27. november 2009

DR2 Premiere med “den højreorienterede Mogens Rukov”

Mogens Rukov var gæsteanmelder i onsdagens Premiere på DR2, og for første gang fandt DR det nødvendigt at fremhæve værtens politiske udgangspunkt.

“Han har vundet Robertprisen som medforfatter til dogmefilmene ‘Festen’ og ‘En Kærlighedshistorie’, og hans øje for de mindste detaljer i film er et af hans mange imponerende særpræg, fx er han sygeligt passioneret af dørens betydning i film. Derudover er han ikke bange for at lufte sine til tider ret højreorienterede (og ofte berygtede) politiske holdninger i den offentlige debat.

Mogens Rukov ser rigtig mange film, og han er kræsen, og i aften skal han anmelde teenage vampyrfilmen ‘New Moon’, det franske familedrama ‘Første dag i resten af dit liv’, indiefilmen ‘Frozen River’ og Michal Moores sidste skud på stammen af samfundskritiske dokumentarfilm ‘Kapitalismen – en kærlighedshistorie’. Om Moore formår at provokere den højreorienterede Rukov, kan ses i aften på DR2.”

(Mogens Rukov, DR2 Premiere, 23. november 2009)

Flere af de foregående Premiere-værter er meget venstreorienterede, uden at det nævnes i programomtalen. Om den erklærede socialist, filminstruktør Lotte Svendsen (21/9-09), fortæller DR blot, at hun er “kendt for sin satiriske og socialt engageret tilgang til film og tv”. Iben Hjejle, der sidste år i den bedste sendetid på DR1, opfordrede unge til at “stemme rigtigt langt til venstre for midten”, betegnes på samme måde som “seje og sexede Iben Hjejle” (12/10-09).

Oploadet Kl. 18:46 af Kim Møller — Direkte link26 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/9911/trackback

26 Comments »

 1. Findes der ingen i DK, der kan sætte DDR (Danmarx Radio) på plads. Skal vi snart have en PRIVAT kanal, der afslører dem?
  Hvornår er Mogens rukov blevet “BERYGTET” ???
  Det bliver mere og mere sygt.
  VI, normale mennesker betaler også licens til propaganda-kanalen.
  Har de ingen ansvarlig ledelse i DDR?????
  SYGT

  Kommentar by ramses-2 — 27. november 2009 @ 18:59

 2. Hvad er det for særligt højreorienterede holdninger, Rukov offentligt har udtrykt? For islamkritik er da i hvert fald ikke særskilt højreorienteret. Og det er vel det, de hentyder til.
  Enhver, der ikke bryder sig om autoritære eller ligefrem fascistiske idéer, vil da med det vuns kritisere islam. Men de har vel på DR tænkt i den opdeling af højre/venstre, som går på størrelsen af staten, hvor venstre = megen stat – altså autoritært, mens højre = lidt stat – altså antiautoritært. Oder? Det kunne da være interessant nok at høre motivationen for at præsentere ham sådan.

  Anyway, Rukov fyrede et fedt program af. Det bedste siden Christopher Broe indledte den her udsendelsrække i Premiere.

  Kommentar by Fantomas — 27. november 2009 @ 19:03

 3. Endnu et argument for at skrotte licensen.

  Kommentar by Anna Lyttiger — 27. november 2009 @ 19:15

 4. Jamen sødeste Kim. Hvor er verden dog bare ond imod dig og dine venner. Godt de har dig som bannerfører. Og et spørgsmål, der ikke, på trods af at det kan lyde sådan, er ment sarkastisk: Hvordan er det at leve i dette land hvor medier, muslimer og venstreorienterede sætter dagsordenen overalt, hele tiden?

  Jeg mener: har du ikke lyst (og tid!) til at lave en blog med dine egne tanker om dagen og vejen i mørket, i stedet for altid at citere og komme med eksempler, der er afstemt dit verdensbillede? Man kan få helt ondt i maven over al den ondskab (ikke så meget din ondt i maven – du har trods alt pt haft 5832082 hits på din blog – men din ensomme, utilfredse og svigtede støtters).

  Kommentar by Anonym — 27. november 2009 @ 20:42

 5. Ha ha, typisk DR. Man skal lige have en advarsel før den højreorienterede kommer på skærmen. Alt hvad der er højreorienteret er mistænksomt.

  Kommentar by a-ha — 27. november 2009 @ 21:15

 6. En dansk filminstruktør til højre for midten? Sådan noget sker kun i Amerika.

  Jeg ville gerne hører mere om Mogens Rukovs udtalelser i den offentlige debat. Jeg vil i det hele taget gerne hører mere om frihedsorienteret kunstnere, det er sådan et friskt pust.

  Kommentar by Thor — 27. november 2009 @ 21:25

 7. #6
  Rukov er ikke instruktør, men manuskriptforfatter – de facto konsulent på filmmanuskripter.
  Han gav i øvrigt Michael Moore et par på hatten for dennes seneste film, Capitalism: A Love Story. Ikke for hensigten, motivet eller hvad det nu ellers er populært at bedømme film på, men for filmen som sådan. Som film.

  Kommentar by Fantomas — 27. november 2009 @ 22:06

 8. 7>
  Udemærket. Fint at han ikke lader sin politiske holdninger påvirke filmen.

  Jeg har ledt efter ligesindede kunstnere længe. Ted Nugent er en af de eneste jeg kan komme i tanke om. Og Chuck Norris, vis man kan kalde ham kunstner. :D

  Kommentar by Thor — 27. november 2009 @ 22:18

 9. så programmet. Var noget mere interessant end de efterhånden ulidelige premiere programmer. Problemet er bare, at jeg ikke gider, at (D)DR skal bruge licenspengene på at have en masse instruktører promovere deres egne og deres venners film.

  Kommentar by Birger — 27. november 2009 @ 22:35

 10. Rukov løfte programmet mindst en etage op. Har man læst ham – bog eller avis – vil man ikke tøve med at kalde ham “kunstner”.

  Kommentar by wied — 27. november 2009 @ 23:24

 11. #9
  Lad være med at ærgre dig over, hvad DR bruger licenspengene til. Afmeld licensen.
  http://www.dr.dk/OmDR/Licens/Privat/Afmelding.htm

  Kommentar by Fantomas — 28. november 2009 @ 01:27

 12. Det må være logik for perlehøns,at når man i DR hæfter etiketten højreorienteret på en person, må personer (i tilsvarende situationer), der ikke forsynes med en politisk etikette, være venstreorienteret.

  Kommentar by Jens A — 28. november 2009 @ 03:28

 13. Var der tale om en kommerciel kanal ville seertal muligvis spille en rolle for hvornår hr. Rukov kom på skærmen igen.
  Muligvis men ikke nødvendigvis.
  Hvordan var seertallet forresten i forhold til andre udsendelser med andre PREMIERE-anmeldere?

  Kommentar by Peter Buch — 28. november 2009 @ 08:19

 14. Tak til Kim Møller for(endnu engang)at dokumentere TVs ensidige tendens.
  I øvrigt har Rukov sammen med Omar Shagawi skrevet manuskriptet til filmen “Gå med fred Jamil” Den er tankevækkende – og værd at se.

  Kommentar by Rune Andersen — 28. november 2009 @ 12:09

 15. nu er kommentar nr 4 formentlig skrevet af en “troll”

  og en god leveregel når man færdes på nettet hedder jo: “don’t feed the trolls”, men nu kommer jeg modvilligt til at gøre det alligevel.

  Gudfaderbevares… du starter dit indlæg med at skrive “sødeste Kim”, kan det lyde mere nedladende?? især fordi du jo bestemt ikke synes kim er sød, tværtimod du fortsætter med at svine ham og hans blog til,
  og definere brugerne på denne side som: “men (mon ik der sku ha’ stået med??) din ensomme, utilfredse og svigtede støtters”

  typisk venstreorienteret taktik, med at kalde ens politiske modstandere for dårligere mennesker både moralsk, og ved at kalde dem ensomme. hvordan ved du at de folk der llæser denne blog er “ensomme”??

  har fx Islam kritik, el. kritik af venstrefløjen med dens konstante dobbeltmoral x 100 noget at gøre med at være “ensomme, utilfredse og svigtede støtters”

  you make me sick! det er folk som dig, “Anonym”, indlæg 4,

  der gør at jeg aldrig kunne drømme om at stemme på et rødt parti uanset hvor meget SF, Enhedslisten, Socialdemokraterne og de Radikale prøver at dæmonisere dem der er anderledestænkende

  Kommentar by Jakes — 28. november 2009 @ 13:02

 16. Hvad er det nu, ‘højreorienteret’ betyder..?

  Kommentar by Henrik R Clausen — 28. november 2009 @ 13:36

 17. Der er sikkert mange venstreorienterede, der synes det var frygteligt at Rukov kom på sendefladen. Jammer, jammer.

  Kommentar by Den spedalske — 28. november 2009 @ 14:18

 18. På sin vis lyder ‘højreorienteret’ suspekt på en måde, der minder om ‘jødisk’.

  Det er vel bare en overfladisk måde at udtrykke uenighed, uden rigtig at have forstået substansen i stoffet. Tidens tern…

  Kommentar by Henrik R Clausen — 28. november 2009 @ 15:01

 19. En uriaspost er en udsat post eller et vanskeligt, farligt hverv. Begrebet stammer fra Det gamle testamente, Anden Samuelsbog, kapitel 11.

  Kong David var faldet for en af sine soldaters koner og havde bedrevet hor med hende, så hun blev gravid. For at gøre sin handling lovlig, befalede kongen at soldaten, Urias, en hittit, skulle sættes på den mest udsatte post i det næste slag, så han ville blive dræbt. Urias omkom i krigen, og Kong David ægtede den smukke enke, der lød navnet Batseba. Som straf for denne synd døde Davids og Batsebas barn. De avlede endnu et barn, Salomo, der blev til Kong Salomon.

  Det lyder som en rigtig hygge-blog i har gang i her. Med sex og drab og kong Salomon. For i ståpik og knepper geden?

  Kommentar by Jens O. Bjerre — 28. november 2009 @ 15:11

 20. “Mogens Rukov sad i røg og damp…

  Hans værge hamrede så fast…”

  Den mand er jeg vild med og gid han ville lade høre noget mere fra sig.

  Kommentar by Vivi Andersen — 28. november 2009 @ 15:34

 21. Det var Rukov, der først påpegede, at islam i sine præmisser strider mod Grundloven, og derfor ikke kan have status som religion i Grundlovens forstand. Godt set!

  Kommentar by Henrik R Clausen — 28. november 2009 @ 17:07

 22. 19.Jens O. Bjerre

  Njae, det overlader vi såmænd til kulturberigerne, da de jo i dette tilfælde ved hvad de har med at gøre!

  Kommentar by Vivi Andersen — 28. november 2009 @ 18:23

 23. Måske kan de ikke lide Rukov, fordi han er jøde…

  Kommentar by Tofte — 29. november 2009 @ 10:06

 24. Sjovt at se Mogens Rukov som filmanmelder. For engangs skyld ikke Tordenskjolds soldater, som jo ikke behøver stemples som venstreorienterede, inden vi får dem at se – det er helt underforstået. Ikke venstreorienterede behandles hyppigt, som noget katten har slæbt ind – hjemme hos os joker vi ind imellem om, hvem der tager prisen. For tiden fører Tv-avisens Mette Walsted Vestergaard! Prøv at se hendes mimik, når hun interviewer/omtaler en ikke-venstreorienteret person! Så er man ikke i tvivl om, hvad det er katten har slæbt ind!

  Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 2. december 2009 @ 11:19

 25. Kirsten Larsen på P1 Orientering er også i top med tendentiøs udpegning af syndebukke! Man kan høre på hende, at hun simpelthen ikke ser nogen ende på vestens – især amerikanernes – ondskab. Hun er en typisk sob sister, som ville falde i med ‘We shall Overcome’ in no time?

  Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 2. december 2009 @ 11:30

 26. disse DR journalister gør mig dårlig

  Kommentar by Jakes — 6. december 2009 @ 23:30

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper