endnu flere at de voldelige og terroristiske elementer så er vi endnu mere magtesløse.

  Politiet og domstolene som netop er etableret under den forudsætning at De “klarer ærterne” når og hvis der sker forbrydelser ser ud til at arbejde stik imod Danskernes ve og vel. Det er selvfølgelig ikke den enkelte betjent men ledelsen, Incl. Anja Dalgaard-Nielsen der må tage det ansvar på deres skuldre. For sjovt nok er Anja Dalgaard-Nielsen siden 2008 en del af den ledelse der skal SIKRE danskernes dagligdag.

  https://da.wikipedia.org/wiki/Anja_Dalgaard-Nielsen

  Anja Dalgaard-Nielsen er IKKE vores psykolog men Panserbassen der skal stille sig imellem terroristerne og Danskerne. Personligt syntes jeg dog ikke det ser sådan ud!

  Kommentar by Santor — 20. februar 2019 @ 09:59

 13. Medier bør nedtone terrordækning, siger forfatterne til bogen ‘Tryg i en terrortid’, Lotte Lund, journalist og Anja Dalgaard-Nielsen, forsker.

  Men det gør medierne jo allerede i den grad. De dominerende statsejede medier fortæller ikke længere om muslimsk terror i verden udover enkelte gange, hvor de åbenbart skønner, at det er nødvendigt. Så lyver de til gengæld rask væk om både hændelsesforløbet, gerningsmændenes etnicitet og religiøse begrundelser.

  DR og TV2 undlader altid at vise selve terrorhandlingen. De viste f.eks ikke det meget tragiske muslimske terrordrab på en dansk og en norsk pige i Marokko. Hvorfor egentlig ikke? Med mordernes samtidige korancitater ville videoen bedre end journalistiske bortforklaringer og analyser have fået folk til at forstå det.

  Online medier bringer dagligt beretninger om muslimsk terror i Europa og i resten af verden. Er det altsammen løgn? Skal det så forbydes?

  Kommentar by A-mad — 20. februar 2019 @ 10:36

 14. Hvorfor er det altid “tidligere” kriminelle, der bliver fremhævet som rollemodeller? En rollemodel for mig er da en person, som fra starten af har taget Danmark til sig og gjort en aktiv indsats for at fremme dansk kultur og danske værdier. Det her sender bare et signal om forherligelse af hele gangsterkulturen. Ali Najei må da grine hele vejen til banken. Naiviteten hos de venstreradikale kender ingen grænser.

  Kommentar by Larsen — 20. februar 2019 @ 11:58

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper