23. februar 2019

Uffe Elbæk eufemiserer om kommunisme: Fritænkende, politisk progressiv – “… handler om frihed”

En stor del af min fredag blev brugt på motorvejene, og denne gang hørte jeg på Radio24syv et samtaleprogram med Uffe Elbæk som gæst. 110 minutters alternativisme er lige i overkanten, men det er altid rart at blive lidt klogere på politiske modstandere. Eufemismerne er ikke svært at gennemskue.

Når Uffe Elbæk fortæller at hans højskole-far var en fritænkende politisk progressiv person, så betød det i praksis at han var medlem af Danmarks Kommunistiske Parti (DKP). Når Uffe Albæk fortæller, at han i kraft af højskolens politiske rum skabte en værdi-identitet der handler om frihed, så udmøntede det sig i medlemskab af fire forskellige kommunistiske organisationer: Danmarks Kommunistiske Ungdom (DKU), Boligorganisationen Marxister-Leninister (BOml, det senere Marxistisk-Leninistisk Enhedsparti), Kommunistisk Forbund (KF) og Venstresocialisterne (VS).

Han betegnede sig som løsningsorienteret iværksætter. Den springer jeg lige over.

Uffe Elbæk, Alternativet: Man skal passe på med at være for firkantet når det handler om identitet. Det handler om konteksten, om hvad for en relation identiteten udspiller sig i og med. Som opvokset på højskole med det kulturelle emotionelle og politiske rum en højskole er, det sociale rum en højskole er, og med det jeg har fået med fra mine forældre, og ikke mindst at jeg var 14 år i ’68, og det er der jeg har sådan en værdi-identitet der handler om frihed, men også fællesskab. Fællesskab og frihed. Der er et eller andet, hvor jeg i den grad er formet af den tid der var min…

[…]

Uffe Elbæk: Min far var også en særlig mand… Han var dybt engageret, både i samfundet, men også i sine elever. Han involverede sig med liv og død i elevernes ve og vel, og lavede ved jeg, helt positivt, har betydet rigtig rigtig meget, for rigtig rigtig mange af de elever der mødte ham som højskolelærer på Ry Højskole, og også da han var forstander på St. Restrup Højskole. Parallelt med det, var han en fritænker, han var politisk progressiv på alle de parametre man kan forestille sig i dag. Han involverede sig dybt i kampen mod atomvåben. Han gik fra at være radikal til at være medlem af Danmarks Kommunistiske Parti. Han introducerede hele ungdomsoprørets tænkning i kraft af Marcuse (Herbert Marcuse, Frankfurterskolen, Kim) på St. Restrup Højskole, og tog en højskole som var en landbrugshøjskole og gjorde den til en progressiv højskole.

(Uffe Elbæk og fritænkende, politisk progressive frihedskæmpere)

Oploadet Kl. 12:10 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/98911/trackback

21 Comments »

 1. En bøsset kommunist, der altid har levet af andres penge. Det kan man i Danmark. Elbæk har – eller havde? – en multimillionvilla på Frederiksberg. Han er blevet hovedrig af at malke arbejdede mennesker.

  Kommentar by BB — 23. februar 2019 @ 12:19

 2. Friheden hos UE består i at bruge andre folks penge på tant, fjas og gøgl.

  Kommentar by na — 23. februar 2019 @ 12:47

 3. Uffe er en afskyelig idiot. En øgle med en forskruet og degenerativ tankegang: Staten er dine forældre og folket skal have lige lidt.

  Kommentar by En rigtig dansker — 23. februar 2019 @ 12:49

 4. Sønnen har så solgt hele lortet ud til pakiislamister og platugler fra hele Mellemøsten og resten af yallah.
  Hvis jeg var Stalin havde Uffe været på fredagslisten, siden Aarhusplatteriet.

  Kommentar by Hul igennem? — 23. februar 2019 @ 13:08

 5. Her er alle lige. Nogle mere lige end andre. På en progressiv og fritænkende måde naturligvis.

  Kommentar by Hr. Snusk — 23. februar 2019 @ 13:29

 6. Jeg hørte ikke udsendelsen på Radio24syv, for at høre den havde det været nødvendigt at åbne for kanalen og det nægter jeg at gøre også selv om jeg er med til at betale den. Radio24syv er formodentlig lige så venstreorienteret og kulturradikalt som Danmarks Ramadanradio (DR) og TV2-NEWS. Hvordan kan den iøvrigt være anderledes når den bemandes af danske journalister?
  Jeg kan forestille mig at Uffe Elbæk var blandt venner og derfor blev behandlet med fløjlshandsker. Uffe er en lallende plattenslager som burde forbigås i tavshed, da han som sådan er ubetydelig. Danmarks store problem er imidlertid, at underfrankeringen hos vælgerne er så udbredt at et stort antal mennesker ser ham som et håb for fremtiden.
  Jeg ser Uffe Elbæk som en klovn. Klovne kan være underholdende, især når de ved de er klovne. Ufrivillige klovne er bare pinlige.

  Kommentar by bjarne binee — 23. februar 2019 @ 17:25

 7. Åh ja, det positive er at ‘kommunist’ trods alt ikke længere er et pludsord. Det skændige er at UE skjuler det under ordet progressiv.

  Grunden til at de forskellige kommunistiske foreninger ikke længere er til, er vel at muren faldt og alle kunne se at det var et rædselsregime. En egentlig undskyldning blev det vist aldrig til. Ja vi kunne ikke engang retsforfølge Ole Sohn mv.

  Du kan lige så godt sige det som det er Uffe: Du har gang i Marxisme version 2.0. Og når det også braser sammen, hvad vil du da kalde dig selv for?

  Det er virkeligt ‘helt crazy’ det her.

  Kommentar by Realist — 23. februar 2019 @ 17:31

 8. Den slags idealisering af ens far har det med at afspejle en mere trist virkelighed.

  Kommentar by Høgsbro — 23. februar 2019 @ 18:14

 9. En ondsindet nazist

  Kommentar by Cat Girl — 23. februar 2019 @ 19:30

 10. Kom de yderligere ind på den højskole hans øl-glade far overtog og fik kørt yderligere i sænk?

  Hans fyring derfra efter 4 fadæsefyldte og fugtige år?

  Eller har Uffe “glemt” at nævne det?

  Endnu en socialistisk fadæse
  Endnu en opblæst socialist der slog fejl da han mødte virkeligheden

  Kilde : “vejen til noget andet”

  Kommentar by jønne — 23. februar 2019 @ 19:36

 11. #10 Hvad hed faren, og hvad var det for en højskole?

  Kommentar by Odo — 23. februar 2019 @ 20:58

 12. Den Lav-intelligente klovn kan kun være alternativ i hele hans livsudfoldelse (ink. et liv på AFP), for han har aldrig haft evner til, at se sin egen realitet i samfundet i øjnene, UDOVER at leve på andres bekostning, være god på andres bekostning, leve Champagnelivet på andre bekostning, sætte i værk på andres bekostning, drive “politik på andres bekostning og foreskrive andres levelivs på deres bekostning. Det kræver sq en alternativitet, som de fleste andre nok havde fået en diagnose for!

  Kommentar by M.S. Carstens — 23. februar 2019 @ 21:14

 13. Ps. Ja, han er sq så alternativ, at han måtte bytte om på kvinde og mand, for at få sig noget på vedhænget. Det er dog hans egen sag og langt det mindste skadelige han har gjort, i forhold til det han vil skade hele den danske befolkning med, HVIS han igen får plads, hvor han OVERHOVEDET IKKE har hjemme!

  Kommentar by M.S. Carstens — 23. februar 2019 @ 21:43

 14. Hør her store sindsforvirrede commiekomiske Elbæ. Hvad med at forhøre dig i det gl. Sovjetunionen. I Nord Korea, Kina, Venezuela osv. osv. hvormeget frihed de triller sig i. DU har kun din frihed til at være idiot, fordi du er omgivet af et venligtsindede tolerante flertal. En storladenhed dine fantastiske og hjertevarme commie venner ALDRIG ville tillade.
  Øffe, du aner ikke hvad du rabler om. – HELLER ikke i det hér tilfælde.
  ER der noget overhovedet – udover tylskørter og barfodsdans du véd en hujende Aarhusiansk skid om?
  Manden er en vittighed. En dårlig.
  Eet blik på hans tandsæt. Og man transporteres tilbage til en anden lignende fjolsetingsvittigheden: Jacob Haugaard.

  Kommentar by Knights Templar — 23. februar 2019 @ 22:20

 15. Uffe Elbæk er et af de farligste mennesker i Danmark. Manden er så imbecil, at han i sin godhedspsykose sænker alle parader og vil have, at vi som nation skal gøre det samme.

  Han er som et 5-årigt barn, der ikke forstår relationen mellem handling og konsekvens. Han er gennemsyret af altruistisk idealisme og tror, at alle er ligesom ham selv. Han kan bl.a. ikke forstå, at der er helt fundamentale forskelle på f.eks. en somalier og en dansker – både genetisk og kulturelt. Idioten tror vitterligt, at somalieren har, eller kan opnå, det samme lalleglade og dybt naive golden retriever sind, som Hr. Elbæk selv har.

  Uanset hvilke statistikker og eksempler man viser et menneske, som ham, så vil han blot skyde skylden på en for stram udlændingepolitik – og hvis man så nævner Sverige, som jo netop har ført Alternativ-politik i årtier, og som konsekvens af det, har langt større problemer end Danmark, ja så taler fjolset selvfølgelig udenom og begynder på alle mulige verdensfjerne, jubelidiotiske bortforklaringer og undskyldninger. Mandens evne til logisk og rationel tænkning er meget underudviklet. Hvis hans IQ falder bare en smule mere, så bliver både ble og hagesmæk nødvendigt.

  Det, der især gør ham farlig er, at han er sådan en uskyldig og helt igennem godhjertet person, der kun vil alle det bedste – men som bare ikke kan tænke langt nok til at kunne forstå, at hans politik vil omdanne Danmark til et voldeligt, elendigt og ludfattigt tredjeverdensland. Resultatet af Alternativets politik ville være lige så destruktivt, som en eller anden led diktator, der bevidst søgte at smadre sit land og folk.

  Det er dét, der er så skræmmende ved disse mennesker. De er søde og rare, som et par små kaniner, men de er farligere end en million løver – og de fatter det ikke engang selv.

  Kommentar by Hr. Nielsen — 23. februar 2019 @ 23:27

 16. Uffe Elbæk er som Claus Riskær, Margrete Pestager Stine Bøsse og lignende personer en uudtømmelig kilde til hovedrysten og gudspåkaldelse.

  Kommentar by Nielsen — 24. februar 2019 @ 01:34

 17. venstrefløjen har, siden kommunismens fremkomst, internt kæmpet blodige, ideologiske og moralske kampe om hvem der var de mest progressive!
  De er aldrig blevet enige. Der har konstant, gennem historien, foregået en massiv knopskydning om hvem der var de mest progressive socialister/kommunister.
  Den næste knopskydning bliver kampen om hvem der er den mest sande, troværdige og legitime arvtager af titlen “Progressiv Alternativist”
  En ny ideologisk kampplads for de skattebetalte medier: Politiken, Information, P1 og Uffe!
  Informativ collage der sætter Uffe i perspektiv.

  Kommentar by BeCool — 24. februar 2019 @ 03:23

 18. Dybest set syntes jeg det er synd for (Uffe) – fatter han/hen/hun – overhovedet en brik.

  Kommentar by John sch — 24. februar 2019 @ 04:04

 19. Det er sgu lige før at man glæder sig til, at Kalifatet bliver fuldstændig implementeret i Danmark.

  Uffe-drengen vil således være en af de første, der bliver kastet ud fra højhusene på Bellahøj…

  Kommentar by Revisoren — 24. februar 2019 @ 08:21

 20. Hans LavIQ har han helt til fælles med “eliten”/på venstrefløjen, men det der beviser, at netop ha´n ligger særligt langt nede på skalaen er, at han, som homoseksuel!!!, er en af Fandens største nyttige idioter. Han magter ikke engang at fatte, at netop ham og hans lige står aldeles højt på Fandens Tilbederes pligtliste, for udryddelse af vantro. Som jeg tidligere har skrevet om ham, må han, foruden at være homoseksuel, være ramt af en livsfarlig form for masochisme.

  Kommentar by M.S. Carstens — 24. februar 2019 @ 13:11

 21. PS.
  Jeg kom til at spekulere over, hvorfor landsforeninger for bøsser og lesbiske/sadomasochisme/? ikke protesterer vildt og højlydt, mod en så ekstrem form for masochisme/lobbyarbejde for accelereret import af egne bødler?
  Jeg har kendskab til flere, både bøsser og lesbiske, der fører et ganske normalt, produktivt og fornuftigt liv, så de kan vel ikke alle sammen være på samme IQniveau som Uffe Elbæk?

  Kommentar by M.S. Carstens — 24. februar 2019 @ 14:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper